מבזקים
בצל מזג האוויר הסוער: משטרת אילת נערכת ליום הבחירות ולחסימות כבישים מהצפון ועד באר שבע: הרכבות שיתוגברו בליל המרוץ בתל אביב לפני שנכנסים למים: אזהרת רחצה פורסמה בחוף בהרצליה אזהרת רחצה בחוף הכוכבים בהרצליה: תוצאות חריגות בבדיקות המים מופעים, אוכל מסורתי ואירוע מיוחד לנוער: חגיגות הסגד בראשון לציון מחפשים עבודה או רוצים להתקדם בקריירה? שבוע התעסוקה מגיע לראשון לציון 91.2% זכאות לבגרות ו־90.1% להסמכה טכנולוגית: ההישגים של בית הספר בבאר יעקב הכריך שהוביל לכתב אישום: פרץ לעסק סמוך לאשדוד, גנב רכב והותיר אחריו ראיית DNA מתכננים לנסוע לאילת בשלישי או ברביעי? זו אזהרת המשטרה מנדלבליט בראש הפקולטה החדשה: החידושים במכללה האקדמית רמת גן פיצה, גלידה או קורנפלקס? הבחירות המיוחדות של ילדי גן בגן יבנה באר שבע: החנייה בכחול־לבן תהיה בחינם ביום הבחירות מעל 500 דירות ישנות לשכונה חדשה: תוכנית הענק בבאר שבע הקלפי הגיעה לגן: ילדי גן דקל בגן יבנה יצאו לבחור אשקלון: בן 50 נפצע בתאונה ברחוב הרב שאול הכהן 17,500 מ״ר של מסחר ותעסוקה: שני מתחמי I-Solomon חדשים בדרך לגדרה מאזור הנוחות אל הים: תלמידי תיכון יובלים באור יהודה צוללים לעולם חדש אשקלון: סמים, סכינים, גרזן ורובה ציד נתפסו ברכב – חשוד נעצר גן יבנה חוזרת לרקוד: פסטיבל המחול השנתי חוזר עם 20 להקות מכל הארץ ראשוני: ראש העיר לשעבר של אור יהודה הורחק מבניין העירייה ומעובדים בכירים

מרצה מאוניברסיטת תל אביב מובילה עתירה לבג"ץ נגד החוק להרחבת ההפרדה המגדרית באקדמיה

פחות מיממה לאחר שהכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את החוק המרחיב את האפשרות ללימודים בהפרדה מגדרית גם לתארים מתקדמים, הוגשה עתירה לבג"ץ בהובלת פרופ' יופי תירוש מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. העותרים טוענים כי החוק פוגע בשוויון וחורג מהאיזון שקבע בג"ץ בעבר.

יממה לאחר שהכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את החוק המרחיב את האפשרות לקיים מסלולי לימוד בהפרדה מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה, הוגשה עתירה לבג"ץ המבקשת לבטל את החוק או להגביל את יישומו.

אחת ממובילות העתירה היא פרופ' יופי תירוש, חברת הסגל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, שאליה הצטרפו נשים חרדיות, אנשי ונשות אקדמיה ועותרים נוספים.

החוק שאושר הלילה מרחיב את ההסדר שהיה קיים עד כה, כך שיתאפשר לקיים לימודים בהפרדה מגדרית גם בתואר שני ובתואר שלישי. עד כה, ההסדר עסק בעיקר במסלולים ייעודיים לתואר ראשון עבור הציבור החרדי, לאחר שבשנת 2021 קבע בג"ץ כי ניתן לאפשר הפרדה במתכונת מוגבלת, בכפוף לתנאים שנועדו להגן על עקרון השוויון ולמנוע אפליה.

לטענת העותרים, החוק החדש משנה באופן מהותי את נקודת האיזון שנקבעה בפסק הדין. בעתירה נטען כי במקום להבטיח את אכיפת המגבלות שקבע בג"ץ – ובהן מניעת הדרת מרצות, הגבלת ההפרדה לכיתות הלימוד בלבד ופיקוח אפקטיבי של המועצה להשכלה גבוהה – בחרה הכנסת להרחיב את האפשרות ללימודים בהפרדה גם לתארים מתקדמים.

עוד טוענים העותרים כי נוסח החוק שאושר מאפשר להרחיב את ההפרדה גם מעבר לכיתות הלימוד, וכי הוא אינו מוגבל עוד לציבור החרדי בלבד, אלא עשוי לחול גם על אוכלוסיות נוספות.

פרופ' יופי תירוש מסרה כי לדעתה החוק אינו מקדם את שילובן של נשים חרדיות באקדמיה, אלא עלול להרחיב את ההפרדה המגדרית ולפגוע בשוויון, ובמיוחד במעמדן של מרצות.

מנגד, תומכי החוק טענו במהלך הליך החקיקה כי מטרתו להסיר חסמים בפני אוכלוסיות המבקשות ללמוד במסגרת המותאמת לאורח חייהן, ובכך להרחיב את הנגישות להשכלה גבוהה.

העתירה תועבר כעת לדיון בבג"ץ, שיידרש לבחון האם החוק עומד בהוראות חוקי היסוד ובעקרונות שנקבעו בפסיקות קודמות בנושא. עד לקבלת הכרעה, החוק שאושר בכנסת עומד בתוקפו.


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות חינוך ואקדמיה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן