אשביר טרקין הורשע בניסיון רצח לאחר שירה באדם בגן שעשועים בתל אביב לעיני אשתו ובנו הפעוט

עו"ד רותם נוימן וסרמן: "מדובר במעשים חמורים שיש בהם כדי לערער את תחושת הבטחון של הציבור ואשר אך בדרך נס לא הסתיימו באובדן חיי אדם, של המתלונן ושל אחרים"

בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את עמדת פרקליטות המדינה והרשיע את אשביר טרקין בעבירת ניסיון רצח, לאחר שירה באדם באור יום בגן שעשועים בתל אביב, לעיני אשתו ההרה ובנו הפעוט, לפני כשלוש שנים.

בנוסף, הורשע הנאשם בעבירות נוספות שיוחסו לו בכתב האישום- חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, נשיאת והובלת נשק שלא כדין, שיבוש מהלכי משפט והחזקת סכין.

על פי הכרעת הדין, שניתנה לאחר הליך הוכחות שניהלה עו"ד רותם נוימן וסרמן מפרקליטות מחוז ת"א (פלילי), על רקע סכסוך קודם עם המתלונן, הצטייד הנאשם בנשק מאולתר והמתין לו ליד מספרה בעיר. כאשר סיים המתלונן להסתפר, עקב אחריו הנאשם באמצעות אופניים חשמליים עד לגן המשחקים, שם המתינו למתלונן אשתו ההרה ובנו. לאחר חילופי דברים קצרים, ירה בו הנאשם מטווח קצר בבטנו, לעיני בני משפחתו.

המתלונן ניסה להימלט מהגינה, אך הנאשם רדף אחריו וירה שוב במטרה להשלים את מעשיו. רק בשל מעצור בנשק, הפסיק את הירי ונמלט מהמקום. המתלונן פונה לבית החולים כשהוא פצוע קשה, אושפז בחדר הלם ונותר מורדם ומונשם במשך למעלה משבוע.

הנאשם לאורך ההליך המשפטי הכחיש כל מעורבות באירוע הירי וטען כי לא ירה באף אדם, ואף לא נכח בסביבת הירי.

בית המשפט המחוזי (הרכב כב' השו' י. טופף, ע. מאור ומ. בן ארי) דחה את גרסת הנאשם, קיבל במלואה את עמדת הפרקליטות וקבע, כי "גרסתו, אינה גרסת אמת, כאחד הטומן ראשו בחול", וכי מדובר בגרסת הכחשה כללית, מתחמקת ומנותקת מן הראיות שהונחו לפתחו של בית המשפט.

כמו כן, דחה בית המשפט את יתר טענות ההגנה של הנאשם, ובהן טענות בדבר מחדלי חקירה, וקבע כי הפרקליטות הציגה מארג ראיות איתן, סדור ומבוסס שהצביעו עליו באופן ברור כמי שביצע את הירי.

עו"ד רותם נוימן וסרמן, התובעת מפרקליטות מחוז ת"א: "בית המשפט קיבל את עמדת הפרקליטות וקבע כי הנאשם ניסה לרצוח את המתלונן בעודו שוהה בגינת משחקים, בטבורה של עיר ובאמצע היום, ומנדנד את בנו הפעוט, כאשר אשתו ההרה מצויה אף היא במקום. מדובר במעשים חמורים שיש בהם כדי לערער את תחושת הבטחון של הציבור ואשר אך בדרך נס לא הסתיימו באובדן חיי אדם, של המתלונן ושל אחרים. מדובר בחוליה נוספת במאבקנו הנחוש בפשיעה החמורה בכלל, ובזו המבוצעת באמצעות נשק חם בפרט, על מנת להפוך את הרחוב למקום בטוח יותר. הפרקליטות תבקש מבית המשפט למצות את הדין עם הנאשם ולהעביר מסר ברור נגד ביצוע עבירות אלימות".

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן