חיל האוויר, בהכוונת אגף המודיעין ומספן המודיעין בחיל הים, תקף בימים האחרונים שני אתרים מרכזיים לייצור טילי שיוט ימיים בלב טהרן. האתרים שהותקפו פעלו תחת פיקודו הישיר של משרד ההגנה האיראני ושימשו את המשטר לפיתוח וייצור של טילי שיוט ימיים מתקדמים לטווחים ארוכים. על פי נתוני הצבא, טילים אלו נועדו לאפשר השמדה מהירה של מטרות אסטרטגיות הן בלב ים והן על גבי היבשה.
התקיפות המשמעותיות הובילו לפגיעה נרחבת וממוקדת במערך טילי השיוט האיראני. בצה"ל מציינים כי פעולה זו מהווה נדבך נוסף וחשוב במאמץ המתמשך להעמקת הפגיעה בתשתיות הייצור הצבאיות של המשטר האיראני ובצמצום יכולותיו המבצעיות בזירה הימית והאזורית. הפגיעה באתרים אלו משבשת באופן מהותי את שרשרת האספקה והייצור של אמצעי לחימה אלו, המהווים איום על נתיבי שיט ונכסים אסטרטגיים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









