מבזקים
תושב אשקלון נעצר בפרשת הרחפנים: החשד – הועברו להברחות נשק וסמים במרכז הארץ: התחזה לנער בן 16 ברשת – יותר מ – 20 קורבנות אותרו בפרשה "הם שניים על אחד, קטן כזה": המשטרה חושפת מה קדם לסרטון המעצר שעורר סערה בנתניה הותר לפרסום: ליאל איפרגן הוא החשוד ברצח הילד הלל מרדכי דדון בבית שמש זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 21-22 באוגוסט 2026 הסיפור לשבת: הקושי מזרז לך את הישועה פרשת השבוע: כי תצא דאגה ברמלה: אמיר אמברבר בן ה־23 נעדר ביפן מאז 2 באוגוסט חמישה בתי ספר ברמלה ברשימת המצטיינים של משרד החינוך Sold Out באשדוד: אלפים מילאו את פסטיבל הבירה בשני לילות של מוזיקה ובירה רחובות: שינויים בהסדרי התנועה ביום ראשון בשל המשחק באצטדיון העירוני מחיפה למלון באילת: אורח נאשם בהחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית קנאביס, קטמין ו – MDMA: תושב אילת נאשם בסחר ובהחזקת סמים קוקאין, קטמין וסם נוסף נתפסו בדירה באילת: כתב אישום נגד תושב העיר חשד לאלימות קשה בתוך המשפחה באשדוד: בן 44 נאשם בתקיפת אמו בת ה – 77 "תצטרכי שיקריאו בבית קברות על שמך": פוטר ממלון באילת – ונאשם באיומים על עובדות כיסא הושלך לעבר אישה בחוף באילת ופגע בראשה: תושב העיר נאשם בפציעה, איומים והפרעה לשוטר מהיום: שימוש בטלפון בזמן נהיגה יעלה לכם ב – 10 נקודות מסוף האוטובוסים הישן באור יהודה הפך לחניון: 180 מקומות חניה חדשים מגדל בן 40 קומות וכ – 230 דירות: רובע הכניסה לירושלים עולה שלב

15 חודשי מאסר לקבלן שיפוצים שלא דיווח על הכנסותיו

בית משפט השלום בירושלים גזר על בעל עסק לעבודות שיפוץ, 15 חודשי מאסר בפועל, 6 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסכום של 40 אלף ₪ לאחר שהודה בשורה של עבירות מס. על פי כתב האישום המתוקן, במטרה להתחמק מתשלום מס הנאשם פעל בשנים 2012 – 2014 מבלי לנהל ספרים ומבלי להגיש דו"ח שנתי על הכנסותיו. במהלך אותה תקופה הנפיק ללקוחותיו חשבוניות בסכום כולל של 1,765,585 ₪ אשר לא דווחו לרשות המסים. במקרים אחרים, לא הנפיק ללקוחותיו חשבוניות וקיבל מהם תשלום בצ'ק ללא שם המוטב, שאותו פדה למזומן אצל נותני שירותי מטבע. באופן זה, העלים הכנסה נוספת של כ-400 אלף ₪ שלא דווחה. בסך הכל, העלים הכנסות לא מדווחות בסכום לא ידוע אולם שאינו פחות מ-2,165,585 ₪. בנוסף, הודה הנאשם בעבירה של אי הגשת דו"ח שנתי במועד, עבור שנת 2011.

כבוד השופט יהושע צימרמן ציין בגזר דינו את החומרה היתרה בעבירות מס, אשר פוגעות בקופה הציבורית, בשוויון בנטל, בתחושת השוויון בין החייבים במס, וכפועל יוצא מכך ברווחת אזרחי המדינה. בכל הנוגע לנסיבות ביצוע העבירה, קבע השופט, מדובר בעבירות הדורשות תכנון מוקדם ואינן עבירות המבוצעות מתוך אימפולסיביות, מדובר בעבירות אשר קלות יחסית לביצוע, קשות מאד לגילוי, וכן מדובר על גריעת סכום משמעותי ביותר מקופת המדינה. עוד ציין השופט כי מדובר בעבירות שנעברו בפרק זמן ממושך, במספר לא מבוטל של עבירות ובנזק לקופה הציבורית שלא תוקן עד היום. מנגד, הביא השופט בחשבון את מצבו הכלכלי של הנאשם, ששקע מאז בחובות עמוקים ואף טוען לאיומים על חייו בשל כך, ואת החרטה שהביע על מעשיו.

התיק נוהל על ידי עו"ד תהילה מורן חגי מהמחלקה המשפטית הפלילית בתל אביב ונחקר על ידי פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן