מבזקים
אירוע ירי בלוד: בן 22 נפצע באורח בינוני ברחוב הרב חיים חורי נועם ששון מעלה את הרף בבאר יעקב: פיטר פלצ׳יק יוביל את בית הספר לג׳ודו בעיר לראשונה בבאר יעקב: המשכן לאמנויות הבמה יוצא לדרך – ועונת המנויים הראשונה נפתחת שריפה במבנה תעשייה בבית דגן ״בעירייה טוענים שנגמלו מדשא סינתטי – אבל ממשיכים לפרוס פלסטיק״: המתקפה של איטל בציר אלשיך ברחובות שני תיכונים בהרצליה זכו בתגמול ממשרד החינוך: עד 7,451 שקלים לעובדי ההוראה הנעדרת מרנן אותרה, מצבה טוב הישג לרמת השרון: שני תיכונים בעיר זכו בתגמול של משרד החינוך ״לאן נעלמו התיכונים של גדרה?״: טליה לנקרי מברכת את רמון – ותוקפת את מדיניות החינוך במועצה שלושה בתי ספר מאור יהודה ברשימת הזוכים של משרד החינוך: המורים יקבלו אלפי שקלים אנה זק והפרויקט של רביבו מגיעים לרמלה: כך תסגור העיר את אירועי הקיץ עופר צבי הוחזק בניגוד לחוק ביו"ש: כוחות מג"ב ורשות הטבע והגנים חילצו אותו מבית בא – ראם אירוע אבטחה חריג בירושלים: אדם זר חדר למשכן הכנסת – אוחנה הורה לפתוח בבדיקה הסערה סביב עדן בן זקן ונתניהו מגיעה לבית המשפט: מספר תביעות הוגשו בעקבות ההופעה בתל אביב מרכז חדש לצעירים נחנך בביתר עילית: "לא בנינו רק מקום – בנינו קהילה" עבודות הקו הכחול ברחובות: המדרכה ברחוב הרצל תיחסם מחר למשך 7 שעות קטין מאשקלון נעצר בחשד למעורבות באירועי אלימות באריאל קריית מלאכי: 93% זכאות לבגרות – אמית נבחר לבית ספר מצטיין מנהלת חדשה למחלקת החינוך במועצת קדומים: עירית לדרברג כל התיכונים באילת דורגו בין בתי הספר המצוינים בארץ

ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה

אילנה כהן ז"ל הייתה מגדלור, עמוד תווך ואשת חזון שהקדישה את חייה לקידום מעמד הסיעוד ואהבת האדם". הלוויתה תתקיים ביום שני, 22.06.2026, בשעה 17:00, בבית העלמין “גני אסתר” בראשון לציון

מערכת הבריאות והחברה הישראלית כולה מרכינות הערב (ראשון) את ראשן עם קבלת הבשורה המעציבה על פטירתה של אילנה כהן ז"ל, מי שכיהנה במשך שנים ארוכות כיו"ר הסתדרות האחיות והאחים בישראל והייתה לאחת הדמויות המשפיעות, החזקות והמוערכות ביותר בעולם העבודה המאורגנת ובמערך הרפואה הציבורית.

אילנה כהן ז"ל הייתה מנהיגה בולטת, נחושה ופורצת דרך, אשר הקדישה את כל חייה המקצועיים לביצור ולקידום מעמד מקצוע הסיעוד בישראל. לאורך עשייתה הציבורית רבת השנים, היא פעלה ללא לאות, יומם וליל, לחיזוק מערכת הבריאות, להרחבת תקנים ולהעצמת הצוותים הרפואיים – כל זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה, אומץ ציבורי ומחויבות בלתי מתפשרת לאיכות הטיפול במטופלים ובחולים.

שר הבריאות, חיים כץ, שיתף בצער העמוק ומסר: "אני משתתף בצערם של בני המשפחה על פטירתה, תנחומיי ליוסי, לילדיה ולכל יקיריה של אילנה כהן ז"ל. אילנה הייתה אשת ציבור מסורה ופורצת דרך, ממובילות העבודה המאורגנת בישראל, שהובילה במשך שנים את ציבור האחיות והאחים במדינת ישראל. יהי זכרה ברוך."

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, ספד לה: "אילנה כהן הייתה עמוד תווך של מערכת הבריאות. היא הנהיגה את האחיות והאחים ביד רמה, תוך שילוב נדיר של נחישות מקצועית ורגישות אנושית יוצאת דופן. היא תחסר לנו מאוד כמנהיגה וכשותפה לדרך. אנו מרכינים ראש בפני זכרה ומשתתפים בצער המשפחה".

פטירתה של כהן ז"ל מותירה חלל עצום בקרב עשרות אלפי האחיות והאחים בישראל, שראו בה "אמא" ומנהיגה שלחמה עבורם בכל צומת החלטה ובכל מאבק ציבורי מול משרדי הממשלה.

האחות הראשית הארצית וראש מינהל הסיעוד במשרד הבריאות, ד"ר שושי גולדברג, ספדה לה: "אילנה הייתה מגדלור של מקצוע האחיות בישראל, אשת חזון שהובילה שינויים היסטוריים מתוך אהבת אדם, אהבת המקצוע ואופטימיות מעוררת השראה. לאורך כל דרכה היא הוכיחה שמנהיגות אמיתית נמדדת בחזון, בהובלה, באנושיות, ביכולת לחבר בין אנשים ובמחויבות בלתי מתפשרת לאחר. היא הייתה מנטורית אמיתית במערכת הבריאות ומודל לחיקוי לדורות של אחים ואחיות, והותירה אחריה מורשת מפוארת שתמשיך ללוות את מערכת הבריאות ואת החברה הישראלית עוד שנים רבות".

הלוויתה תתקיים ביום שני, 22.06.2026, בשעה 17:00, בבית העלמין “גני אסתר” בראשון לציון. יהי זכרה ברוך.

◼️ חדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן