מבזקים
מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס תלמידות החינוך המיוחד הציגו מיזם פורץ דרך בבית הנשיא: "מקרר חכם" למאבק בבזבוז מזון ומשבר האקלים אופקים: בת 38 נפצעה בינוני לאחר שנפלה לבריכה ריקה
האלוף במיל' יפתח רון טל משוחח עם תלמידים באולם ישיבה תיכונית, כשברקע קהל תלמידים מאזין להרצאה העוסקת במנהיגות, ערכים ושירות ציבורי.

"השאלה היא לא אם יש תקרת זכוכית – אלא אם שומרים על הזהות": האלוף במיל' יפתח רון טל נפגש עם תלמידי ישיבת אמ"ש

האלוף במיל' שוחח עם תלמידי הישיבה התיכונית באלון מורה על מנהיגות, שירות ציבורי ופיקוד, והשיב לשאלות התלמידים על זהות, ערכים ושירות בצה"ל
האלוף במיל' יפתח רון טל משוחח עם תלמידים באולם ישיבה תיכונית, כשברקע קהל תלמידים מאזין להרצאה העוסקת במנהיגות, ערכים ושירות ציבורי.

תלמידי ישיבת אמ"ש באלון מורה אירחו השבוע את האלוף במיל' יפתח רון טל למפגש מיוחד שעסק במנהיגות, שירות ציבורי וערכים, במסגרת תוכנית המנהיגות שמפעילה הישיבה בשנים האחרונות.

במהלך המפגש שיתף רון טל את התלמידים מניסיונו רב השנים בצה"ל ובמערכת הציבורית, ודיבר על האתגרים העומדים בפני מי שמבקשים להוביל, לפקד ולקבל החלטות במציאות מורכבת.

לדבריו, מנהיגות נשענת בראש ובראשונה על חיבור לערכים ולשורשים האישיים. בנוסף הדגיש את חשיבותה של הדוגמה האישית בכל מסגרת ואת הצורך לנהל שיח מכבד ופתוח עם אנשים מכל רקע ודעה.

אחד הרגעים הבולטים במפגש הגיע במהלך שלב השאלות, כאשר אחד התלמידים ביקש לשמוע את דעתו על שאלת השתלבותם של צעירים דתיים בתפקידי הפיקוד הבכירים בצה"ל.

בתשובתו אמר רון טל כי לדעתו השאלה המרכזית אינה האם קיימת "תקרת זכוכית" לדתיים בצבא, אלא האם ניתן להתקדם במסלול הפיקודי והמקצועי מבלי לאבד את הזהות האישית והערכית לאורך הדרך.

"השאלה היא לא האם יש תקרת זכוכית בצה"ל", אמר לתלמידים. "השאלה היא האם מאבדים את הזהות בדרך".

במהלך השיחה הביע האלוף במיל' אופטימיות לגבי עתידה של מדינת ישראל והדגיש בפני התלמידים את חשיבות האחריות האישית, תחושת השליחות והמעורבות הציבורית.

לאחר המפגש סייר רון טל ב"גן העוז", אתר ההנצחה שהוקם בחצר הישיבה לזכר בוגריה שנפלו במלחמת חרבות ברזל. הגן מנציח את סמ"ר מתתיהו (מתי) פרל ז"ל ואת סמ"ר ידידיה אזוגי ז"ל, בוגרי הישיבה שנפלו במהלך המלחמה.


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ישיבת אמ״ש

דילוג לתוכן