מבזקים
נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום" המחבל שביצע את הפיגוע בנווה צוף נעצר בבית חולים ברמאללה יום הכיפורים תשפ״ז 2026: זמני כניסת הצום וצאת הצום רגע של חסד באשדוד: המציל הראל וקנין סייע לאדם עם מוגבלות לטבול בים לפני יום הכיפורים פיגוע בנווה צוף: צוותי מד״א החזירו דופק לפצוע – מצבו אנוש; המחבל נמלט גדרה: רחוב שכביץ ייחסם לתנועה ביום שלישי – בגלל העברת צריף עתיק מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר וכוחות הביטחון יתוגברו אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים יום הכיפורים בדרום: כוחות משטרה יתפרסו מאילת ועד אשדוד – נקודות בידוק יוצבו בערים
על פי נתוני מפת הפוטנציאל הארצית של משרד האנרגיה, אופקים מובילה כיום את הרשויות בישראל בקטגוריית הערים בגודל זה, בכל הנוגע לייצור אנרגיה מתחדשת במערכות המותקנות על גגות.

אופקים במקום הראשון בישראל בייצור אנרגיה סולארית על גגות – כך זה עשוי להשפיע גם על התושבים

משרד האנרגיה דירג את אופקים במקום הראשון בארץ בקטגוריית הערים עם 25 אלף עד 50 אלף תושבים, במדד הבוחן ייצור אנרגיה מתחדשת על גגות מבנים. מעבר להישג, בעירייה ובמשרד האנרגיה מצביעים גם על חיסכון כלכלי, הפחתת זיהום וחיזוק היכולת להתמודד עם מצבי חירום
על פי נתוני מפת הפוטנציאל הארצית של משרד האנרגיה, אופקים מובילה כיום את הרשויות בישראל בקטגוריית הערים בגודל זה, בכל הנוגע לייצור אנרגיה מתחדשת במערכות המותקנות על גגות.

אופקים דורגה במקום הראשון בישראל במדד משרד האנרגיה והתשתיות לבחינת ייצור אנרגיה מתחדשת על גגות מבנים, בקטגוריית הרשויות המקומיות המונות בין 25 אלף ל־50 אלף תושבים.

המדד בוחן את היקף ייצור החשמל באמצעות מתקנים סולאריים המותקנים על גגות מבני מגורים, מבני ציבור ומבנים נוספים ברחבי הרשויות המקומיות. מטרתו לעודד שימוש באנרגיה מתחדשת תוך ניצול שטחים קיימים, ללא צורך בהקצאת קרקע נוספת.

במשרד האנרגיה מסבירים כי להתקנת מערכות סולאריות על גגות יש כמה יתרונות: בעלי המבנים יכולים ליהנות מהכנסה נוספת ממכירת החשמל, ייצור החשמל נעשה ללא פליטת מזהמים, ובמקרים מסוימים המערכות עשויות לתרום לרציפות אנרגטית ולתפקוד טוב יותר גם בשעות חירום.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, בירך על ההישג ואמר כי ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת מאפשר לתושבים ליהנות ממקור הכנסה נוסף, לצד תרומה לאיכות הסביבה ולחיזוק החוסן האנרגטי של העיר.

ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, אמר כי הדירוג הוא תוצאה של מדיניות עירונית לקידום חדשנות וקיימות, והוסיף כי הרחבת השימוש באנרגיה סולארית תורמת הן לחיסכון כלכלי והן להיערכות טובה יותר למצבי חירום.


◼️ חדשות אופקים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אופקים.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן