מבזקים
נפלים אותרו ברכס רמים: צו שטח צבאי סגור הוטל על המרחב אשדוד: הולך רגל נפגע מרכב ברחוב קרן היסוד עוד אירוע אלימות בנתניה: גבר כבן 30 נדקר ונפצע קשה ממחר חובה להדליק אורות גם בשמש: הפרט שנהגים רבים עלולים לפספס עשן ורכבי כיבוי בשכונת עיר היין באשקלון: מה צפוי לקרות מחר ברחוב שירת היין? שבוע של חסימות ברחובות: אלה הכבישים שייסגרו ממחר, ובאילו רחובות ייגררו רכבים רוכב אופניים נהרג מפגיעת רכב סמוך לפלמחים: הנהג נחקר במשטרה גבר נורה למוות בתל שבע: המשטרה חושדת בסכסוך פלילי בין משפחות תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום

שמעון בירן מונה לתפקיד מנהל מרכז ענב לתרבות בת"א

עיריית תל אביב-יפו בחרה בשמעון בירן לתפקיד מנהל מרכז ענב לתרבות. בירן יחליף בתפקיד את תומר כהן, שניהל את המרכז בעשור האחרון.

עיריית תל אביב-יפו בחרה בשמעון בירן לתפקיד מנהל מרכז ענב לתרבות. בירן יחליף בתפקיד את תומר כהן, שניהל את המרכז בעשור האחרון.

בירן מכהן מאז 2023 כמנהל משאבי אנוש, מינהל ותחום צעירים באופרה הישראלית, שם הוא עוסק בפיתוח ההון האנושי לצד הובלת מהלכים להרחבת קהל הצופים ולחיזוק הקשר עם קהלים צעירים.

לבירן ניסיון של כ-20 שנה בתפקידי ניהול בכירים, בניהול משאבי אנוש ובפיתוח ארגוני. במסגרת עבודתו באופרה הישראלית הוביל, בין היתר, יוזמות לפיתוח קהל צעיר עד גיל 35, את אגודת הידידים הצעירה ושיתופי פעולה עם גופי ומותגי תרבות. בעבר שימש בתפקידי ניהול באלביט מערכות, פסגות בית השקעות ו-Similarweb. בירן הוא בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בהתנהגות ארגונית, ובימים אלה מסיים תואר שני בתוכנית הבינתחומית באמנויות באוניברסיטת תל אביב. בשנת 2026 השתתף בתוכנית פרסיץ לניהול מוסדות תרבות של עיריית תל אביב-יפו. בנוסף, הוא חבר בוועד המנהל של עמותת "מיקרוסינמה", העוסקת בהנגשת תרבות קולנועית במרחבים קהילתיים.

מרכז ענב לתרבות, הממוקם על גג גן עופר (גן העיר) בלב תל אביב-יפו, מארח מופעי מוזיקה, תערוכות, הרצאות ואירועי תרבות, לצד אירועים רשמיים, כנסים וימי עיון.

עם כניסתו לתפקיד צפוי בירן להוביל את המשך התפתחותו של המרכז כבית עירוני ליצירה חיה, עכשווית ורב-תחומית, תוך חיבור בין יוצרים, קהילות ומוסדות עירוניים. בין הדגשים שהוגדרו לפעילות המרכז: יצירה בהשראת העיר, חיבורים בין תחומי אמנות וטיפוח דור היוצרים הבא.

חן אריאלי, חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק התרבות בעיריית תל אביב-יפו, בירכה על המינוי: "אני מברכת את שמעון בירן על בחירתו למנהל מרכז ענב ומאחלת לו הצלחה רבה. אני בטוחה שהניסיון שהוא מביא מעולם התרבות, לצד יכולותיו הניהוליות והיכרותו עם פיתוח קהלים, יסייעו לו להוביל את ענב קדימה ולהמשיך ולפתח אותו כבית משמעותי ליוצרים, לאמנים ולקהל".

אריאלי הוסיפה: "אני מבקשת להודות מכל הלב לתומר כהן על עשור של עשייה, מסירות והובלת מרכז ענב, ועל תרומתו לחיי התרבות בעיר, ומאחלת לו הצלחה רבה בהמשך הדרך".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מיכאל ליאני

דילוג לתוכן