מבזקים
אשדוד: הולך רגל נפגע מרכב ברחוב קרן היסוד עוד אירוע אלימות בנתניה: גבר כבן 30 נדקר ונפצע קשה ממחר חובה להדליק אורות גם בשמש: הפרט שנהגים רבים עלולים לפספס עשן ורכבי כיבוי בשכונת עיר היין באשקלון: מה צפוי לקרות מחר ברחוב שירת היין? שבוע של חסימות ברחובות: אלה הכבישים שייסגרו ממחר, ובאילו רחובות ייגררו רכבים רוכב אופניים נהרג מפגיעת רכב סמוך לפלמחים: הנהג נחקר במשטרה גבר נורה למוות בתל שבע: המשטרה חושדת בסכסוך פלילי בין משפחות תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים

169 נפגעים בעשור: נתוני תאונות הדרכים בקיץ באילת נחשפים

10 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים באילת בחודשי הקיץ של 2025, שניים מהם באורח קשה. מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי במהלך חודשי הקיץ בעשור האחרון נפגעו בעיר

חודשי הקיץ, שמביאים לאילת מדי שנה המוני נופשים ונסיעות ארוכות בכבישי הדרום והערבה, ממשיכים להציב אתגר בטיחותי משמעותי. מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי 10 בני אדם נפגעו בתאונות דרכים באילת בחודשים יוני, יולי ואוגוסט 2025, שניים מהם נפצעו באורח קשה.

במבט של עשור התמונה רחבה יותר: בין השנים 2016–2025 נפגעו בתאונות דרכים באילת בחודשי הקיץ 169 בני אדם. אחד מהם נהרג ו-19 נפצעו באורח קשה.

הנתונים המקומיים מתפרסמים על רקע קיץ קטלני במיוחד בכבישי ישראל. על פי אור ירוק, 105 בני אדם כבר נהרגו בתאונות דרכים בחודשים יוני, יולי ואוגוסט 2026, כאשר יותר משבוע עדיין נותר עד לסיום חודש אוגוסט.

גם הקיץ הקודם היה קשה במיוחד. בשנת 2025 נהרגו בישראל 117 בני אדם בתאונות דרכים במהלך שלושת חודשי הקיץ, עלייה של 9% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2024. בסך הכול נפגעו בקיץ 2025 ברחבי הארץ 3,454 בני אדם, מהם 702 באורח קשה.

בכבישים העירוניים בלבד נהרגו בקיץ 2025 45 בני אדם, לעומת 36 בקיץ 2024 – עלייה של 25%. עוד עולה מהנתונים כי 1,822 בני אדם נפגעו בתאונות בכבישים עירוניים במהלך חודשי הקיץ, מהם 406 באורח קשה.

עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, מסר: "הסיכון למעורבות בתאונת דרכים גדול בחודשי הקיץ בשל העובדה שרבים נמצאים בחופש, בנסיעות משפחתיות וכמו כן גם הילדים לא נמצאים במסגרת מגוננת. בחודשים הללו כמו גם בחגים הקרובים אנחנו זקוקים להשקעה נרחבת מצד משרד התחבורה, המשטרה וגם הרשות המקומית".

לדבריו, יש לשפר את התשתיות בכבישים שבהם היקפי הנסיעה גבוהים במיוחד בתקופת הקיץ והחגים ולהגביר את הנוכחות המשטרתית בצירים המרכזיים, במרכזי הבילוי ובערים. "ממשלת ישראל הרימה ידיים במאבק בקטל בדרכים וזה מחייב את ראשי וראשות הערים לקחת אחריות ולשפר את הבטיחות במרחב העירוני לטובת התושבים", הוסיף.

בעמותת אור ירוק מזכירים כי בנסיעות הקיץ, ובמיוחד בנסיעות ארוכות, חשוב להימנע מנהיגה בעייפות, לעצור להתרעננות במקומות מוסדרים, להקפיד על לחץ אוויר תקין בצמיגים ולהימנע מהסחות דעת במהלך הנהיגה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן