מבזקים
חשד לרצח ברחובות: קשיש כבן 84 נמצא ללא רוח חיים בדירתו; בנו נעצר קריית מלאכי מכניסה את ה – AI לחופש הגדול: תלמידי חטיבות הביניים ילמדו את הטכנולוגיה שמעצבת את העתיד בזמן שהילדים יוצאים לחופש הגדול, יבנה מזמינה דווקא את ההורים למסיבה תחת כיפת השמיים ירושלים הופכת למגרש המשחקים הגדול בישראל – בלי משחק אחד "אם אתם באים להציל אותנו, זה עולה כסף?" השאלה המפתיעה של התלמיד מאשקלון שהפכה לשיעור מציל חיים באר שבע: על הבמה כבר לא היה אפשר לדעת מי מתמודד נפש ומי סטודנט למשחק מסקאזי על החוף ועד אביתר בנאי בזריחה: הלילה שבו תל אביב לא הולכת לישון חוזר "הוא לא ישב במגדל השן": הרב שהתחיל מלשרת את הציבור הוכתר לרבה של קריית אונו מסלון הקהילה ועד הליגה הלאומית: הספורט בלוד מספק שנה של הישגים יוצאי דופן דור ה – AI של לוד כבר כאן: 400 תלמידים פיתחו רובוטים, משחקי מחשב ופתרונות לעולם טוב יותר שתי מנהלות מלוד קיבלו אות הוקרה מנשיא המדינה – והביאו כבוד לעיר לוד נפרדת מגיבור ישראל: אל"ם נתנאל לסרי הלך לעולמו בגיל 40 מבתי קפה ועד דבש בוטיק: העולים החדשים שמקימים את העסקים החדשים של בת ים עורך דין מרמת השרון חשוד: ביקש הנחת מס של 450 אלף שקל בטענה שעבר לגור בבית – הביקורת גילתה דיירים אחרים הרצליה: בגיל 75 הוא יצא למשימה אחת – לגרום לילדי ישראל לדבר אנגלית מאשקלון לפסגת אירופה: אליאב בן ה – 15 זכה בשתי מדליות זהב בג׳יו ג׳יטסו פחות בירוקרטיה, יותר בנייה? הרפורמה שעשויה לקצר את הדרך לדירה הגיעה למזכרת בתיה וקריית עקרון יהורם גאון, יהודה פוליקר ודני סנדרסון בלי הבמה – התערוכה התל אביבית שחושפת את האנשים שמאחורי התהילה במקום מסכים: משפחות באופקים יוצאות לחפש את המטמון בפארק נתניה תשפץ מוסדות חינוך ב – 65 מיליון שקל: חלק מהקייטנות יועברו זמנית

אילת, פתח תקווה וראשון לציון תתחדשו: מד״א עם ניידות טיפול נמרץ כפולות בדרך אליכם

שלוש ניידות חדשות הושקו – מותאמות לפינוי וטיפול בו־זמני בשני פצועים קשים

מגן דוד אדום משיק 3 ניידות טיפול נמרץ ייחודיות וחדישות המותאמות לטיפול רפואי מתקדם של שני חולים ופצועים בבת אחת

מגן דוד אדום פיתח לאחרונה ניידת טיפול נמרץ חדשה וייחודית מסוג מרצדס-בנץ ספרינטר 519 CDI Podwozie PRO, בעלת מבנה ייחודי המכיל שתי מיטות עבור פינוי של חולים ופצועים, באופן בטוח ויעיל. בימים אלו, חנכו במגן דוד אדום 3 ניידות טיפול נמרץ מהסוג החדש שבכל אחת מהן ניתן להכפיל ולהסיע 2 חולים ופצועים קשה בבת אחת עם אפשרות ל- 6 חובשים ופראמדיקים שיצילו חיים בו זמנית ולפנותם במהירות מהזירה לבית החולים. שתיים מהניידות החדשות נתרמו על ידי הגב' ג'ודי ספרא ועמותת 'חזון לישראל' באמצעות אגודת ידידי מד"א בבריטניה והניידת השלישית נתרמה על ידי משפחת סלייד באמצעות אגודת ידידי מד"א באוסטרליה. הניידות החדשות שהוצבו באילת, בפתח תקווה ובראשון לציון יסייעו להציל חיים בערים אלו ובסביבתן.

הרכבים החדשים בעלי נפח מנוע של 1,950 סמ"ק ו-190 כ"ס, מכילים ציוד טיפול נמרץ מתקדם בין היתר שני מכשירי מוניטור-מפעם (דפיברילטור) מתקדמים, שני מנשמים, שתי מערכות חמצן ועוד, המותאמים להעניק טיפול רפואי מתקדם לשני פצועים קשה וחולים מורכבים במקביל. בנוסף, אחד מהשימושים הצפויים לניידת החדשה הם העברות מטופלים בין בתי חולים מרוחקים לצורך כך מותקנים בניידות מסכי מולטימדיה, על מנת להנעים את זמנם של המטופלים במהלך הנסיעה הארוכה. מנהל מחלקת התגובה המידית באגף המבצעים במד״א יוסי חלבי הסביר: "הניידת החדשה היא חלק מסדרת פיתוחים שמגן דוד אדום מוביל בשנים האחרונות, במטרה לשפר את איכות וסביבת הטיפול הרפואי בחולים ובפצועים במצב קשה. היא מאפשרת טיפול ופינוי של שני נפגעים קשים בו זמנית, ומיועדת לייעל את הטיפול, הפינוי והעברת המטופלים הן בשגרה והן בחירום”. עוד הוסיף חלבי: "הרכב החדש מרווח ומותאם לצוות של שישה חובשים ופראמדיקים, שיכולים להגיע למקום האירוע ולהעניק טיפול לכמה נפגעים במקביל ובכך לחזק את היכולת המבצעית של מד״א בשטח”.

הלימדה שנצברה מאירועי השביעי באוקטובר ממלחמת חרבות ברזל וממבצע עם כלביא הצביעה על צורך מבצעי משמעותי בכלי פינוי רפואי גמיש ויעיל יותר. במהלך הלחימה נדרשו צוותי מד״א לבצע ויסות שניוני של פצועים קשים מבתי החולים סורוקה וברזילי, לפנות דיירי בתי אבות וחולים סיעודיים מאזורים תחת אש, ואף לפנות חולים מבית החולים סורוקה לאחר פגיעת טיל איראני באגף בית החולים ומפגיעת כטב"מים באילת. במקרים רבים נמצא כי אוטובוס הטיפול הנמרץ של מד״א – על אף יתרונותיו – אינו נדרש כאשר אין צורך ב־7 מיטות טיפול בו זמנית, בעוד שאמבולנס רגיל אינו מאפשר פינוי מייטבי בו-זמני של יותר מפצוע אחד במצב קשה. "הניידת החדשה היא תוצאה ישירה של הלימדה מהשנתיים האחרונות", אומר מנכ"ל מד"א אלי בין, "בשטח מצאנו את עצמנו לעיתים בין שני קצוות – אוטובוס טיפול נמרץ גדול עם שבע מיטות שלא תמיד נדרש לכל משימה, ואמבולנס רגיל שלא מאפשר טיפול בשני פצועים קשה במקביל. הכלי החדש ימלא את הפער הזה, יאפשר תגובה מהירה ומדויקת יותר, ויחזק את המענה המבצעי של מד״א גם בשגרה וגם בחירום".

הניידת החדשה תשלב את יתרונות שני העולמות – גודל קומפקטי וגמיש לתנועה בכל תנאי שטח, לצד יכולת טיפול נמרץ מתקדמת לשני פצועים קשים או חולים. הכלי החדש צפוי לחסוך משאבים, להקטין את מספר כלי הרכב הנדרשים בשטח, ולאפשר פינוי מהיר, בטוח ומקצועי יותר. יעילות הניידת החדשה בולטת במיוחד בפעילות באזורים מרוחקים דוגמת אילת, במיוחד בתקופות ביטחוניות מתוחות כמו תקופת הכטב"מים, שבהן נדרש מענה רפואי מתקדם וגמיש.

"מגן דוד אדום ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל פועל מסביב לשעון על מנת לתת את המענה הרפואי היעיל, המהיר והמקצועי ביותר לאזרחי מדינת ישראל בשגרה ובחירום. במד"א פועלים למעלה מ-2000 ניידות טיפול נמרץ ואמבולנסים, 650 אופנועים ועשרות רבות של רכבי חירום ייעודיים בהם, אוטובוסים לטיפול נמרץ, רכבי היונימוג 4X4, סירות, מסוקים ועוד. הניידות החדשות שהצטרפו בימים אלו לצי הרכבים של מד"א מאפשרות לנו לתת מענה טוב עוד יותר בכל רחבי הארץ במקרים בהם אנו נדרשים להעניק טיפול רפואי מהיר ומקצועי ולפנות מספר מטופלים בו זמנית. אנו נמשיך ונתפתח על מנת להעניק לציבור את הטיפול המקצועי הטוב והיעיל ביותר", מסכם מנכ"ל מד"א אלי בין.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות פתח תקווה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מד״א

דילוג לתוכן