מבצע לילי חריג ביריחו הסתיים בחילוץ של קוף שהוחזק בתוך כלוב בבית ובחקירתה של תושבת רמלה בשנות ה־30 לחייה.
הפעילות יצאה לפועל במהלך הלילה בעקבות חשד כי בבית בעיר מוחזק קוף בניגוד לחוק. לאחר קבלת צו מבית המשפט הגיעו למקום שוטרי תחנת הבקעה ממרחב גלעד, לוחמי צה"ל, פקחי רשות הטבע והגנים, אנשי המנהל האזרחי ומת"ק יריחו.
הכוחות ערכו חיפוש בבית, ובמהלכו התברר כי המידע שקיבלו היה מדויק.
בתוך המקום נמצא קוף מסוג גנון ירוק כשהוא מוחזק בכלוב.
הקוף חולץ מהבית ונמסר לפקחי רשות הטבע והגנים. משם הוא הועבר למקלט הקופים הישראלי לצורך המשך טיפול.
מאחורי הפשיטה עמדה גם פעילות מודיעינית: על פי ההודעה המשותפת, המבצע התאפשר בעקבות הכוונה מודיעינית של מרחב דוד במחוז ירושלים ושל מרחב גלעד במחוז ש"י.
בפעילות השתתפו גם לוחמי גדוד לביאי הבקעה (47), קמ"ט שמורות הטבע של המנהל האזרחי ומת"ק יריחו.
במסגרת החקירה נעצרה תושבת רמלה בשנות ה־30 לחייה ונחקרה על ידי רשות הטבע והגנים.
החשדות המיוחסים לה אינם מסתכמים בעצם החזקת הקוף. על פי הרשויות, היא נחקרה בחשד לביצוע עבירות סחר, ציד והחזקה בלתי חוקית של חיית בר מוגנת.
בתום החקירה שוחררה החשודה בתנאים מגבילים והיא צפויה להיות מזומנת להמשך חקירה.
במשטרה, בצה"ל וברשות הטבע והגנים מסרו כי ימשיכו לפעול נגד תופעת הסחר וההחזקה הבלתי חוקית בחיות בר מוגנות, הן בשל הפגיעה בבעלי החיים והן בשל הסיכון האפשרי לציבור.
ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור לדווח על מקרים שבהם עולה חשד להחזקה בלתי חוקית של חיית בר מוגנת באמצעות מוקד הרשות במספר 3639*.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










