מבזקים
הגיע לגן פעמים בודדות ומתחילת כיתה א׳ לא הופיע: כתב אישום נגד אם לשלושה מיבנה שריפה בבניין באשקלון: חמישה נפגעו משאיפת עשן בן 25 נפצע קשה בדקירה ברמת גן; חשוד נעצר אחרי כחודשיים: מלי וליאל יהלומי שבו לישראל לא רק לשמוע: מכשירי השמיעה החדשים שמלווים ילדים בשגרה תאונה קטלנית סמוך לעומר: גבר כבן 30 נהרג, אדם נוסף נפצע בינוני מניר עוז ללב פריז: שביל על שם שירי, אריאל וכפיר ביבס נחנך בעיר אשדוד: בן 3 שרכב על קורקינט נפצע בינוני מפגיעת רכב ירושלים: בניין מגורים מאוכלס בן 5 קומות נהרס בשכונת א־טור מודיעין זוכרת דרך האמנות: תערוכת 7 באוקטובר מוצגת בעיר עד יום שישי ראש העין זוכרת: מקברי הנופלים ועד ריצה של 7.10 ק"מ ברחבי העיר באר שבע: אזעקה הופעלה בשוגג מבסיס צבאי באזור – אין אירוע חריג בעיר בנסיעה הראשונה באמבולנס לזכר בנו שנרצח ב-7 באוקטובר: חובש מד"א יילד תינוק בת 44 נפצעה בתאונה בכביש 431 סמוך לרמלה פחות המתנה, יותר חיבור לרכבת: השינויים הצפויים בתחבורה הציבורית במודיעין שבע שנות מאסר על גניבת ציוד מהנובה: "ניצל ביודעין את שעת המשבר" "סירבה לקיים עמו קשר רומנטי": מאסר עולם ברצח ילנה גרנברג מרחובות המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלמה חדד בן ה – 64 מחולון רוכב אופנוע בן 26 נפצע קשה סמוך למחלף אולגה יבנה מזרח מקבלת זהות: "נאות גולדה" ו"נאות קציר" בדרך לרובע החדש

הגיע לגן פעמים בודדות ומתחילת כיתה א׳ לא הופיע: כתב אישום נגד אם לשלושה מיבנה

עיריית יבנה הגישה כתב אישום נגד אם לשלושה קטינים, בטענה שלא דאגה לביקורם הסדיר במסגרות החינוך. לפי כתב האישום, אחד הילדים הגיע לגן החובה פעמים בודדות בלבד במשך שנת לימודים שלמה, ומתחילת השנה הנוכחית לא הגיע כלל לכיתה א׳. לגבי ילדה נוספת נטען כי נעדרה כמחצית מהשנה הקודמת ולא הגיעה כלל מתחילת השנה הנוכחית. העירייה מציינת כי נעשו פניות, שיחות ופגישות עם האם וכי קיימת אפשרות שתעתור למאסר בפועל במקרה של הרשעה.

כתב אישום חריג הוגש לבית משפט השלום נגד אם לשלושה ילדים, המתגוררת ביבנה, בגין עבירה של אי קיום חובת לימוד סדיר לפי חוק לימוד חובה.

על פי כתב האישום שהגישה עיריית יבנה, שלושת הילדים נמצאים בחזקת אמם, מתגוררים עמה, נמצאים בגיל לימוד חובה ורשומים במערכת החינוך המקומית.

התמונה המשמעותית ביותר המתוארת בכתב האישום נוגעת לילד הצעיר במשפחה. בשנת הלימודים הקודמת הוא שובץ בגן חובה בעיר, אולם לטענת המאשימה הגיע לגן "פעמים בודדות בלבד" במהלך כל שנת הלימודים.

בתחילת שנת הלימודים הנוכחית עלה הילד לכיתה א׳ ושובץ בבית ספר יסודי בעיר. אלא שעל פי דיווח שהתקבל ב 17 בספטמבר 2026, נטען כי מאז תחילת שנת הלימודים הוא לא הגיע כלל לבית הספר.

גם בנוגע לילדה נוספת במשפחה מעלה העירייה טענות להיעדרויות משמעותיות. לפי כתב האישום, בשנת הלימודים הקודמת, בעת שהייתה תלמידת כיתה ב׳, היא פקדה את בית הספר במצטבר במשך כמחצית משנת הלימודים בלבד. עוד נטען כי גם כאשר הגיעה ללימודים, הדבר נעשה ברוב המקרים באיחור ניכר.

לטענת המאשימה, המצב נמשך גם בשנת הלימודים הנוכחית: בהתאם לדיווחים שהתקבלו ב15 וב17 בספטמבר 2026, הילדה לא הגיעה כלל לבית הספר מתחילת השנה.

כתב האישום מתייחס גם לילד השלישי, שלמד בשנה הקודמת בכיתה ו׳ במסגרת החינוך המיוחד. העירייה טוענת כי גם הוא הגיע במהלך השנה הקודמת לבית הספר במשך כמחצית משנת הלימודים במצטבר, וכי כאשר הגיע נעשה הדבר פעמים רבות באיחור ניכר.

עם זאת, בעניינו מצביע כתב האישום דווקא על שינוי חיובי: בשנת הלימודים הנוכחית הוא שובץ בכיתה ז׳ במסגרת החינוך המיוחד, ולפי הדיווח שהתקבל ב17 בספטמבר הוא פוקד את בית הספר באופן סדיר.

העירייה: נעשו ניסיונות להביא לשינוי

בכתב האישום נטען כי לא מדובר במצב שלא היה מוכר לאם. לפי העירייה, האם עודכנה באמצעות מכתבים, שיחות טלפון ופגישות בדבר חובתה לוודא שילדיה מגיעים למסגרות החינוך.

עוד טוענת המאשימה כי אנשי מקצוע וגורמים מטעם העירייה פעלו כדי להביא את הילדים לבית הספר וניסו ליצור שיתוף פעולה עם האם לצורך הבטחת הגעתם הסדירה.

לפי כתב האישום, למרות הדרישות, הפניות והניסיונות מצד אנשי המקצוע, האם לא קיימה, לכאורה, את חובתה להבטיח את הגעתם הסדירה של הקטינים למסגרות החינוך.

בשל כך מייחסת לה העירייה עבירה של אי קיום חובת לימוד סדיר, בהתאם לסעיפים 4(א) ו 4(ב) לחוק לימוד חובה.

ברשימת עדי התביעה שמופיעה בכתב האישום נכללים מספר גורמים מקצועיים ממערכת החינוך העירונית, ובהם מנהלת אגף החינוך בעיריית יבנה, קצינת ביקור סדיר וכן מנהלות מוסדות החינוך שבהם למדו הילדים.

פרט משמעותי נוסף מופיע בסופו של כתב האישום: המאשימה הודיעה, בהתאם להוראות חוק סדר הדין הפלילי, כי קיימת אפשרות שבמקרה של הרשעה תעתור להטלת מאסר בפועל.

כתב האישום הוגש מטעם עיריית יבנה באמצעות עורכות הדין המייצגות את העירייה, מכוח כתב הסמכה מטעם היועץ המשפטי לממשלה.

יודגש כי בשלב זה מדובר בטענות המופיעות בכתב אישום בלבד, אשר טרם הוכחו בבית המשפט. לאם עומדת חזקת החפות והיא אינה נחשבת אשמה אלא אם וככל שתורשע בדין.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה, AI

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן