מבזקים
פרסום ראשון: חשוד במעקב ובהטרדה נעצר לאחר שלפי החשד הפר תנאי הרחקה ליד מודיעין: חשד לניסיון דריסת שוטר בצומת שילת, בוצע ירי ומצוד אחר נמלטים אושרה הרשאה לתחנת המטרו הראשונה: המכרז יכלול חמש תחנות בחולון ובאור יהודה בית הספר הראשון בנס ציונה ייבנה מחדש: הונחה אבן הפינה ל״ראשונים״ חולון: נהג כבן 20 נפצע קל בתאונה בין רכב לכלי הנדסי מאור יהודה למונטריאול: חנה אג׳יאשווילי זכתה בפרס אזריאלי למוזיקה יהודית המונים החכמים מגיעים לגני תקווה: אפשרות להוזלת חשבון החשמל שישה נעצרו בחשד למעורבות ברצח אלכסנדר צמח בנתניה פעוט בן שנה חולץ מרכב נעול בחניית תחנת הרכבת ביבנה הבוקר: תרגיל חירום במודיעין מכבים־רעות, שעלבים ונוף איילון ״הוא היה אהוב, הוא היה חשוב״: המורה גלית דבוש משה נפרדת משלומי פקקים וחסימות ברחובות: תושב למתן דיל – "איבדת את הקול שלי" השבוע בראשון לציון: אביו של עומרי שורץ ז״ל ויהלי סובול בערב על אובדן, מוזיקה ותקווה השבוע ברמת השרון: סיור מיוחד בתערוכות על חרם חברתי – ב – 35 שקלים מחפשים עבודה ברמת גן? עשרות מעסיקים ומאות משרות ביריד תעסוקה מיוחד – הכניסה חופשית הדור הבא של המנהיגים בלוד: קורס חדש לבני נוער יוצא לדרך ראש העין נפגשת באגם: הפנינג קהילות לכל המשפחה בכניסה חופשית טיפול רגשי והדרכת הורים ללא תשלום: השירות שפועל בקריית מלאכי ולא כל המשפחות מכירות מי האנשים שעשו את קריית גת למה שהיא? ההזדמנות להציע מועמדים מסתיימת הבוקר קריית אונו: 13 גנים ייפתחו בשעה 10:00 ושני בתי ספר יעברו ללמידה מרחוק ביום שישי

הסגולה הפשוטה של ראש השנה שאפשר להתחיל כבר מהבוקר: לא לכעוס – ולפתוח את השנה במילים טובות

בלי קמעות ובלי הבטחות: במסורת היהודית יש מי שנוהגים להקפיד במיוחד בראש השנה על אווירה רגועה, להימנע ממריבות ולהרבות בברכות ובדיבור טוב – מתוך תפיסה שהאופן שבו פותחים את השנה הוא סימן לאופן שבו מבקשים שתיראה כולה.

ראש השנה מזוהה עם תפוח בדבש, רימון, תמרים וסימנים לשנה טובה ומתוקה, אבל לצד המאכלים המוכרים יש מנהג נוסף, שקט ופשוט הרבה יותר – להשתדל שלא לכעוס בראש השנה.

עבור רבים זו אינה רק עצה משפחתית טובה לערב חג עמוס, אלא מנהג בעל משמעות רוחנית: לפתוח את השנה מתוך רוגע, סבלנות, ברכה ודיבור טוב, בתקווה שהאווירה הזו תלווה את האדם גם בחודשים הבאים.

הרעיון מתחבר למסורת של "סימנים" בראש השנה. כפי שאוכלים מאכלים שמסמלים מתיקות, ברכה ושפע, יש הנוהגים לראות גם בהתנהגות שלנו בתחילת השנה מעין סימן וכיוון לימים הבאים.

לכן, דווקא ברגעים שבהם המטבח עמוס, הילדים חסרי סבלנות, כולם ממהרים והמתח של ערב החג מתחיל לעלות – יש מי שמקפידים לעצור לפני ויכוח, לוותר על תגובה חריפה ולהזכיר לעצמם: ככה אנחנו רוצים להתחיל את השנה?

אין כמובן הבטחה שמי שלא יכעס בראש השנה יעבור שנה שלמה ללא מחלוקות. מדובר במסורת ובמנהג, לא בנוסחה שמבטיחה תוצאה. אבל יש כאן רעיון מעשי שקשה להתווכח איתו: אם כבר בוחרים רגע להתחיל מחדש, אפשר לעשות זאת עם קצת יותר סבלנות.

אפשר אפילו להפוך את המנהג ל"סגולה משפחתית" קטנה: לקבוע מראש שבמהלך החג משתדלים לא להרים את הקול, לא לפתוח חשבונות ישנים, לא להעיר על דברים קטנים ולהרבות דווקא במחמאות ובברכות.

גם סביב שולחן החג אפשר ליצור רגע כזה. לפני שמתחילים לאכול, כל אחד מבני המשפחה יכול לברך אדם אחר סביב השולחן במשהו שהיה רוצה לאחל לו לשנה החדשה – בריאות, הצלחה, אהבה, פרנסה, שקט או הגשמת חלום.

יש מי שנוהגים להקפיד במיוחד גם על שמחה, נתינה וצדקה לקראת ראש השנה ועשרת ימי תשובה. הרעיון דומה: לא רק לבקש שנה טובה, אלא להיכנס אליה באמצעות מעשה טוב.

ואולי זו בדיוק הסיבה שהמנהג הזה נשאר כל כך רלוונטי גם היום. בתוך כל ההכנות, הקניות, הבישולים והתוכניות לחג, הוא מזכיר שהדבר החשוב ביותר שאנחנו מכניסים איתנו לשנה החדשה אינו נמצא בסל הקניות.

הוא נמצא באופן שבו אנחנו מדברים זה עם זה.

אז אם אתם מחפשים "סגולה" פשוטה לראש השנה הקרוב, היא לא דורשת לקנות דבר: להשתדל לפתוח את השנה בלי כעס, עם מילים טובות, פיוס, ברכה והרבה תקווה.

שנה טובה ומתוקה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן