מערך פינוי האשפה החדש באשדוד יוצא היום, 1 באוקטובר, לדרך, עם שורת שינויים והרחבות שנועדו לשפר את יכולת הפינוי ברחבי העיר.
ראש העיר אשדוד, ד״ר יחיאל לסרי, הודיע כי במסגרת המערך החדש יפעלו 40 משאיות חדשות במקום 28 – גידול של כ־43% במספר המשאיות. לדבריו, מדובר בצי גדול יותר, הכולל גם משאיות גדולות יותר, במטרה להרחיב את יכולת הפינוי ולשפר את המענה בתקופות עומס.
גם מערך פינוי טמוני הקרקע יתוגבר. בכל רובע יפעלו שתי משאיות במקום אחת, עם מנופים חזקים וארוכים יותר ודחס אחורי שנועד להפחית את הסיכון לנזילות.
על פי הודעת ראש העיר, המשאיות החדשות יהיו שקטות יותר, במטרה לצמצם את הרעש בזמן הפינוי בסביבת בתי התושבים.

השירות החדש יכלול גם שטיפה והדברה. משאית ייעודית תשמש לשטיפת טמוני הקרקע, ובמהלך השנה יבוצעו ארבעה סבבי שטיפה לטמונים ולעגלות האשפה. בנוסף תבוצע הדברה בתוך הטמונים לצמצום ריחות ומפגעים.
חלק נוסף במערך החדש הוא מערכת בקרה מבוססת AI, שתאפשר מעקב בזמן אמת אחר מיקום המשאיות וביצוע תוכניות העבודה. במקביל, החיישנים בפחים הכתומים ימשיכו לסייע בהתאמת מועדי הפינוי לרמת המילוי ובמניעת גלישות.

גם אופן העבודה ישתנה. שלוש חברות פינוי יפעלו בשתי גזרות תפעוליות, עם אחריות מוגדרת, תוכנית עבודה מסודרת וגיבוי הדדי.
כלי האצירה יפונו במתכונת של יום כן, יום לא. משאיות המנוף יבצעו שלושה סבבי שינוע במקום שניים, ושתי משאיות רמסע גדולות יתגברו את פינוי הדחסנים בבניינים רבי קומות.

בנוסף, העירייה מתכוונת לקדם תיקונים של כלי האצירה וסביבתם, תוך קביעת זמני טיפול מוגדרים בנזקי רכוש.
בעירייה מציינים כי בימים הראשונים צפויה תקופת הסתגלות, וייתכנו התאמות במסלולים ובלוחות הזמנים. צוותי העירייה וחברות הפינוי ילוו את המעבר, יעקבו אחר הביצוע ויפעלו לצמצום פערים.
ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי סיכם: ״אשדוד היא הבית של כולנו. אנחנו משקיעים במערך החדש כדי שתראו את השיפור במקום שבו הוא הכי חשוב: ברחוב שלכם, ליד הבית״.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








