מבזקים
מטח כבד נוסף למרכז: שוב פגיעות בתל אביב, רמת גן, פתח תקווה ובני ברק לילה של אזעקות ופגיעות: תל אביב, גבעתיים, רמת גן וראש העין תחת מטח טהרן תחת תקיפה: צה"ל פגע באתרי הגנה מרכזיים של המשטר מודיעין עילית: כתב אישום נגד שני צעירים בחשד שפעלו עבור איראן יער המלאכים ליד קריית גת: רכב התהפך, צעיר נהרג ושניים נפצעו קשה הר צורים: משפחה ממרכז הארץ חולצה לאחר שאיבדה דרכה ללא מים דובר צה"ל: "לא נעצור עד שנסיר את האיום; מחויבים לפירוק חיזבאללה מנשקו" חיפושים נרחבים אחר נעדר בסיכון שנראה לאחרונה באזור ירושלים כוננות חג: צה"ל מתגבר כוחות בכל הגזרות; שטחי אש רבים נסגרו למטיילים משרד הבריאות: המלצות לציבור בעקבות זיהום אוויר גבוה נתניהו בהערכת מצב: "השמדנו 70% מיכולת ייצור הפלדה של איראן" אשדוד: העירייה והציבור ממשיכים בהיערכות ביטחונית במהלך החג אשדוד: אמא ובן נפגעו בתאונת טרקטורון חשמלי ראשון לציון: רוכב אופנוע כבן 50 נפצע קשה בתאונה עם רכב פרטי אשדוד: הערכת מצב יומית בראשות ראש העיר על רקע מבצע "שאגת הארי" אשדוד, רחובות וראשון לציון: שלוש זירות מוות טראגיות עם צאת חג הפסח ירושלים: תינוקות ננעלו ברכב במהלך קניות לחג – וחולצו במהירות לעיני האב אור יהודה: טבעת נתקעה באצבע של נערה באמצע הלילה – מתנדבים חילצו ללא פגע סיגריה ליד בלון חמצן באשקלון הסתיימה בכוויות: בת 70 פונתה במצב בינוני טרגדיה בחוף הילטון בתל אביב: בן 70 נמשה מהים ללא רוח חיים

“ארץ התנ״ך” הושק ב – IMTM: התיירות חוזרת ליהודה ושומרון

המיזם מאחד אתרי מורשת ביו״ש; ישראל גנץ: “ביטוי עמוק לריבונות ולשייכות”.

לאחר שנתיים אינטנסיביות של מלחמה שבהן התיירות ביהודה ושומרון נכנסה להקפאה, החלו התיירים הישראלים והבינלאומיים לחזור לשטח. שילה הקדומה, הירודיון, סרטבה, סבסטיה, וסוסיא העתיקה הם רק חלק מהאתרים שאליהם כבר החלו אלפים להגיע, לטייל ולחוות.

תחת קורת גג אחת, ובשילוב זרועות היסטורי, השיקו הרשויות האזוריות הגדולות ביהודה ושומרון, בהובלת אשכול רשויות יו"ש, בתערוכת IMTM בגני התערוכה את מותג התיירות "ארץ התנ"ך" – נכס אסטרטגי לאומי. המטרה הינה להפוך את נופי המורשת של עם ישראל למוקד משיכה בינלאומי ולהנגיש את הסיפור לכל מי שמתעניין בו ויש רבים כאלה.

מיזם "ארץ התנ"ך" נולד בתקופה שבה החברה הישראלית מחפשת שורשים וצמיחה, וחוצה גבולות מוניציפליים. גיבוש המוצר המשותף מאפשר למטייל לצעוד פיזית בתוך דפי התנ"ך – מהמזבח של יהושע ועד עיר האבות – בלב ליבה של המדינה. חיבור הסטורי עד ימינו אנו ביהודה שומרון במעטפת תיירותית שכוללת גם שלל אטרקציות, נחלים, יקבי יין ועוד.

ישראל גנץ, יו"ר מועצת יש"ע וראש מועצת בנימין: "התיירות ביהודה ושומרון היא הביטוי העמוק ביותר לריבונותנו ולשייכותנו לחבלי הארץ הזאת. כשאנחנו מחברים את הציבור מהארץ ומהעולם לטיול בשבילי התנ"ך, אנחנו מחזקים את שורשי האומה. שיתוף הפעולה האסטרטגי הזה מדגיש לעולם כולו: הסיפור שלנו כאן, וכאן אנחנו בונים את עתידנו בגאווה".

קרן גפן, מנכ"לית אשכול רשויות יו"ש: "אני נרגשת להציג את פירות החיבורים בין הרשויות. המוצר התיירותי שנולד מהשותפות האזורית משלב עומק היסטורי עם תשתיות מתקדמות, ימשוך תיירים מהארץ ומהעולם לחוויה משמעותית בלב הארץ".

ראש מועצת גוש עציון ירון רוזנטל: "יהודה ושומרון הם הם ארץ התנ"ך, כך שמספר אתרי המורשת באזורים אלו הוא עצום ובעל חשיבות אדירה להסטוריה היהודית. הנופים הנהדרים של יהודה ושומרון והקירבה למרכז הארץ צריכים להפוך את אזור יהודה ושומרון לאזור תיירות מספר אחת בישראל. ההשתתפות ביריד שנעשתה בשיתוף אשכול יו״ש היא רק חלק קטן מהמאמצים העצומים שאנחנו עושים על מנת להפוך את יהודה ושומרון לבירת התיירות של ישראל."

אבי רואה, יו"ר האשכול: "זוהי מנהיגות אזורית שרואה קדימה – חיזוק הכלכלה והחוסן הלאומי דרך חיבור הציבור לנכסי צאן הברזל של עם ישראל".


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יוסי זליגר

דילוג לתוכן