מבזקים
לקראת הסלמה? צה"ל מתגבר כוחות באופן נרחב בגזרת הצפון דרמה בירושלים: חובשי "איחוד הצלה" הצילו את חייו של בן 3 הושלם מבצע "לביאות המפרץ": מאות ישראלים חולצו מאיחוד האמירויות טרגדיה בבאר שבע: אישה בת 36 אותרה ללא רוח חיים בביתה מבצע "שאגת הארי": עשרות מיגוניות חדשות הוצבו ברחבי לוד התראה מטאורולוגית בישראל "חיים שנגדעו ברגע אחד": נס ציונה נפרדת מגאיה אורן ז"ל, תלמידת התיכון שנהרגה ברחובות לא יתקיימו לימודים ברמת גן בשבוע הבא ראש עיריית גבעת שמואל,יוסי ברודני, לתושבים: "אל תתנו לשגרה להטעות אתכם – המלחמה עדיין כאן" שר החינוך להורי התלמידים: "ביטחון ילדינו מעל הכל – מרבית מוסדות החינוך יישארו סגורים" מערכת החינוך ביבנה לא תיפתח ביום ראשון: הלמידה מרחוק תימשך השר אלי כהן בביקור בחמ"ל באשקלון: "צריכים עורף חזק" תחת מתקפת טילים מאיראן: יירוטים בשמי הדרום והשפלה, פצועה בדרך לממ"ד וגם: פגיעה ישירה בכברי ראש עיריית אשדוד: "לא נאפשר פתיחה של מערכת החינוך עד לשקט ביטחוני מלא" תזכורת מצילת חיים: מוקדי החירום והסיוע שחובה לשמור בשלוף ולהעביר לכל המשפחה בשורה למטופלות הפוריות: משרד הבריאות מאריך את ההנחיות ליחידות ה-IVF הלביאות של רמלה: צוותי החינוך שמחזיקים את העורף בחזית בשורה לנהגים בגוש דן: שיקוע רבין החדש ברמת גן נפתח הבוקר לתנועה דרמה בחניון בכפר סבא: פעוט ננעל ברכב במהלך קניות לשבת מיכאל וידל ביקר את המשפחות שפונו למודיעין: "האחריות שלנו היא להיות לצדכם במעשים"

בקרוב: לוחית רישוי לאופניים וקורקינט חשמליים

בהתאם לתקנות גם כלי הרכב לתחבורה קלה יחוייבו בנשיאת סימן מזהה. כדי להקל על הציבור, נקבע נוהל רישום קל ופשוט, המתבצע כולו באופן מקוון, ללא צורך להגיע למשרד הרישוי, ואינו כרוך בתשלום אגרות או בביצוע מבחן שנתי.

וועדת הכלכלה אישרה הבוקר (ב׳) תקנה חדשה של השרה רגב לחייב לוחית רישוי גם לאופניים וקורקינט חשמליים.

המטרה היא לחזק את יכולת האכיפה נגד רוכבים הנוהגים באופן פרוע ומסכנים את הולכי הרגל ושאר משתמשי הדרך, ואת עצמם. אנו מתייחסים לבעיה במלוא כובד הראש, והחל משנת 2014 יזמנו תיקונים בתקנות התעבורה לצורך אסדרת השימוש בכלי רכב אלה.

בנוסף, הורחבו סמכויות האכיפה אך כיום הן אינן יעילות מספיק, מכיוון שבניגוד לרכב מנועי, כלי רכב אלה אינם חייבים בנשיאת לוחית רישוי מזהה. כך יכולים הרוכבים להתחמק משוטר או מפקח ולהימנע מדו"ח על עבירה שביצעו.

לפיכך קידמה שרת התחבורה את עדכון התקנות, כך שגם כלי הרכב לתחבורה קלה יחוייבו בנשיאת סימן מזהה. כדי להקל על הציבור, נקבע נוהל רישום קל ופשוט, המתבצע כולו באופן מקוון, ללא צורך להגיע למשרד הרישוי, ואינו כרוך בתשלום אגרות או בביצוע מבחן שנתי.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל') מירי רגב: "כמו בכל חידוש טכנולוגי, גם כלי המיקרו מוביליטי, האופניים והקורקינט החשמליים, הביאו תועלת רבה לצד סיכונים ממשיים. מצד אחד, הם מאפשרים להתנייד ברחבי העיר בנוחות ובעלות נמוכה ביותר, מפחיתים את העומס בכבישים ומשמשים אמצעי משלים למערך התחבורה הציבורית. מצד שני, כאשר נוהגים בהם בפראות וללא התחשבות בחוקי התנועה ובשאר משתמשי הדרך, הם עלולים לגרום לתאונות, ומסכנים בפרט את הקשישים והורים עם תינוקות וילדים קטנים. לכן הוריתי לקדם בדחיפות תקנות מעודכנות המחייבות נשיאת סימון מזהה על כל רכב, במטרה לאפשר אכיפה יעילה נגד רוכבים חסרי אחריות".

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "משרד התחבורה והבטיחות בדרכים מעודד שימוש בתחבורה הציבורית ולצידה באמצעי תחבורה משלימים, בדגש על תחבורה ירוקה ושיתופית. קורקינטים ואופניים חשמליים יכולים להיות פתרון מצוין למצוקת התנועה והחניה במרכזי הערים, אך לא על חשבון בטיחותם של הולכי הרגל. אנו מקווים כי התקנה החדשה של השרה רגב שאושרה תביא לשינוי התנהגותי אצל הרוכבים, ותהפוך אותם לתוספת ברוכה למערך התנועה העירוני".

למידע נוסף ולתקנות המוצעות לחצו על הקישור.

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – תחבורה ותעופה לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: pixbay

דילוג לתוכן