מבזקים
מתי נכנסת ויוצאת השבת? 28-29 באוגוסט 2026 לא צריך יותר את ההורים בבוקר? הרצליה רוצה להביא תלמידים לבית הספר בתוך חצי שעה 11,165 תלמידים חוזרים ללימודים בגבעתיים: בית ספר חדש לחינוך מיוחד ייפתח בעיר אשקלון נערכת לגשם החריג: רוחות של עד 50 קמ״ש וחשש להצפות בסוף השבוע דדי ברנע בירושלים: "צריך להסלים את הפעולות נגד המשטר האיראני עד לנפילתו – והוא ייפול" סמוטריץ' מציג תוכנית לנגב ולגליל: 40 יישובים חדשים ומיליון יהודים נוספים גשם באוגוסט: אשדוד מפעילה את פקודת החורף ונערכת למערכת החריגה בן 3 נפל מחלון בית בקריית גת – מצבו בינוני תושב פתח תקווה נאשם שמכר סמים ברמת השרון ובתל אביב דרך טלגרם לקראת 1 בספטמבר בנס ציונה: קו פסיכולוגי ייפתח להורים לקראת החזרה ללימודים תאונה קשה סמוך לאופקים: בת 30 במצב אנוש, שניים נוספים נפצעו אחרי שנים של המתנה: בית הלוחם החדש באשדוד פתח את שעריו נהרג בתאונה בירושלים – וכעת מחפשים את משפחתו: מי מכיר את קרוביו של הרב נחמן ברגמן? ראש השנה נופל על סוף השבוע: מתי יוצאים לחופש ומתי חוזרים? כל חגי תשרי 2026 חדש באור יהודה: מתקני קרטון מעוצבים הוצבו ברחבי העיר ערד: בן 4 הובהל לסורוקה במצב קשה לאחר שככל הנראה נעקץ מעקרב צהוב הרימון עולה על שולחן החג: בפרימור מציעים לשלב אותו לא רק בכוס – אלא גם בסלטים ובתבשילים ירושלים: הפרת סדר ברחוב בר אילן – פחים הוצתו, אבנים יודו ושני חשודים נעצרו צה״ל: מפקד במערך הנ״ט ופעיל בחטיבת ח׳אן יונס של חמאס חוסלו ברצועת עזה ביום ראשון: מסיבה ענקית והשקת ״סביון סנטר״ המחודש – הכניסה חופשית

במקום פתרונות, מפזרים פתיונות: תושבי באר יעקב מופקרים למכת חזירי הבר והתנים

הודעה שיצאה לאחרונה מטעם אגף שפ"ע והמחלקה הווטרינרית מתהדרת ב"מבצע מנע רחב היקף" בשיתוף רשות הטבע והגנים. המטרה הרשמית: חלוקת חיסון אוראלי נגד כלבת. אך קריאה ביקורתית של ההודעה חושפת מציאות עגומה של אוזלת יד שלטונית.

פרברי העיר באר יעקב הפכו מזמן לשטח הפקר שבו תנים וחזירי בר משוטטים באין מפריע, זורעים פחד בקרב התושבים והופכים את היציאה מהבית בשעות הערב לסכנה של ממש. כעת, נראה כי במקום להתמודד עם שורש הבעיה ולהרחיק את חיות הבר מהמרחב העירוני, בחרה העירייה בפתרון "יצירתי" אך בעייתי לא פחות: פיזור פתיונות מסריחים מתחת לאפם של התושבים.

הודעה שיצאה לאחרונה מטעם אגף שפ"ע והמחלקה הווטרינרית מתהדרת ב"מבצע מנע רחב היקף" בשיתוף רשות הטבע והגנים. המטרה הרשמית: חלוקת חיסון אוראלי נגד כלבת. אך קריאה ביקורתית של ההודעה חושפת מציאות עגומה של אוזלת יד שלטונית.

העירייה מודיעה כי תפזר "קוביות חומות קטנות המפיצות ריח חזק של דגים" בשטחים הפתוחים ובשולי השכונות. הצעד הזה מעלה שאלות ותהיות קשות:

  • סכנה לילדים: ההודעה מדגישה כי "חל איסור מוחלט לגעת בפתיונות". קל מאוד להוציא אזהרה בכתב, אך כיצד בדיוק מתכוונת העירייה לוודא שילדים קטנים וסקרנים המשחקים בפארקים או בשולי השכונות לא ירימו את אותן "קוביות חומות"?

  • מטרד תברואתי: פיזור מסיבי של חומר המפיץ ריח חזק של דגים בסמוך לאזורי מגורים צפוי להפוך למפגע ריח של ממש, ואף עלול למשוך למקום מזיקים נוספים שכלל לא היו שם קודם לכן.

  • חרדת בעלי החיים: למרות הבטחות העירייה כי התרכיב "אינו מזיק לכלבים וחתולים", בעלי כלבים רבים מוצאים עצמם חסרי אונים. הריח החזק של הפתיונות ימשוך אליהם חיות מחמד, וההורים ייאלצו לטייל עם הכלבים כשהם עטויים במחסום פה, רק כדי למנוע מהם לאכול ברחוב חומרים לא מזוהים שמיועדים לתנים.

אך החלק המקומם ביותר בהודעה מגיע בסופה, שם נחשפת האסטרטגיה האמיתית של העירייה – גלגול האחריות לאזרח – "חשוב להקפיד על סביבה נקיה. אנא הקפידו על סגירת פחי האשפה על מנת למנוע משיכת חיות בר לתוך המרחב הציבורי הבנוי."

במקום שאגף שפ"ע יקח אחריות מלאה, יתגבר את מערך פינוי האשפה בשכונות המועדות לפורענות, ינקה את הוואדיות והשטחים הפתוחים, וידאג להתקנת פחים טמוני קרקע שחיות בר אינן יכולות לפרוץ – העירייה בוחרת להאשים את התושבים ב"השארת פחים פתוחים".

חיסון נגד כלבת הוא אולי צעד הכרחי ברמת בריאות הציבור, אך הוא בבחינת לשים פלסטר על פצע מדמם. תושבי העיר אינם דורשים שחזירי הבר והתנים המסתובבים בגינות שלהם יהיו מחוסנים – הם דורשים שהם לא יהיו שם מלכתחילה. עד שהעירייה לא תתעורר ותטפל בבעיית התברואה ובהרחקת חיות הבר באופן אקטיבי ומקצועי, התושבים ימשיכו לשלם ארנונה כדי להסתגר בבתיהם בפחד.


◼️ הצטרפו לחדשות באר יעקב [13] בווטסאפ לחצו כאן – קבוצת הווטסאפ היחידה בבאר יעקב!

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK | חזיר בר

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן
דילוג לתוכן