מבזקים
חילוץ מיוחד: עובד נפל מגובה באתר בנייה בשוהם שריפה בדירה ברחוב פטל ביבנה: לוחמי האש סורקים אחר לכודים רחובות: בן 16 טבע בבריכה – מצבו קשה אירוע דקירה באשקלון: שני תושבים נפצעו, חשוד מאשדוד נעצר זמן קצר לאחר מכן כביש 1: שני רוכבי אופנוע נפצעו קשה בתאונה סמוך למחלף בן גוריון בשורה למשרתי המילואים: עד 550 אלף שקל הנחה ו – 20 אלף הזדמנויות לדיור רוני ראובן מיבנה יקבל את "אות סטפה": האמנות שהפכה לכלי חינוכי לילדים ובני נוער קריית גת חוגגת 70: אלה שמונת יקירי העיר שנבחרו לשנת 2026 עסקת ענק בחברה מיבנה: לאומי פרטנרס תשקיע 33 מיליון שקל במעבדות איזוטסט רמלה: השוטרים ניפצו את חלון הרכב – ובתוכו מצאו אקדח טעון קטל בכביש 1: שני גברים נהרגו בתאונה, גבר נוסף נפצע קשה הבירה זורמת, הדג נחש על הבמה: פסטיבל הקיץ של גבעתיים חוזר תל אביב: מטען צינור הוסלק בתוך מקרר בחצר בית – בן 45 נעצר תאונה קשה בכביש 1: צוותי ההצלה הוזעקו למספר נפגעים פתח תקווה: חשודה התחזתה לגבר וניהלה קשרים רומנטיים ומיניים עם נשים ליקויים במלאי התרופות: צו סגירה חלקי הוצא לדיור מוגן בפתח תקווה שני פצועים באירוע אלימות באשקלון גלית חייט מונתה למנהלת חטיבת הביניים "יצחק נבון" בחולון רהט: אטליז נסגר בצו מנהלי לאחר אירוע ירי שבו נפצע מנהל העסק שינויים בתנועת הרכבות בחיפה והצפון: התחנות שייסגרו בסוף השבוע

עקב הפחתה בפליטת גזי חממה: עיריית רמלה תקבל מענק כולל בסך כ-150 אלף ש"ח

במסגרת התוכנית משתפים פעולה משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה, ומשרד הכלכלה על מנת לסייע לעסקים, מפעלים ורשויות מקומיות להתייעל באנרגיה, להפחית את הפליטות שלהם ולהקטין את ההוצאות השוטפות, הוכרזו זוכים בהיקף כולל של 56 מיליון שקל לפרויקטים שונים, ביניהם עיריית רמלה שזכתה במענק כולל בגובה של כ-147,420 ש"ח.

התוכנית מתוקצבת במסגרת החלטת הממשלה 542 (הפחתת פליטות גזי חממה וייעול צריכת האנרגיה במשק") והחלטת ממשלה מספר 1403 ("תכנית לאומית ליישום היעדים להפחתת פליטות גזי חממה ולהתייעלות אנרגטית").

המענקים שיחולקו במסגרת מקצה זה, הרביעי במספר של התוכנית, הם בשיעור של עד 20% ולא יותר מ-3 מיליון שקל מעלותו של כל פרויקט. הם יהוו מינוף להשקעות בהיקף כולל של 315 מיליון שקלים ב-93 מיזמים שונים (40 מיזמים במגזר המוניציפלי, 36 במגזר המסחר והשירותים ו-17 מיזמים במגזר התעשייה והחקלאות). בנוסף, שלושה מהפרויקטים כוללים שימוש בטכנולוגיה ישראלית חדשנית, ומהווים מקפצה לקידום חברות צעירות, וזכו בשל כך בתוספות למענקים בסך כ-2 מיליון שקל.

כתוצאה ממינוף המיזמים שבמסגרת מקצה זה של תכנית המענקים, תצומצם צריכת האנרגיה במשק בכ-134 מיליון קוט"ש בשנה, השווים לחסכון של כ-67 מיליון שקל בהוצאות על אנרגיה, ולהפחתה שנתית של כ-79,000 tCO2e בפליטות גזי חממה ושווה ערך לשדה סולארי בהספק של כ-80 מגוואט בשטח של כ-640 דונם.

מקצה זה של מענקים הוא הרביעי והאחרון במספר, ומתווסף לשלושת הסבבים הקודמים של תוכנית המענקים, אשר יצאו לפועל בשנים 2017-2019, במסגרתם כבר ניתנו תמיכות בסך של כ-222 מיליון שקל ל-276 פרויקטים, שצפויים להוביל לחיסכון שנתי של כ-283 מיליון שקל בשנה שמסתכמים בכ-524 מיליון קוט"ש או כ-1.23% מסך צריכת החשמל השנתית של ישראל ושווי ערך לשדה סולארי של כ-320 מגוואט על שטח של כ-2,600 דונם.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן