מבזקים
מבצע אכיפה ברהט: 7 נעצרו בחשד להשתלטות על קרקעות שני בני 15 נתפסו בתחנת דלק עם נוזל חשוד כדליק בקדומים פעילות ממוקדת באשדוד: סמים ותחמושת נתפסו, שני נעצרו הממשלה תאשר את הארכת המצב המיוחד בעורף בכל רחבי הארץ עד ה-14/4 יוזמה מקסימה: צוות בית הספר הדמוקרטי הגיע לבתי התלמידים וחגג עמם את חג הפסח חסימות בכניסה לראש העין: נפל אותר בציר 444; חבלנים בדרכם לזירה המוח האילתי כובש את העולם: נבחרת תיכון "גולדווטר" העפילה לגמר "המאיץ המדעי" בבודפשט תל אביב: פגיעה ישירה בבניין מגורים; המקלט הציל חיים – מד"א: אין נפגעים דיווח ראשוני: חשד להשלכת רימון ברחוב הראשונים באור יהודה הלילה ברמלה: דיווח על ירי בשכונת נווה דוד; שריפה במגדל הלבן טרגדיה משולשת בתוך שעות: שלושה מקרי מוות באשקלון וברמלה פנים לקהילה: דניס צ'רקוב – מכוכב רשת עם מיליון עוקבים לחובש בבת ים סיכום עיד אל-פיטר באילת: אכיפה מוגברת, נוכחות שיא ופעילות למען המשילות מזל טוב: אגף הביטחון באשדוד עצר את הערכת המצב כדי לחגוג לאופק לוי צה"ל בלב טהרן: הושמדה מפקדת הביטחון המרכזית של משמרות המהפכה "נס גלוי בגן הילדים": אלוף פיקוד העורף, ראש עיריית ראשון לציון רז קינסטליך והמנכ"ל דורון מילברג בזירת הפגיעה חוסן המושבה: מפקד מחוז ירושלים והמרכז בביקור הערכות בגדרה מפקדי פיקוד העורף בזירת הנפילה ברחובות: "נעשה הכל כדי להשיב את המשפחות לשגרה" הפוגה בסינמה סיטי: שבוע ספורט חינמי לתושבי ירושלים בצמוד למרחב מוגן זעקת הבגרויות מנס ציונה: "אי אפשר לצפות לריכוז תחת 110 אזעקות ב-3 שבועות"

הלמ"ס: מאזן הגירה פנימי חיובי בלוד

לוד בהובלת יאיר רביבו, בין היישובים בהן יש הגירה חיובית – כך עולה מאומדני האוכלוסייה הארעיים של הלמ"ס לשנת 2021, על פי הנתונים  המתייחסים לישובים מעל 2000 תושבים. 119 תושבים בחרו להצטרף לעיר בשנה האחרונה ובסה"כ היא מונה, נכון לסוף 2021: 82,473 תושבים.

אדריכל גיל שנהב, מכנען שנהב אדריכלים מציין כי המאה ה- 21 מתאפיינת בעירוניות מוגברת. מדי שבוע כמיליון מתושבי העולם עוברים מהכפר אל העיר. המעבר לעיר נולד מההזדמנויות שהעיר מייצרת לתושביה. זאת יכולה להיות הזדמנויות לתעסוקה, לחינוך איכותי, לתרבות, לעסקים ואפילו לרומנטיקה ולפעילות ספורטיבית, בהתאם לצרכים של התושב בכל תקופה בחייו. עיר טובה היא עיר שמספקת הכי הרבה הזדמנויות לתושביה. במקרה של הגירה שלילית, פרנסי העיר צריכים לבדוק מה חסר במארג ההזדמנויות שהעיר מספקת לתושביה ושגורם לתושבים לעזוב ולפעול על מנת לשפר את המצב, ייתכן וזה מחסור במקומות בילוי, מחסור במקומות תעסוקה או מחירי דירות גבוהים שאינם מאפשרים לתושבים להמשיך ולהתגורר בעיר.

ניר שמול מנכ״ל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית , שניר מציין כי הפתרון ליצירת הגירה חיובית לערים ותיקות טמון בהתחדשות עירונית במרכזי הערים. ככל שיקודמו פרויקטים גדולים של התחדשות עירונית במרכזי הערים שיתרמו גם להגדלת ההיצע וגם לחידוש מתחמים שלמים כך תמנע הגירה שלילית ומעבר לשכונות חדשות בשולי הערים. לדבריו, יש חשיבות לחיזוק מרכזי הערים והפיכתם לאבן שואבת לתושבים גם ככלי להגדלת ההיצע ויצירת יציבות במחירי הדירות וגם למניעת הזנחה של השכונות הוותיקות ומתן מענה חברתי וכלכלי לתושבים הגרים שם היום.

דילוג לתוכן