רופא ופראמדיק במוקד טרם-רפואה דחופה באילת הצילו את חייו של גבר בן 68, שהגיע עם תלונה על צרבת, לקה בתוך זמן קצר בדום לב, עבר החייאה ולאחר ששב הדופק והוא שב להכרה, הוא הוטס בזמן שיא לסורוקה שם עבר צינתור דחוף.
"כל הכוכבים התיישרו כדי להציל את החולה. המוקד היה עמוס, אבל בכל זאת הוא התקבל בדחיפות למרות שהתלונן על צרבת מזה יומיים שהחריפה, אבל לא הראה כל סימנים קליניים נוספים או מצוקה כלשהי. בדרך כלל צרבת עלולה להעיד על בעיה לבבית, ולכן הוא חובר במהירות למכשיר א.ק.ג ובמהלך הבדיקה הוא קיבל דום לב. רצתי מהחדר וקראתי לרופא, ד"ר ג'אזי שקרה, מהחדר הסמוך והתחלנו בהחייאה", מספר נתנאל משי-זהב, פראמדיק בטרם אילת.
"לאחר שנתנו לו מכת חשמל אחת הוא שב להכרה, החלטנו לקחת איתנו את כל הציוד של טרם לאמבולנס רגיל וכך להפוך אותו לטיפול נמרץ עד להגעה לבית החולים יוספטל.
במזל גדול, כבר בדרך הודענו שיכינו מסוק, וכשהגענו כבר המתינו לנו הטייסים עם סרבלים מוכנים לטיסה וממש כמעט מייד עלה לאוויר בדרך לסורוקה, שם כבר היה מוכן חדר הצנתורים. כך שמהרגע שהוא התמוטט במוקד, ועד שהצלנו לו את החיים והוא הגיע לבית החולים עבר זמן קצר מאוד", הוסיף הפראמדיק.
מצבו של החולה יציב.
◼️ לקבוצת החדשות באילת והערבה לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








