אור יהודה מדורגת במקום השביעי בישראל בהשקעה העירונית בחינוך לתלמיד, כך עולה מנתונים שפורסמו הבוקר (ראשון). על פי הנתונים, העירייה משקיעה בממוצע 8,007 שקל כתוספת עירונית עבור כל תלמיד ותלמידה, מעבר לתקציבים המועברים לרשות על ידי משרד החינוך.
הנתון מציב את אור יהודה בצמרת היישובים בישראל בכל הנוגע להשקעה התוספתית של הרשות המקומית בתלמידים, ומצטרף להיקף התקציב הכולל שמפנה העירייה למערכת החינוך.
תקציב עיריית אור יהודה לשנת 2026 עומד על כ־543 מיליון שקל, ומתוכו כ־205 מיליון שקל מיועדים לחינוך – כ־38% מהתקציב העירוני.
לצד התקציב השוטף, בעירייה מציינים כי כספים נוספים מושקעים בחינוך במסגרת תקציבים בלתי רגילים, בין היתר לצורך הקמת בתי ספר, גני ילדים ומעונות, שיפוצי קיץ ופיתוח תשתיות חינוכיות.
ההשקעה העירונית כוללת גם הרחבת מענים פדגוגיים וחברתיים, פיתוח מגמות לימוד והוראה מותאמת, כאשר בעירייה מדגישים כי המדיניות מתייחסת לרצף החינוכי מגיל לידה ועד לסיום התיכון.
לצד נתוני ההשקעה, שיעור הזכאות לבגרות באור יהודה עומד, על פי הנתונים האחרונים שפרסמה העירייה, על 84.2%. בתיכון יובלים, התיכון הממלכתי הגדול בעיר, נרשם שיעור זכאות של 98.1%.
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מסרה: "כבר עשור שאנחנו מציבים את החינוך בראש סדר העדיפויות העירוני. מבחינתי, השקעה בכל תלמיד ותלמידה בעיר, מגיל לידה ועד לתיכונים, היא ההשקעה החשובה ביותר בעתיד שלנו".
לדבריה, "זה בא לידי ביטוי במבני חינוך חדשים, במגמות פורצות דרך, בהוראה מותאמת אישית, ומעל הכל – בליווי חם ומעצים".
שוחט הוסיפה כי ההישג שייך לצוותי ההוראה והניהול, לעובדי אגף החינוך, להורים ולתלמידים, ואמרה: "נמשיך להשקיע, לפתח ולהוביל".
בעירייה מציינים כי גם בשנים הקרובות צפויה להימשך ההשקעה בפיתוח מערכת החינוך, הן בתשתיות ובמבנים והן בהרחבת המענים הפדגוגיים והרגשיים לתלמידים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










