אשקלון רשמה 115 נפגעים בצמתים ב־2025, שניים נהרגו ועשרה נפצעו קשה. בעשור האחרון: 1,595 נפגעים, 14 הרוגים ו־99 פצועים קשה.
צומת הוא מקום הצטלבות של תנועות מכיוונים שונים, ובו הסיכוי להתרחשות של תאונות חזית-צד בין מכוניות הוא הגבוה ביותר. לעיתים ההתנגשויות הללו מתרחשות בשל היעדר רמזור והסדרי תנועה בצומת. בצמתים מתקיימת תנועה מעורבת של משתמשי דרך רבים שונים ומגוונים לצד כלי הרכב כולל הולכי רגל ורוכבי אופניים. תאונות אלו לרוב קטלניות יותר מתאונות בין שני כלי רכב, בשל פגיעותו הרבה של הולך הרגל.
שיפור תשתית הצומת יסייע להגביר את הבטיחות בו ולצמצם את מספר התאונות והנפגעים: התקנת מעגל תנועה בצומת יסייע לריסון מהירות הנסיעה ויאפשר להולכי הרגל לחצות את הכביש בשני מעברי חציה קצרים במקום באחד ארוך המסכן אותם. הוספת רמזור בצומת המחייב עצירה מוחלטת יעניק מעבר בטוח להולכי הרגל. על ראשי הערים והרשויות לוודא שהצמתים מוארים היטב על מנת לאפשר לנהגים וליתר משתמשי הדרך ראות טובה גם בשעות החשכה, כדי שיוכלו להבחין בנהגים האחרים, בהולכי הרגל וברוכבי האופניים. על הגורמים האחראיים לוודא כי בקרבת הצומת קיים שילוט המתריע בפני הנהג על התקרבות לצומת.
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "צומת היא הצטלבות דרכים אשר מצריכה קשב רב, ערנות וקריאה נכונה של מפת הסכנות. הקונפליקט המובנה בצמתים מגביר את הסיכון לטעות וכך גם לתאונת דרכים. הדרך לצמצם את סכנת ההיפגעות בתאונות דרכים בצמתים היא באמצעות שיפור התשתיות כך שיפצו על טעות הגורם האנושי. במקרים רבים מצלמות רמזור הן פתרון הרתעתי אפקטיבי ומוצלח לחציית צומת באור אדום. בכל עיר וישוב ישנם צמתים המועדים לתאונות ולכן ראשי וראשות הערים חייבים לרכז מאמץ באיתור אותם צמתים אדומים ובמציאת פתרונות אשר יובילו לצמצום הנפגעים. במקביל, גם במשרד התחבורה חייבים להגדיל את תקציב הטיפול במוקדי הסיכון ובצמתים האדומים בכבישים בינעירוניים כדי למנוע את התאונה הבאה".
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








