מבזקים
התפתחות בפרשת הרצח בפתח תקווה: נעצר חשוד תשיעי במעורבות בקטטה הקטלנית תאונה קשה באשדוד: רוכב אופנוע נפצע בינוני עד קשה אכיפה בראשון לציון: צו סגירה מנהלי למסעדה שהעסיקה שוהים בלתי חוקיים הרצל 2026: חוזה המדינה "חוזר" לחיים בראיון בלייב מבוסס AI נדל"ן בדרום: הוכרזו הזוכים במכרזי רמ"י בקריית גת ובמועצה האזורית יואב המטבח של רוזיליו: אוכל ביתי עם נשמה ברחוב העבודה בעקבות גל האלימות: פגישת חירום להיערכות שנת הלימודים ברמלה גאווה על לוח השחמט: שתי נערות מגבעת שמואל ייצגו את ישראל באליפות העולם מצטיינת שנה חמישית ברציפות: עיריית נס ציונה קיבלה את הציון 100 במדד ההון האנושי מצדיעים למתנדבים: ערב הוקרה מרגש לקהילת "מגדלור" באשדוד חוזרים למסלול: מרוץ ראשון לציון 2026 יוצא לדרך אישום חמור: בן 18 נאשם בחטיפת קטינה מביתה וביצוע עבירות מין קשות תאונת עבודה בבית שמש: פועל נפצע בינוני לאחר שנפל מפיגום פנים לקהילה: שובה בקר – סיפורה של נהגת האוטובוס מגן רווה שלא ויתרה על חייו של החייל בכביש המגפה השקטה: גופת גבר בן 57 אותרה במצב ריקבון בדירה באשקלון כביש 90: נחסם לתנועה בקטע שבין נחל דוד למלונות ים המלח; כביש 204: נחסם לתנועה בשני הכיוונים מרק כרובית ועדשים כתומות: קטיפתי, מזין ומחמם כתב אישום מזעזע: תושב לוד רצח את בנו, תינוק בן שבעה שבועות, בדימונה עוצרים את האלימות על המגרש: מחלקות הנוער ביבנה בשיח ערכי עם השחקנים מהפכת שירות באילת: "הבית לתושב" יוקם בלב שטח שדה התעופה הישן

מאסר עולם ו-50 שנות מאסר על המחבלים שרצחו את בת שבע נגרי ז"ל

היום (ג') גזר בית המשפט הצבאי את דינם של מוחמד וצקר שנתיר, שהורשעו בביצוע פיגוע הירי הקטלני באזור בית חגי באוגוסט 2023. בפיגוע נרצחה בת שבע נגרי ז"ל ונפצע אדם נוסף באורח קשה.

היום (ג') גזר בית המשפט הצבאי את דינם של מוחמד וצקר שנתיר, שהורשעו בביצוע פיגוע הירי הקטלני באזור בית חגי באוגוסט 2023. בפיגוע נרצחה בת שבע נגרי ז"ל ונפצע אדם נוסף באורח קשה.

על פי כתב האישום, מספר חודשים לפני הפיגוע, החליטו השניים לבצע פיגוע ירי באזור יהודה ושומרון במטרה לרצוח יהודים. לצורך מימון רכישת כלי הנשק, יצרו קשר עם פעילי טרור מארגון חמאס.

ב-21 באוגוסט 2023, הגיעו השניים לאזור בית חגי מצוידים בכלי נשק ושלוש מחסניות מלאות. כשזיהו את הרכב הישראלי בו נסעה המנוחה, בתה הקטינה ואדם נוסף, פתחו בירי אוטומטי של כ-28 כדורי תחמושת לעבר הרכב. כתוצאה מהירי המסיבי, נקבע מותה של בת שבע נגרי ז"ל במקום, ונפצע באורח קשה האדם הנוסף ששהה ברכב.

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים לעונש, קיבל בית המשפט הצבאי את עתירת התביעה הצבאית לעונש במלואה, וגזר על הנאשמים עונש של מאסר עולם ו-50 שנות מאסר בפועל. בנוסף, חויבו הנאשמים בפיצוי כספי בסך שלושה מיליון ו-400 אלף ש"ח לנפגעי העבירה.

בית המשפט הצבאי הדגיש בגזר הדין את החומרה הרבה הגלומה במעשי הנאשמים, אשר פגעו בערך החשוב ביותר של קדושת החיים. חומרה יתרה מצויה בכך שהנאשמים פעלו מתוך מניע אידאולוגי ולאומני, המחייב ענישה מחמירה.

לאורך כל ההליך המשפטי, ליוותה התביעה הצבאית את נפגעי העבירה, עדכנה אותם באופן שוטף על התקדמות ההליך, והעניקה להם את מלוא הזכויות המגיעות להם בדין.

 

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן