מבזקים
חג סוכות שמח עם ישראל! מתכון מושלם: עוגת אורז פריכה עם שבעת המינים, ערמונים ועשבי תיבול מחאה מול בלפור: הקפות ושופרות סמוך למעון ראש הממשלה מזג האוויר בסוכות: טפטופים בחוף לצד עומסי חום בדרום ובבקעה שדרות: בת 50 פונתה במצב קשה לאחר שנחנקה בזמן האכילה נתיבות: בן 30 נפצע קשה באירוע אלימות אשדוד: בן 60 נפגע מרכב ברחוב הפלמ״ח כביש 40: שניים נפצעו בתאונה סמוך לצומת שרונים פצועים רבים בתאונה בבת ים משרד החינוך ואינטל חתמו על הסכם לקידום AI ו־STEM – שרה נתניהו הייתה מעורבת בקידום המהלך בישראל חיפושים נרחבים אחר יבגני מיכאילוב; נראה לאחרונה בטיילת באילת הותר לפרסום: רס״ר (מיל׳) נדב קלי ורס״ר (מיל׳) אופק מועלם נפלו בקרב ברצועת עזה ההקלה הייתה קצרה: מחיר הדלק צפוי לזנק ביותר מ – 40 אגורות ולחזור מעל 8 שקלים רמת השרון: שב"ח נתפס על קורקינט החשוד כגנוב – 28 דוחות נרשמו במבצע אכיפה נס ציונה: ילדי כיתה א׳ הכינו שרשרת ענקית שתיתלה בסוכת החיילים רוב תושבי נתניה מרוצים מהעירייה – אז למה הנתון דווקא ירד לעומת לפני עשור? נראו כמו ביצים מפוקחות – אבל החותמות חשודות כמזויפות: 76,800 ביצים נתפסו בדרך לירושלים נתניה: כבר הסתבך עם רשות המסים – ואז עשה זאת שוב; סוכן ביטוח נשלח לשנה בכלא נוסעים לכותל בסוכות? מיום ראשון ייחסמו הצירים לעיר העתיקה – אלה הרחובות באר שבע, אשדוד, אילת, אופקים ונתיבות: סיוע בסבסוד מעונות – בלי לקבוע תור

מתכון מושלם: עוגת אורז פריכה עם שבעת המינים, ערמונים ועשבי תיבול

עוגת אורז עם תחתית שחומה ופריכה, המשלבת בורגול חיטה וגריסי פנינה, לצד תאנים, תמרים, ענבים, ערמונים ועשבי תיבול, בתיבול שמן זית ותבלינים ארומטיים.

יש משהו מיוחד ברגע שבו הופכים סיר על צלחת הגשה וחושפים עוגת אורז זהובה, פריכה וריחנית. מותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציע מתכון מקורי שמעניק לטכניקת הבישול המסורתית של הטהדיג הפרסי פרשנות חגיגית בהשראת שבעת המינים. עוגת אורז עם תחתית שחומה ופריכה, המשלבת בורגול חיטה וגריסי פנינה, לצד תאנים, תמרים, ענבים, ערמונים ועשבי תיבול, בתיבול שמן זית ותבלינים ארומטיים.

לאחר הבישול הופכים את העוגה לצלחת הגשה, חושפים את השכבה הזהובה ומעטרים בתאנים וענבים צלויים, גרגירי רימון טריים ועשבי תיבול. מתקבלת מנה צמחונית עשירה בטעמים ובמרקמים, המשלבת מתיקות טבעית של פירות עם מליחות עדינה ופריכות של אורז, ומביאה אל שולחן החג את כל שבעת המינים במנה אחת.


רמת קושי: בינוני

כמות: 6 עד 8 מנות

זמן הכנה: כ־35 דקות

זמן בישול: כ־60 דקות

זמן כולל: כשעה ו־35 דקות


רשימת מצרכים:

לעוגת האורז:

  • 2  כוסות אורז בסמטי
  •  1/3 כוס בורגול גס (חיטה)
  •  1/3 כוס גריסי פנינה (שעורה)
  •  1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3  כפות שמן זית
  •  100 גרם ערמונים קלופים ומוכנים לאכילה, קצוצים גס
  •  4 תמרי מג'הול, מגולענים וקצוצים
  • 2  תאנים טריות ומוצקות, חתוכות לקוביות
  •  1/3 כוס ענבים אדומים ללא חרצנים, חצויים
  • 2  כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1  כף עלי טימין טריים
  • 1/2  כפית קינמון
  •  1/4 כפית בהרט
  •  1 כפית מלח
  • 1/2  כפית פלפל שחור

לשכבה הפריכה בתחתית הסוטאז':

  • 4  כפות שמן זית
  •  1/4 כפית כורכום
  •  1/4 כוס מים חמים
  •  1/4 כפית מלח

לתאנים ולענבים הצלויים:

  •  4 תאנים טריות ומוצקות, חצויות
  • 1  כוס ענבים אדומים ללא חרצנים
  • 1  כף שמן זית
  •  1 כף סילאן טבעי
  • 1  כף מיץ לימון טרי
  •  1/4 כפית מלח
  • 2  ענפי טימין טריים

להגשה:

  •  1/2 כוס גרגירי רימון טריים
  • 2  כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מעט עלי טימין טריים

כלי הבישול:

  • סוטאז' 28 ס"מ
  • מחבת 28 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז במספר החלפות מים, עד שהמים כמעט צלולים. משרים במים קרים במשך כ־20 דקות ומסננים. במקביל, שוטפים את גריסי הפנינה ומבשלים בסיר עם מים רותחים במשך כ־20 עד 25 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על מרקם נגיס. מסננים היטב. מניחים את הבורגול בקערה, מכסים במים רותחים ומשרים במשך כ־15 דקות. מסננים וסוחטים בעדינות מעודפי נוזלים.
  2. ממלאים את הסוטאז' במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך כ־5 עד 6 דקות, עד שהוא מתרכך מעט מבחוץ אך עדיין קשה במרכזו. מסננים היטב ומניחים בצד.
  3. מחממים במחבת TWIST NOVO כף שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כ־5 דקות, עד שהוא מתרכך ומזהיב קלות. מוסיפים את הערמונים ומטגנים במשך כ־2 דקות נוספות. מוסיפים את התמרים, הקינמון והבהרט, מערבבים ומסירים מהאש.
  4. 4. בקערה גדולה מערבבים בעדינות את האורז המסונן, הבורגול, גריסי הפנינה ותערובת הבצל והערמונים. מוסיפים את התאנים, הענבים, הפטרוזיליה, הטימין, המלח, הפלפל ו־2 כפות שמן זית. מערבבים בעדינות כדי לשמור על שלמות גרגירי האורז והפירות.
  5. מנקים ומייבשים היטב את הסוטאז'. יוצקים לתוכו 4 כפות שמן זית ומחממים על אש בינונית. מערבבים את המים החמים עם הכורכום והמלח ויוצקים בזהירות לתוך הסוטאז'. מסדרים מעל את תערובת האורז בשכבה אחידה, מבלי לדחוס אותה יתר על המידה. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים כמה פתחים קטנים בתערובת, שיאפשרו לאדים לעלות במהלך הבישול.
  6. מכסים את הסוטאז' במכסה, רצוי כשהוא עטוף מצדו הפנימי במגבת מטבח נקייה המיועדת לבישול, תוך הקפדה שהמגבת לא תבוא במגע עם הלהבה או עם מקור החום. מבשלים על אש בינונית במשך כ־5 דקות, עד שמתחילים להישמע קולות טיגון עדינים מהתחתית. מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל במשך כ־35 עד 40 דקות, עד שהאורז מתרכך לחלוטין ונוצרת בתחתית שכבה זהובה ופריכה.
  7. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים במחבת TWIST NOVO כף שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את חצאי התאנים כשהצד החתוך פונה כלפי מטה וצורבים במשך כ־2 דקות. מוסיפים את הענבים, הסילאן, מיץ הלימון, המלח וענפי הטימין ומבשלים במשך כ־3 עד 4 דקות נוספות, עד שהענבים מתרככים מעט והתאנים מקבלות גוון זהוב ומבריק, אך עדיין שומרות על צורתן. מסירים מהאש.
  8. כשהאורז מוכן, מסירים את הסוטאז' מהאש ומניחים לו לנוח במשך כ־10 דקות ללא המכסה. מעבירים מרית דקה מסביב לדפנות כדי לשחרר את האורז, מניחים מעל הסוטאז' צלחת הגשה רחבה ויציבה והופכים בזהירות בתנועה אחת. מרימים את הסוטאז' וחושפים את עוגת האורז, כשהשכבה הפריכה והזהובה פונה כלפי מעלה.
  9. מסדרים מעל עוגת האורז ומסביבה את התאנים והענבים הצלויים. מפזרים גרגירי רימון טריים, פטרוזיליה קצוצה ועלי טימין ומגישים למרכז שולחן החג.

טיפ: לקבלת שכבה פריכה וזהובה, חשוב לסנן היטב את האורז והדגנים לפני הרכבת המנה ולהימנע מערבוב האורז לאחר תחילת הבישול בסוטאז'. מכיוון שהסוטאז' עשוי נירוסטה ללא ציפוי נון סטיק, יש להקפיד על חימום מתון ועל כמות שמן מספקת בתחתית. לפני ההפיכה מומלץ לשחרר בעדינות את שולי האורז ולוודא שהתחתית נפרדת מהכלי. את גרגירי הרימון ועשבי התיבול מוסיפים רק לפני ההגשה, כדי לשמור על צבעם ועל רעננותם.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות סולתם

דילוג לתוכן