מבזקים
"תפחדי לצאת מהבית": תושב פתח תקווה נאשם בהטרדה מינית ואיומים על שוטרת בתחנת יבנה קריית גת: בן 37 נאשם בנהיגה בשכרות ואיומים על שוטרים בתחנה אשדוד: ליצנים קהילתיים ממשיכים להפיג בדידות אצל האזרחים הוותיקים גם בימי מתיחות ביטחונית בצל המלחמה: החוגים חזרו לפעילות בגדרה בן 36 מיבנה נאשם בפריצות, גניבות והחזקת סכין – כולל פריצה לבית כנסת בן 20 מאשקלון נאשם בפריצות סדרתיות לרכבים באילת כתב אישום חמור בדרום: נאשם תקף את בן זוגה של גרושתו באגרופן ואיים עליה בזמן מלחמה: נעצרו 9 שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה של בית פרטי ביבנה אשדוד: תושב נאשם בהחזקת קוקאין וקנאביס שלא לצריכה עצמית תושב אשקלון נאשם בהחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית שבירת טלוויזיה, גניבת כרטיסי אשראי ודרכונים: כתב אישום נגד גבר כבן 32 מקריית גת בסכסוך זוגי בימים של מתיחות ביטחונית: ברחובות מציעים שירות פסיכולוגי לייעוץ ותמיכה למשפחות אילת ממשיכה לספק הפוגה נחוצה לתושבים: עשרות אירועים ותכנים עד סוף מרץ שר הביטחון ישראל כץ ביקר בחמ"ל העירוני בנתניה: "העיר מוכנה לחירום" נזקי הדף בבית שמש: זכוכיות התנפצו ורסיסים אותרו בכמה רחובות ליברמן בסיור באיכילוב: "צוותי הרפואה נלחמים ומצילים חיים בחזית העורף" גם במצבי חירום: עיריית גבעת שמואל חילקה ערכות הפוגה במקלטים הציבוריים מפלגת המילואימניקים: יוזמת "סיר לשבת" תומכת במשפחות המשרתות במילואים חיים ביבס בביקור אצל ראש עיריית עראבה שנפצע בניסיון חיסול: "חציית קו אדום – הגיע הזמן להכניס את השב״כ" לוד: שעת פעילות מיוחדת לילדים במסגרת פעילות הפגתית

ביכורי העתים עוברים למשכן חדש: מרכז האמנויות האייקוני נוחת בלב תל אביב

אחרי יותר מ – 60 שנה – מרכז המחול והתיאטרון של תל אביב-יפו עובר למגדל לנדמארק: אולם מופעים חדש, בתי ספר לאמנויות ומרחב פתוח לקהילה

מרכז ביכורי העתים, מרכז אמנויות ובמה עירוני ומן הגופים המובילים בתחומי המחול והתיאטרון בארץ, יעבור למשכנו החדש במגדל לנדמארק הצפוני (רחוב ליאונרדו דה וינצ'י 2), בסמיכות למקום בו היה הבניין המיתולוגי של ביכורי העתים. 

המעבר למבנה החדש התאפשר הודות למטלת יזם אשר מחייבת העברת שטחי נדל"ן לתועלת הציבור, בנוסף  להשקעה של כ-10 מיליון שקלים של עיריית תל אביב-יפו. המרכז משתרע על ארבע קומות ומתפרש על פני 6,200 מ"ר וכולל

9 חדרי סטודיו, מרפסת ענקית לאירועים, חללי עבודה פתוחים לקהל, חדרי הרצאות ועוד. המבנה אף כולל אולם הופעות חדשני ובו כ-200 מקומות ישיבה, בו צפויים להתקיים מגוון מופעים- החל ממופעים שמעלים תלמידי בתי הספר לאומניות הבמה של ביכורי העתים, עבור במופעים לילדים ולכל המשפחה והצגות ומופעים של יוצרים עצמאים.

אל בית הספר למחול והמסלול להכשרת רקדנים המפורסם של המרכז, יצטרפו גם בית הספר לתיאטרון, אשר פועל מעל שלושה עשורים וכן בית ספר למוזיקה אשרי יכלול שיעורים פרטיים וקבוצתיים ובית ספר לאמנות, שסדנות ראשונות שלו מוצעות כבר בימים אלה. מלבד שיעורים, סדנות, חוגים ומופעים, יציע המרכז גם סטודיו לתנועה סומאטית, אימוני פילאטיס וחדר טיפולים משלימים כגון פיזיותרפיה, אוסטאופתיה ועוד.

מרכז ביכורי העיתים נפתח ב-1964 כמרכז העשרה, חוגים ובילוי לנוער ובהמשך גם למבוגרים של עיריית תל אביב-יפו

המרכז שכן במקור ברחוב הפטמן 6 (פינת רחוב ביכורי העיתים – שאחר כך שונה שמו לרחוב שפרינצק). גודלו של המבנה הישן עמד על 1200 מ"ר. בנוסף לפעילות, שימש המקום כאולם חזרות לאמנים רבים, להקות ותכניות מקצועיות בינלאומיות כגון המסלול להכשרת רקדנים. בשנת 2015 החליטה עיריית תל אביב-יפו להעביר את המרכז למבנה חדש במגרש ציבורי שהוקצה לה. במקום המבנה ברחוב הפטמן 6 הוקם בית ספר יסודי חדש- "ביכורים". ב-2017 הועתקה פעילות המרכז באופן זמני למבנה ברחוב לינקולן 16 וכעת הוא עובר למשכנו החדש.

עיריית תל אביב יפו רואה חשיבות רבה בעידוד וטיפוח תחומי אמנות שונים בקרב תושבי העיר בכל הגילים ולצד המענים המקצועיים המוצעים בביכורי העתים במתכונתו החדשה, מבקשת אף להפוך את המרכז לבית לקהילה שסביבו, ולתת מענה לאוכלוסייה המקומית עם משחקייה מונטסורית שתיפתח בהמשך, ובית קפה שייפתח בקרוב.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "ביכורי העתים" הוא המקום שבו צמחו וצומחים הכישרונות המובילים בישראל. אני בטוח שהמקום החדש רק יעצים זאת – גם בגלל הכלים והמרחב שהוא נותן וגם בגלל אנשי ונשות הצוות הנפלאים שבו. תל אביב-יפו ממשיכה להשקיע בחינוך לתרבות ובפיתוח מוסדות התרבות והאמנות בעיר.

כי תרבות צריכה להיות נגישה לכולן ולכולם ועלינו לוודא שתמיד תהיה פה עיר יוצרת, חושבת ומרגשת."

חן אריאלי, סגנית ראש העיר תל אביב–יפו ומחזיקת תיק התרבות: " "המשכן החדש של ביכורי העתים הוא אמירה עירונית ברורה: תרבות היא תשתית ציבורית חיונית, לא מותרות. דווקא בעת הזו, כשהמרחב התרבותי והאזרחי עומד תחת לחץ מתמשך, ההשקעה בתרבות היא השקעה ביסודות של חברה דמוקרטית חיה. המעבר למגדל לנדמארק שומר על הרצף ההיסטורי של המקום, אבל גם פותח פרק חדש – בית פתוח ליוצרים, ליוצרות ולקהילה, שמחבר חינוך, יצירה וחיי עיר, ומאפשר לדור הבא של האמנויות לצמוח כאן, בתל אביב-יפו.”


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

צילום: רועי שלטי

דילוג לתוכן