מבזקים
אבק מצפון אפריקה: זיהום אוויר גבוה צפוי היום בכל הארץ טראמפ: “הצבא האיראני הושמד, קרובים לסיום המבצע” בן 25 מרמת גן נפטר בביתו בזמן האזעקות בגוש דן ליל הסדר תחת אזעקות: פגיעות ב-12 זירות במרכז, הרס ללא נפגעים מזג האוויר סוגר את כביש 40 בין ציחור למצפה רמון לכיש: 7 פצועים בתאונה בין שני כלי רכב, אישה בת 80 במצב קשה קריית מלאכי: בן 28 נפצע קשה באירוע אלימות בעיר זמני כניסת ויציאת חג הפסח לכבוד פסח: מתכונים מושלמים להגשה בשולחן החג או בחול המועד – חלק ב' אחדות באשדוד: נערך טקס מכירת החמץ המסורתי במעמד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לקראת חג הפסח: מרחב לכיש השלים את ההיערכות המבצעית חיפושים נרחבים אחר נעדר מנתיבות; נצפה לאחרונה בבאר שבע ניצל את המלחמה כדי לבזוז בתים הרוסים בדימונה: כתב אישום נגד ה"פועל" המתחזה בזמן האזעקה: ילד בן 6 מראשון לציון נדרס בדרכו למרחב המוגן אשדוד תחת אש: הערכת מצב מיוחדת בראשות ד"ר יחיאל לסרי והשרה סילמן הסתה חמורה נגד שוטרים ברשת: תושב אשדוד נעצר באילת ונשלח לאשפוז כפוי חוסן על המגרש: ליגות "מאמאנט" חוזרות לפעילות בצל המצב הביטחוני מטח כבד לעבר המרכז: שברי יירוט נפלו בראש העין, נזק נגרם לבית פרטי "הייתי רוצה לבער את הריכוזיות הממשלתית יתר על המידה": ליאת שוחט בראיון חג רחובות בזמן מלחמה: 23 אלף שיחות ותמיכה לאלפי תלמידים

"זבנג וגמרנו": הפקה חדשה של המרכז לתיאטרון לוד

אנסמבל השחקנים של המרכז לתיאטרון לוד קיים בכורה את ל'זבנג וגמרנו' – הפקה חדשה במרכזה ארבע בעלות עבירה המסיימות תהליך שיקום במטרה לחזור אל החברה משוקמות וטובות יותר. ההפקה מעלה סוגיות שונות בנושא האלימות ועוד טרם עלתה בבכורה זכתה להדים רבים בתוכניות הרדיו השונות, הן בשל הנושא והן בשל העובדה שכאנסמבל המרכז לתיאטרון לוד הוא בין הבודדים בארץ שהמשיך לפעול וליצור ללא הפסקה גם בתקופת הקורונה.

"איך עשינו את זה? בין הסגרים היה לנו אישור כקפסולה להמשיך בחזרות ללא קהל ובזמני סגרים המשכנו חזרות בזום בלי לדלג אפילו שבוע אחד" אומרת פנינה רינצלר המנהלת האמנותית של התיאטרון. "יש לומר שהאמנים היוצרים כעת באנסמבל  חדורי מטרה וכולנו היינו תמימי דעים לגבי המשך היצירה כתחזוקה הן לתושבים והן לנפש שלנו עצמנו. גם הקבוצות הקהילתיות המשיכו לפעול תחתינו לפי היתרי צו השעה".

כעת הם עלו בבכורה להפקתם החדשה ואליה הגיע קהל מכל הארץ הנושא בתו הירוק.  איתם הגיעה גם הזמרת מירי אלוני שהיטיבה לתאר את מעשה היצירה כחכם מאין כמותו, שכן בדרך כלל מציגים את הנשים כקורבן אלימות ובזה זה נגמר וכאן הוצג מעגל אלימות מעורר מחשבה הגורם לכל אחת ואחד לחשוב איפה הם בתוך כל הסיפור הזה, על כל צדדיו.

עוד ביקר בבכורה יגאל מולד חיו שהתמנה לאחרונה  כיו"ר מדור הפרינג' של משרד התרבות והוא מציין כי במהלך כל המופע חשב כל הזמן מהי ההגדרה הנכונה ביותר למילה הכל כך גדולה הזו- אלימות.

אנסמבל השחקנים בלוד מגלה לנו כי כבר בימים אלו הם עובדים על שתי הפקות חדשות, אחת בתוך אולם ואחת ברחבי לוד. יותר מזה הם לא מוכנים לגלות לנו אבל אנחנו כמובן נעקוב ונדווח בהקדם. מה שאפשר לומר בפה מלא הוא שהתרבות בעיר לוד בזמן הקורונה שוקקת והדבר אינו מובן מאליו.

דילוג לתוכן