מבזקים
ירושלים: השוטרים הבחינו בשני רעולי פנים – ואז גילו מה היה בשקית קריית מלאכי: כלי תקיפה ושכפ״צים נתפסו ברכב – ארבעה עוכבו לחקירה העוטף והצפון מקבלים עדיפות: קק"ל תעניק 15% יתרון לעסקים הבשורה לספורטאים ביבנה: מלגות עירוניות בדרך תל אביב: נתפסו בשעת מעשה כשגררו קטנוע שנגנב דקות קודם לכן תנועה חריגה בשמי ישראל: מה צפוי להתרחש אחר הצהריים? באר שבע: שדד אישה בכיסא גלגלים – וכעבור שעה נתפס בבנק סערה בעיריית רחובות: מאות תומכות חינוך עזבו את הכנס לאחר עימות בין מנכ״לית העירייה ליו״ר הוועד התפתחות בחקירת מותו של אלדר דיין ז״ל: שישה חשודים עצורים – ארבעה מהם בחשד למעורבות בקטטה שקדמה למותו דיווח ראשוני: צעירה כבת 24 נספתה בדירה במתחם מגורים ארעי בחולון שריפה במקלט בבניין מגורים באילת: ארבעה נפגעו קל, שבעה פונו מהמבנה חשש חמור באסותא רמת החייל: בדיקה גנטית העלתה כי תורם הזרע אינו תואם לילדי האם עובד מפעל סיבוס בבאר שבע נלכד מתחת לפלטת בטון אחרי יותר מ־20 שנה בחינוך: יעקב אילוז מרחובות ינהל את חמ״ד אוהל מאיר בקריית עקרון יום אכיפה מרוכז ברובעים א’ ו־ב’ באשדוד: 24 פעולות ותפיסת שוהה בלתי חוקי תושב פתח תקווה נפטר בפרו אחרי שלוש וחצי שנות מאסר: מאמצים להשבת ארונו לישראל בן 4 נהרג מפגיעת רכב בבית שמש תל אביב: חשד להצתה בשריפה שפרצה בחנות בדרום העיר טרגדיה בבית שמש: ילד בן 9 מת לאחר אירוע אלימות בדירה, אחיו בן ה־4 במצב קשה שני אירועים קשים בתוך דקות בבית שמש: שלושה ילדים נפצעו באורח קשה ואנוש
חוקרי אוניברסיטת בן גוריון במעבדה במסגרת מחקר על תאי גזע והשתלות מח עצם

פריצת דרך של חוקרי אוניברסיטת בן גוריון: כך עשוי להשתפר בעתיד סיכוי ההצלחה של השתלות מח עצם

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת בן גוריון בנגב מצא כי טיפול בזיהום כרוני עשוי לשקם את תאי הגזע של מערכת הדם ולהחזיר להם את יכולתם להשתלב בהשתלות מח עצם. בשלב זה הממצאים הוכחו בעכברים, אך החוקרים סבורים כי יש להם משמעות עתידית להערכת תורמי מח עצם
חוקרי אוניברסיטת בן גוריון במעבדה במסגרת מחקר על תאי גזע והשתלות מח עצם

מחקר חדש של חוקרי אוניברסיטת בן גוריון בנגב מספק תובנות שעשויות בעתיד לשפר את תחום השתלות מח העצם. החוקרים מצאו כי זיהום כרוני פוגע בתאי הגזע של מערכת הדם, אך טיפול אנטיביוטי מתאים הצליח לשקם את פעילותם ולהחזיר להם את יכולת ההתחדשות וההשתלה.

המחקר, שהתפרסם בכתב העת המדעי Cell Reports, עסק בתאי הגזע האחראים לייצור תאי הדם ומערכת החיסון – התאים המשמשים בסיס להשתלות מח עצם, המהוות טיפול מציל חיים עבור חולי לוקמיה, לימפומה ומחלות דם ומערכת חיסון נוספות.

את המחקר הובילו פרופ' רועי גזית וד"ר אופיר כהן מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן־גוריון, יחד עם הסטודנטים ארז אלפסי, עומרי קורן ופאבל ליכטרוב, ובתמיכת רושינה טאפה וד"ר עומרי שרעבי.

במהלך המחקר השתמשו החוקרים במודל של עכברים שנשאו זיהום כרוני של חיידק הסלמונלה. הם גילו כי הזיהום גורם לתאי הגזע לצאת ממצב המנוחה, להתחלק באופן מוגבר ולהפחית את יכולתם לשקם את מערכת הדם באמצעות השתלה.

אולם הממצא המרכזי הגיע לאחר מתן טיפול אנטיביוטי. לאחר שהזיהום חלף, הצליחו תאי הגזע לשוב בהדרגה למצב הדומה למצבם התקין, הן מבחינה תפקודית והן מבחינה מולקולרית.

פרופ' רועי גזית הסביר כי המחקר מדגים לראשונה פגיעה משמעותית ביכולת ההשתלה של תאי גזע בעקבות זיהום כרוני, לצד התאוששות ניכרת לאחר טיפול מתאים. לדבריו, לממצאים עשויה להיות חשיבות רבה להבנת תהליכי יצירת תאי הדם ולהצלחת השתלות מח עצם בעתיד.

ד"ר אופיר כהן הוסיף כי ממצאי ריצוף התאים הראו כיצד תאי הגזע חוזרים לתפקוד תקין לאחר שהזיהום מטופל, וכי התמונה המולקולרית והתפקודית תאמו זו את זו לאורך כל המחקר.

החוקרים מדגישים כי בשלב זה מדובר במחקר שנערך בעכברים, ולכן יש צורך במחקרים נוספים לפני שניתן יהיה ליישם את הממצאים ברפואה האנושית. עם זאת, הם סבורים שבעתיד ניתן יהיה להביא בחשבון גם את מצבו הזיהומי של תורם מח העצם, ואף לטפל בזיהומים קיימים לפני איסוף תאי הגזע, במטרה לשפר את איכות השתל ואת סיכויי הצלחת ההשתלה.

המחקר נתמך על ידי הקרן הלאומית למדע (ISF) ומשרד המדע והטכנולוגיה.


◼️ חדשות באר שבע והנגב בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע

לחצו כאן
דילוג לתוכן