מבזקים
שינוי חשוב לניצולי השואה בראשון לציון: מרכז השירות עובר זמנית לבניין העירייה תחזית מזג האוויר ליום רביעי: גשם מקומי בחוף והתחממות קלה ברחבי הארץ באר שבע: ביקש קורא מסך כדי לעבוד – כלל ביטוח חויבה לשלם לו 55 אלף שקל עיצום בגובה עשרות אלפי שקלים על עיריית ראש העין אור יהודה: כלי רכב עלו באש סמוך לבניין מגורים גיבורי הסיפור: ספר חדש לילדי כיתות א׳ בגבעת שמואל מרב חורב מלול נתקעה עם פנצ'ר בסופה: "אין על העם הזה בעולם" עדידוש מלכת הילדים: בגיל 60, אחרי אובדן אהבת חייה, היא ממשיכה לרקוד, להצחיק ולכבוש לבבות מאריאל זילבר ועד עמיר בניון: שבוע של הופעות ביהוד מונוסון לא רק דירות: כך מתכננים לשנות את מרכז ירוחם בשנים הקרובות מבתי הספר ועד הרמזורים: פרשת כפר סבא מגיעה אל לב חיי התושבים מוניקה סקס, שולי רנד וגם הופעות בחינם: שלושה ימים של מוזיקה במודיעין גם צוללים מנוסים נפגעים: הזינוק המדאיג בתאונות הצלילה באילת רותם כהן מגיע לערד עם תזמורת שלמה; עלות כרטיס: 59 שקלים שינויים בצמרת עיריית לוד: שני חברי מועצה נכנסו ואבי גולדברג מונה ליו"ר הקואליציה קריית אונו חוגגת 50 אלף תושבים: רמי קליינשטיין מגיע להופעה בחינם לפני כולם, עם הסיפור שמאחורי הסרט: ערב קולנוע מיוחד בשדרות ב – 40 שקלים הופעות ענק באשקלון בהנחה של 15%? התנאי שעשוי להחזיר את הקהל לאמפיתיאטרון פעם היא הגשימה לאחרים חלום על המסלול. מחר גדרה תחזיר את היצירה שלה לבמה לא עוד הכנות למסיבה: במזכרת בתיה מציעים לאמהות ולבנות דרך אחרת לחגוג בת מצווה

באר שבע: ביקש קורא מסך כדי לעבוד – כלל ביטוח חויבה לשלם לו 55 אלף שקל

מועמד עם עיוורון, בעל ניסיון רב בשירות ובמכירות טלפוניות, ביקש להתקבל לעבודה בכלל ביטוח, אך בקשתו להתקנת תוכנת קורא מסך לא נבחנה כראוי. בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קבע כי החברה הפלתה אותו מחמת מוגבלותו וחייב אותה בפיצוי של 50 אלף שקל ובתשלום הוצאות משפט בסך 5,000 שקל.

פסק דין שניתן בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע מחדד את חובתם של מעסיקים לבחון ברצינות התאמות נגישות למועמדים עם מוגבלות. במקרה שנדון, מועמד עם עיוורון נדחה לאחר שביקש להשתמש בתוכנה שתאפשר לו לעבוד מול מחשב, אף שהיה בעל ניסיון מקצועי רלוונטי.

התביעה הוגשה נגד כלל ביטוח באמצעות נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים.

המועמד הגיש בשנת 2022 מועמדות לתפקיד נציג טלפוני במוקד "הר הביטוח" של החברה בבאר שבע.

במסגרת הליך הקבלה לעבודה סיפר על מוגבלות הראייה שלו ועל הצורך להשתמש בתוכנת קורא מסך, המאפשרת לאנשים עם עיוורון להשתמש במערכות מחשב.

לדברי הנציבות, החברה טענה תחילה כי לא ניתן להתקין את התוכנה בשל מגבלות אבטחת מידע. בהמשך הודיעה למועמד כי לא התקבל לעבודה, בנימוק של אי־התאמה מקצועית.

בפסק הדין קבע בית הדין כי החברה לא ביצעה בדיקה מספקת של אפשרויות ההנגשה. בין היתר נמצא כי רכזת הנגישות לא הייתה מעורבת בהליך, לא נבחנו חלופות טכנולוגיות באופן ממשי ולא ניתן משקל ראוי לניסיונו המקצועי של המועמד.

בית הדין הצביע גם על ליקויים באופן שבו נוהל ותועד הליך הגיוס.

המסר העולה מפסק הדין ברור: מעסיק אינו יכול להסתפק בטענה כללית שלפיה התאמה טכנולוגית אינה אפשרית. עליו לבחון את האפשרויות הקיימות, להסתייע בגורמים המקצועיים המתאימים ולבסס את החלטתו על בדיקה עניינית.

עוד הובהר כי אין הכרח להוכיח שהמעסיק התכוון להפלות. גם כאשר קיימים שיקולים נוספים בהחלטה, מוגבלותו של אדם אינה יכולה לשמש שיקול פסול הפוגע בסיכוייו להתקבל לעבודה.


בסיום ההליך חייב בית הדין את כלל ביטוח לשלם למועמד פיצוי בסך 50 אלף שקל בשל הפליה מחמת מוגבלות, נוסף על 5,000 שקל הוצאות משפט.

החלטת בית הדין מדגישה את זכותם של אנשים עם מוגבלות להזדמנות תעסוקתית שוויונית ואת האחריות המוטלת על מעסיקים לבצע בדיקה אמיתית של התאמות הנדרשות לצורך השתלבותם בעבודה.

נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, דן רשל, התייחס לפסק הדין ומסר:

"מועמד עם עיוורון מבקש לעבוד ולהביא לידי ביטוי את הניסיון והיכולות שלו. מגיעה לו הזדמנות שווה. לפני שסוגרים בפניו את הדלת, צריך לבדוק ברצינות את ההתאמות שיאפשרו לו לבצע את העבודה. זו חובה, והנציבות תמשיך לפעול כדי לאכוף אותה".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן
דילוג לתוכן