מבואות ערד נכללו בתוכנית התחבורה הרב שנתית שאישרה הממשלה, במסגרתה יוקצו 1.075 מיליארד שקלים לתכנון ולסלילה של דרכי גישה ליישובים חדשים.
ההחלטה נוגעת לצבר היישובים המתוכנן באזור ערד, והיא צפויה לאפשר קידום של כבישים חדשים, שיפור דרכים קיימות והקמת קטעי דרך שיחברו בין היישובים לבין מוקדי תעסוקה, שירותים וצירי תחבורה מרכזיים בנגב.
התקציב ייפרס על פני ארבע שנים. בשנת 2026 יוקצו לתוכנית 60 מיליון שקלים, בשנת 2027 יוקצו 340 מיליון שקלים, בשנת 2028 יוקצו 340 מיליון נוספים ובשנת 2029 יוקצו 335 מיליון שקלים.
חשוב להדגיש כי הסכום הכולל אינו מיועד רק למבואות ערד, אלא משותף לכלל הפרויקטים הכלולים בהחלטה. בשלב זה לא פורסם כמה כסף יוקצה בפועל לדרכי הגישה באזור ערד, אילו כבישים יקודמו ראשונים ומה לוחות הזמנים לביצוע כל אחד מהם.
לצורך קידום הפרויקטים יוקם צוות בין משרדי בהשתתפות משרד התחבורה, משרד האוצר, משרד הביטחון, משרד ההתיישבות, מזכירות הממשלה והמינהל האזרחי. הצוות אמור לטפל בתכנון, בהסדרת הקרקעות, בקבלת האישורים ובהסרת חסמים שמעכבים את תחילת העבודות.
חברת נתיבי ישראל צפויה להוביל את ביצוע הפרויקטים, לאחר השלמת שלבי התכנון והאישורים. המשמעות היא שלא מדובר בתקציב לעבודות שיחלו כולן באופן מיידי, אלא במסגרת רב־שנתית שאמורה לאפשר את קידומן בהדרגה.
שרת התחבורה מירי רגב מסרה כי דרכי הגישה נועדו לחבר את היישובים החדשים למוקדי תעסוקה ושירותים וליצור תשתית שתאפשר את המשך פיתוח האזור.
עבור ערד והנגב, השאלה המרכזית כעת היא אילו דרכים ייכללו בתוכנית, כמה מהתקציב יופנה לאזור ומתי יתחילו העבודות בשטח.
◼️ חדשות ערד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.














