לקראת יום ההתנדבות הבינלאומי, שחל בסוף השבוע (5 בדצמבר), פיתחה המועצה הישראלית להתנדבות ערכת לימוד בנושא התנדבות, הכוללת מערך שיעור המותאם לבתי הספר היסודיים (כיתות ד'-ו'), שנועד לחנך את בני הנוער כבר מגיל צעיר להתנדבות, נתינה ומעורבות חברתית. המועצה להתנדבות העבירה את מער השיעור למשרד החינוך, בהצעה לשלבו בבתי הספר היסודיים, להנגיש ולהכיר לתלמידים את ההתנדבות ולחבר אותה אצלם לעשייה יום-יומית, באמצעות דוגמאות מעשיות המתאימות לגילם וידוענים המספרים על חווית ההתנדבות שלהם.
"חינוך להתנדבות מגיל צעיר הוא מפתח לטיפוח דור שמאמין ביכולתו להשפיע", אומרת רונית בר, מנכ"לית המועצה הישראלית להתנדבות. "כאשר ילדים נחשפים לערכים של עזרה לזולת, נתינה וקהילתיות, הם לא רק לומדים להיות אנשים טובים יותר, אלא גם מפתחים מיומנויות משמעותיות, שיכולות ללוות אותם לאורך חייהם".
מערך השיעור בנושא התנדבות, שהוכן בהובלת היחידה לחדשנות במועצה, בראשות ליאורה ארנון, מאפשר לתלמידים לרכוש מושגי יסוד על התנדבות, הבנת חשיבותה והמחשת תרומתה לשיפור איכות החיים של כולנו, כקהילה. באמצעות תרגילים וסימולציות, שנועדו להדגים כיצד התבוננות על אחרים, או מודעות לכך שיש אחרים שנאבקים או זקוקים לעזרה, רוכשים התלמידים מושג על ערכה של ערבות הדדית, עבודה משותפת להשגת מטרות גדולה וביטחון עצמי, כשהם רואים את ההשפעה החיובית של מעשיהם ויכולתם להוביל שינוי, כשכולם יצאו מכך מרוויחים ונשכרים.

באמצעות סרטונים, המדמים מצבי אדישות והתעלמות מסביבה, מגלים התלמידים ערנות לסביבתם ואפשרות לראות את האחר, את קשייו וצרכיו, לסייע לו ובכך גם לסייע לעצמנו. מערך השיעור כולל חומר תיאורטי על ההתנדבות, תרגילי סימולציה, לצד סרטונים ומדיה, משחקים, שימוש ברשתות החברתיות, כמו טיק-טוק ואינסטגרם, לצד חומרים רלוונטיים נוספים. בין השאר מובאים סיפוריהם מעוררי ההשראה של שתי נערות, מעיין כהן, המתנדבת מכיתה ו' ו-ים קרפ, זוכת אות נשיא המדינה להתנדבות, שהקימה בגיל 14.5 מיזם, המחבר בין בני נוער לשורדי השואה. באמצעות סיפורי הוידאו של ידוענים, כמו נועה קירל, אושרי כהן וליאור נרקיס, נחשפים התלמידים לסיפורי ההתנדבות שלהם, המהווים מקור השראה וחיקוי והוכחה כי התנדבות אפשרית בכל גיל.
"אין כוונה להפעיל לחץ על התלמידים להתנדב, אלא רק לחשוף אותם לעולם ההתנדבות הרחב, בכל תחום ועניין", מדגישה רונית בר, "ובכך להראות להם כמה זה אפשרי, גם בגילם. סיפורי ההשראה של בני הנוער נועדו לעודד אותם לראות כי בכל גיל כשנחשפים לאי צדק, עוולה או צורך, אפשר לפעול כדי לתקן, לעשות ולתרום, במעשים קטנים כגדולים, וכיצד כל אחד מאיתנו יכול להיות חלק משינוי חיובי בעולם".
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן








