עיריית ראש העין תידרש לשלם עיצום כספי בסכום של עשרות אלפי שקלים, בעקבות הליך אכיפה של נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים. במוקד ההחלטה עומדת לשכת הרווחה העירונית, שעליה דיווחה העירייה כבר בשנת 2022 כמבנה נגיש, אך בביקורת שנערכה במקום באוגוסט 2025 התגלו שבע הפרות של הוראות הנגישות.
על פי הודעת הנציבות, לאחר גילוי הליקויים ננקטו כלפי העירייה שני מסלולי אכיפה: בגין חלק מההפרות נמסרה התראה מנהלית, וביחס להפרות אחרות ניתנה לעירייה אפשרות להגיש כתב התחייבות ולהפקיד עירבון, בהתאם לתנאים ולמועדים שנקבעו.
אלא שלפי הנציבות, עיריית ראש העין לא עמדה בתנאים ובמועדים שנקבעו. העירייה הסבירה כי הטיפול התעכב בעקבות היעדרותה של רכזת הנגישות, וטענה כי מרבית הליקויים כבר תוקנו.
הנציבות לא קיבלה את ההסברים וקבעה כי חובת הנגישות מוטלת על הרשות המקומית עצמה, ולכן אינה יכולה להיות תלויה בזמינותו של עובד מסוים. עוד נקבע כי תיקון ליקויים לאחר שנמצאו בביקורת אינו מייתר את הליך האכיפה.
בעקבות אי־עמידה בתנאים הוטל על העירייה עיצום כספי של עשרות אלפי שקלים. סכומו המדויק של העיצום לא נמסר בהודעה, וגם לא פורסם בה פירוט של כל אחת משבע ההפרות.
״נגישות אינה המלצה – היא חובה חוקית״
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, דן רשל, מסר: ״נגישות אינה המלצה – היא חובה חוקית וזכות בסיסית. הדבר חמור במיוחד כשמדובר בלשכת רווחה, המספקת שירות גם לאנשים עם מוגבלות. רשות מקומית שמדווחת שמבנה ציבורי נגיש חייבת לוודא שהוא אכן נגיש בפועל. הנציבות תמשיך לאכוף את הוראות הנגישות בנחישות ולהבטיח שירות ציבורי שוויוני, עצמאי ומכבד״.
ההחלטה ממחישה את ההבדל בין הצהרה של רשות על נגישות מבנה לבין עמידה בפועל בדרישות החוק, ואת חשיבות קיום הוראות האכיפה במועד. מדובר בלשכת רווחה שמעניקה שירות גם לאנשים עם מוגבלות, ולכן לנגישות השירות והמבנה יש משמעות מעשית עבור הפונים אליה.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








