מבזקים
“כבר חלק מהקהילה”: בערבה חגגו 45 שנה במחווה לעובדי החקלאות מתאילנד M16, אקדחים וחמישה עצורים: סוף שבוע של פעילות משטרתית ברהט 515 דירות במקום 139: תוכנית ההתחדשות במתחם הפלמ"ח בשדרות אושרה להפקדה ארבע שקיות חומר החשוד כסם וסכין נתפסו על חשוד בקריית גת פסולת במים ובשוברי הגלים באשקלון: העירייה דורשת לבדוק מה המקור בן 15 נעצר בחשד לדקירת אוהד לאחר משחק כדורגל ברמת השרון בעטו בניידת והעלו לטיקטוק: בני 13 ו – 15 נעצרו בחולון סוף שבוע של זהב בחולון: אלופי עולם באקרובטיקה וגביע היסטורי בכדוריד ירושלים ופתח תקווה על הפודיום: עידן בן חיים ויהונתן רובינוב זכו במדליות באליפות העולם בקיקבוקס אחרי הצטברויות האשפה: 39 משאיות חדשות ייכנסו לפעולה באשדוד רבבות צפויים בכותל: מד״א יקים מרפאה מיוחדת לקראת ברכת הכהנים מחר זה מתחיל: עשרות אלפים צפויים להגיע לרמלה – אלה האירועים והסדרי התנועה בפסטיבל “עיר עולם” שגרירות ארה״ב החדשה בירושלים בדרך: האקבי הודיע כי הבנייה תחל בקרוב ממושב ישע שבעוטף: האב שאיבד את שני בניו בנובה ממשיך להנציח את הנרצחים סמוטריץ׳: “בונים את רצועת הביטחון של קריית גת, קריית מלאכי, אזור לכיש ובאר שבע” מה קשור, סטפן לגר ורגב הוד בערב אחד: 3 מופעים ב – 30 ₪ בלבד מאשדוד, לוד ורמת גן לקיל: שלושה מדענים צעירים מישראל זכו בפרסים באירופה עשן כבד ברחוב יקינטון באשדוד: שריפה פרצה בחיפוי החיצוני של בניין גן יבנה: רכב שנגנב זמן קצר קודם לכן אותר בנסיעה – הנהג נעצר 9 שעות בלי תנועה וחניה: רחוב שלום שוסיוב ברחובות ייסגר בגלל ממ"מ לגן ילדים

קרית מלאכי בין היישובים בהן יש הגירה חיובית

קרית מלאכי , בהנהגת ללו זוהר, בין היישובים בהן יש הגירה חיובית – כך עולה מאומדני האוכלוסייה הארעיים של הלמ"ס לשנת 2021, על פי הנתונים  המתייחסים לישובים מעל 2000 תושבים. 97 תושבים בחרו להצטרף לעיר בשנה האחרונה ובסה"כ היא מונה, נכון לסוף 2021: 25,022 תושבים.

אדריכל גיל שנהב, מכנען שנהב אדריכלים מציין כי המאה ה- 21 מתאפיינת בעירוניות מוגברת. מדי שבוע כמיליון מתושבי העולם עוברים מהכפר אל העיר. המעבר לעיר נולד מההזדמנויות שהעיר מייצרת לתושביה. זאת יכולה להיות הזדמנויות לתעסוקה, לחינוך איכותי, לתרבות, לעסקים ואפילו לרומנטיקה ולפעילות ספורטיבית, בהתאם לצרכים של התושב בכל תקופה בחייו. עיר טובה היא עיר שמספקת הכי הרבה הזדמנויות לתושביה. במקרה של הגירה שלילית, פרנסי העיר צריכים לבדוק מה חסר במארג ההזדמנויות שהעיר מספקת לתושביה ושגורם לתושבים לעזוב ולפעול על מנת לשפר את המצב, ייתכן וזה מחסור במקומות בילוי, מחסור במקומות תעסוקה או מחירי דירות גבוהים שאינם מאפשרים לתושבים להמשיך ולהתגורר בעיר.

ניר שמול מנכ״ל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית , שניר מציין כי הפתרון ליצירת הגירה חיובית לערים ותיקות טמון בהתחדשות עירונית במרכזי הערים. ככל שיקודמו פרויקטים גדולים של התחדשות עירונית במרכזי הערים שיתרמו גם להגדלת ההיצע וגם לחידוש מתחמים שלמים כך תמנע הגירה שלילית ומעבר לשכונות חדשות בשולי הערים. לדבריו, יש חשיבות לחיזוק מרכזי הערים והפיכתם לאבן שואבת לתושבים גם ככלי להגדלת ההיצע ויצירת יציבות במחירי הדירות וגם למניעת הזנחה של השכונות הוותיקות ומתן מענה חברתי וכלכלי לתושבים הגרים שם היום.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה

לחצו כאן
דילוג לתוכן