מבזקים
אור יהודה חגגה את הסיגד: מאות תושבים בערב של מורשת, מוזיקה ואחדות ירושלים: בן 20 נפצע בתאונה בין שני כלי רכב ברחוב אשר וינר כבוד לבוי ג׳ורג׳ בתל אביב: קיבל תעודת הוקרה על תמיכתו בישראל ובקהילת הלהט״ב טרגדיה כפולה בנגב: צעירה נמצאה ללא רוח חיים עם סימני פגיעה, אחיה נהרג בתאונה קפה שחור לאריות ולטיגריסים ברמת גן: התגובה שלהם הפכה להצגה של ממש ניסה ככל הנראה לתקן מזגן ונפל אל מותו: טרגדיה בנתניה סוכן קטין נכנס לחנויות בבת ים וקנה אלכוהול שמונה פעמים: חמשת העסקים נסגרו פיצוץ רכב ורימון לעבר בית באור יהודה: בן 20 מירושלים בדרך לכתב אישום חצי מיליון שקל, רכבי יוקרה ותעודת נכה: מה נחשף בפשיטות בבת ים וברמת גן? ירי הערב בשדרות קוגל בחולון: אדם נפצע בינוני ופונה לבית החולים וולפסון 3,010 דירות מחכות לקונים בלוד: הנתונים שחושפים מה קורה בשוק הנדל"ן בעיר בתוך פיר השירותים בבית ברהט: מה גילו לוחמי המשטרה? אחרי שש שנים: דליה איציק הודיעה על פרישתה מהדסה, וזה התפקיד החדש שתקבל אחרי פרשת ההתעללות במעון באריאל: הפתרון החדש שמקדמת העירייה לילדים מועדון החמש מגיע לאילת: חגיגה של רכבי אספנות בטיילת עד חצי מיליארד שקל בפתח תקווה: מיזם הענק החדש של בזק ואדגר נחשף סכנת התחשמלות: אם יש לכם את מעצב השיער הזה, הפסיקו להשתמש בו מיד יידוי אבנים לעבר רכבים בכניסה לירושלים: בן 17 נעצר עם אבנים בכיסיו אור יהודה: הנהגת ההורים והעירייה פותחות שנה של שותפות בחינוך מאות מפגינים מול בית הנשיא: "אין ברירה, ממשלת אחדות"
בניה בניין

אושרה לשנייה ושלישית: הצעת החוק שתמנע העסקה מסכנת של מנופאים

בניה בניין

הצעת החוק מצטרפת לשורה של תיקוני חקיקה של חברי הכנסת בן ראובן, אלאלוף וחאג' יחיא למאבק בתאונות באתרי הבנייה; ח"כ אלאלוף: "הצלת חיי אדם"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ אלי אלאלוף אישרה לקריאות שנייה ושלישית הצעת חוק של ח"כ איל בן ראובן, ח"כ אלי אלאלוף וח"כ עבד אל חכים חאג' יחיא, שתסדיר את תנאי העסקתם של מפעילי מנופים באתרי בנייה על ידי קבלני כוח אדם, במטרה לשמור על זכויותיהם ובטיחותם של העובדים ושל שוהיי האתר וסביבתו.

חלק מהמנופאים באתרי הבנייה מועסקים כיום באמצעות חברות כוח אדם. העסקה זו מתאפיינת בבעיות שונות, ביניהן חילופים תכופים של זהות החברות המעסיקות, אי-פיקוח מספק על תנאי הכשירות והרישוי של המנופאי, פגיעה בתנאי ההעסקה והזכויות של המנופאי ועוד.  על פי דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שנכתב לבקשת ח"כ איל בן ראובן, בפברואר 2017 היו בישראל 2,290 בעלי תעודת הסמכה בתוקף להפעלת עגורן (עגורני צריח, עגורנים ניידים ואתתים). לפי האירועים המוכרים למנהל הבטיחות, בשנים 2016-2010 התרחשו 17 מקרים של נפילת עגורנים באתרי בנייה. בשניים מהאירועים נהרג מפעיל העגורן.

הצעת החוק קובעת כי קבלני כוח אדם שמעסיקים מנופאים יחויבו בהוצאת היתר מיוחד, שיותנה בעמידה בדרישות הבטיחות. היתר מסוג זה יינתן רק לתאגיד שמטרתו ועיסוקו היחידים הם מתן שירותי כוח אדם של עגורנאים מוסמכים. היתר ראשוני יינתן לשנה אחת בלבד, לאחריה תיבחן שוב העמידה בתנאים ורק לאחר מכן תוכל החברה לקבל היתר למספר שנים.

ח"כ בן ראובן, ח"כ אלאלוף וח"כ חאג' יחיא קידמו בשנים האחרונות יחד שורת תיקוני חקיקה למאבק בתאונות באתרי הבנייה, בעקבותיהם הוקמה בין היתר יחידה מיוחדת במשטרה שתפקידה לחקור תאונות בענף הבנייה. עוד נקבע כי כל אתר בנייה שבו התרחשה תאונה חמורה ייסגר ל-48 שעות (145 אתרים נסגרו עד כה, מ-2016) וכי כל אתר בנייה גדול (בניינים בגובה 7 מטר ומעלה) יחויב בהעסקת עוזר בטיחות שישהה באתר בכל עת בו מתבצעות עבודות מסוכנות.

בדיון היום אמר ח"כ אלאלוף: "הקפדה על בטיחות בתחום הבניין היא בגדר הצלת חיי אדם. בכלל תיקוני החקיקה שקידמנו דאגנו קודם כל לעובד ולאזרח הפשוט. המנגנונים יודעים לרוב לדאוג לעצמם. אני מודה לשותפיי לדרך ח"כ בן ראובן וח"כ חאג' יחיא, לנציגי העובדים, הארגונים ולכל מי שהיה שותף לתהליך החשוב הזה".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן