אזהרה חריגה בנוגע למתרחש בפזורה הבדואית בנגב: ראש השב"כ דוד זיני התריע בישיבת הקבינט האחרונה כי מערכת הביטחון מזהה במקומות מסוימים בפזורה תשתיות בעלות אופי צבאי וניסיונות להקים מסגרות דמויות גדודים.
לפי הפרסומים, זיני אמר לחברי הקבינט כי קיימים מקומות בפזורה שבהם השב"כ מסכל באופן שוטף תשתיות מסוג זה, והגדיר את התופעה כ"מאוד מדאיגה".
בפרסומים על הדברים לא צוינו היישובים שבהם אותרו אותן תשתיות, היקף ההתארגנויות, זהות המעורבים או פרטים על סיכולים ומעצרים שבוצעו בנושא.
בתנועת רגבים הגיבו לדברים וקראו לנקיטת צעדים מיידיים בנגב.
"במשך שנים אנו מתריעים מהאיום הביטחוני המתפתח בנגב, באזורים שהפכו לאקס טריטוריה, ובתקופה האחרונה אף ביתר שאת, עם התגברות ההברחות באמצעות רחפנים", מסרו בתנועה.
ברגבים קשרו את האזהרה גם לתופעות נוספות שעליהן הם מתריעים בשנים האחרונות, ובהן הברחות אמצעי לחימה, הקצנה לאומנית והיעדר משילות בחלקים מהנגב. מדובר בטענות של התנועה, וחלק מהפרטים שנכללו בתגובתה לא פורטו בדברי ראש השב"כ שפורסמו.
בתנועה הוסיפו: "מדהים שדברים שידועים שנים נאמרים דווקא היום, בשביעי לעשירי. אנו נמצאים במצב חירום משילותי בנגב ואסור להתעלם מהאזהרות. נדרש מבצע מנע מקדים וסיכול האיומים רגע לפני שיהיה מאוחר מדי".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








