מבזקים
ילד בן 4 נמשה מהמים סמוך לחוף דלילה באשקלון ופונה במצב אנוש אירוע אלימות קשה ברחוב הרצל ברמלה: צעיר בן 22 נדקר ופונה במצב קשה גבר נדקר בבאר שבע במהלך הלילה ופונה לסורוקה במצב בינוני המטען כבר הוצמד לרכב: כך נמנעה פגיעה פלילית חמורה באשדוד נתב"ג בדרך לשדרוג משמעותי: מלון חדש יוקם בצמוד לטרמינל 3 חבריו דאגו אחרי שלא ענה: גבר כבן 60 אותר ללא רוח חיים בדירה בבת ים בין הביטחון לפיתוח העירוני: ראש עיריית רמלה נפגש עם ראש הממשלה בן 15 מרמלה נמלט מהשוטרים כשברשותו אקדח – ונעצר בתום מרדף בג'וואריש בגיל 17 הוא נלחם בנאצים, בגיל 98 רחובות עדיין זוכרת אותו אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב

ניצלו חייו של תינוק בן 11 חודשים מקרית גת | כל הפרטים

אל בית החולים הציבורי אסותא אשדוד התקבל לפני מספר ימים גפן בן ה 11 חודש, תושב העיר קריית גת. על פי דברי ההורים, גפן סובל מנשימה רעשנית מזה מס ימים ללא שיפור. במיון הילדים נמצא כי התינוק היה חולה בקורונה דבר שנתן הסבר מספק למצבו, בהתאם לכך, התחילו במתן טיפול תרופתי, אך צעד זה לא הניב שינוי ולאור הרעת מצבו נשלח גפן להמשך טיפול ובירור במחלקת טיפול נמרץ ילדים.

בשיחה חוזרת של המשפחה עם ד"ר הלנה ורנסקו, סיפרו ההורים כי גפן נוטה לעיתים לנשוך את פינת המיטה שלו וכיום חסר בה קצת צבע. למשמע הדברים, הוחלט לבצע במיידי צילום. תוצאות הצילום לא היו חד משמעיות, אך בהתייעצות משותפת של ד"ר נעה רוזנפלד, מנהלת טיפול נמרץ ילדים ופרופ' בן טארגין, מומחה לדימות ילדים, הוחלט להכניס את גפן לחדר הניתוח. הניתוח בוצע ע"י ד"ר שרון אבנת תמיר, מנהלת אא"ג, ביחד עם ד"ר דורית אטר, מנהלת ריאות ילדים וד"ר שמאיין מרדים ילדים.

במהלך הניתוח נמצאו חתיכות צבע יבש בגרונו של גפן, במיתרי הקול, מקום רגיש ומסוכן לתינוקות ובכלל. חתיכות הצבע הוצאו כולן ובשלמותן והניתוח עבר בהצלחה. ההורים של גפן, אנדרה והדר סנטנה אמרו בצאתם מביה"ח: "הצוותים המסורים של ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד, הצילו לנו את הילד, הצילו לנו את גפן. אנחנו רוצים להודות לכולם ובפרט לצוות טיפול נמרץ, האחיות והרופאים, על סבלנות וסובלנות, אדיבות ומעל הכל מסירות וטיפול בלתי מתפשר".

ד"ר נעה רוזנפלד מנהלת טיפול נמרץ ילדים: "העובדה שלתינוק הזה היתה קורונה וחום לכאורה נותנת מענה למחלתו של הילד. הסיפור של "לקוק" צבע, אינו נשמע כגוף זר מוכר בספרות הרפואית. בנוסף, לגפן, גם לא היה סיפור אופייני של השתנקות פתאומית כלשהי דבר שמאפיין סיפור של גוף זר. אבל בזכות רופאים ערניים והעובדה שתמיד צריך לחשוד בגוף זר ושיתוף פעולה בין כל הצוותים ניצלו חייו של התינוק. שאיפה של גופים זרים היא דבר די נפוץ והיא סכנת חיים מיידית לילדים".

עם השתפרות מצבו, הוחלט לשחרר היום את גפן לביתו.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן