מבזקים
צפו בתמונות: פשיטה על מכון הטסטים בעד הלום – אשדוד; 12 עצורים עד כה הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה אשקלון: פועל נפצע בינוני במהלך עבודתו ברחוב צה"ל 47 דוחות בשבוע: המבצע הדרמטי של עיריית מודיעין נגד עבירות שמטרידות את התושבים כך נראית העיר של 2050: תלמידי מודיעין הפתיעו עם חזון עתידני בתוך מיינקראפט
עבודות הרחבה ופיתוח בבית העלמין העירוני ביהוד־מונוסון, לצד החלקה החדשה שהוכשרה לקבורה במסגרת פרויקט ההרחבה

יהוד מונוסון: אחרי שנים של מצוקת קבורה, עשרות חלקות ייפתחו למכירה לתושבי העיר

הרחבת בית העלמין העירוני מגיעה לשלב משמעותי עם השלמת החלקה הראשונה בפרויקט. במועצה הדתית מדווחים על תוספת של כ־150 קברי מכפלה ועל חידוש האפשרות לרכישת חלקות קבורה לאחר שנים של הקפאה
עבודות הרחבה ופיתוח בבית העלמין העירוני ביהוד־מונוסון, לצד החלקה החדשה שהוכשרה לקבורה במסגרת פרויקט ההרחבה

לאחר שנים שבהן לא ניתן היה לרכוש חלקות קבורה בבית העלמין העירוני בשל מחסור בעתודות קבורה, תושבי יהוד־מונוסון צפויים לקבל בשורה משמעותית: המועצה הדתית הודיעה על פתיחת מכירת עשרות חלקות קבורה חדשות, בעקבות התקדמות משמעותית בפרויקט הרחבת בית העלמין.

בימים האחרונים הושלמה יציקת החלקה הראשונה מתוך שלוש חלקות חדשות המתוכננות במתחם ההרחבה. במסגרת השלב הראשון נוספו כ־150 קברי מכפלה, כאשר בהמשך צפויות להיבנות חלקות נוספות שיכללו מאות מקומות קבורה נוספים.

הפרויקט מהווה חלק מתוכנית רחבת היקף שעליה הוכרז כבר בשנת 2025, במטרה לתת מענה למצוקת הקבורה בעיר. במסגרת העבודות פונו בשנה האחרונה כמויות גדולות של פסולת מאתר שהיה צמוד לבית העלמין, בוצעו עבודות תשתית, מדידות והכשרת הקרקע, וכעת מתחילים לראות את התוצאות בשטח.

בעיר מציינים כי במשך שנים ארוכות כמעט ולא נותרו עתודות קבורה פנויות בבית העלמין, מצב שהוביל להקפאת האפשרות לרכוש חלקות קבר מראש עבור בני משפחה. כעת, עם הרחבת המתחם והגדלת היצע החלקות, ניתן יהיה לחדש את המכירה לתושבי העיר.

במועצה הדתית מסבירים כי ההחלטה להעמיד חלקות למכירה נועדה לאפשר לתושבים המעוניינים בכך להסדיר מראש את נושא הקבורה ולהבטיח מקום קבורה בסמוך לבני משפחתם בעתיד.

יו"ר המועצה הדתית יהוד מונוסון, הרב אלירם כהן, אמר כי מדובר ברגע משמעותי עבור העיר ותושביה. לדבריו, לאחר חודשים ארוכים של עבודה אינטנסיבית בשטח, השלמת החלקה הראשונה מסמלת התקדמות חשובה בדרך לפתרון ארוך טווח של מצוקת הקבורה.

"זהו רגע משמעותי המשקף את המחויבות שלנו כלפי תושבי יהוד־מונוסון. לאחר שנים שבהן לא ניתן היה להציע רכישת חלקות בשל מחסור בעתודות קבורה, אנו שמחים לאפשר שוב לתושבים להסדיר את הנושא ולהעניק להם שקט נפשי", אמר.

במועצה הדתית מדגישים כי בשלב זה הוקצו למכירה מספר מוגבל של חלקות מכפלה, ולכן תושבים המעוניינים בכך מתבקשים לפנות בהקדם לחברה קדישא לקבלת פרטים נוספים.


◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות יהוד מונוסון בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המועצה הדתית

דילוג לתוכן