מבזקים
עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה אשקלון: פועל נפצע בינוני במהלך עבודתו ברחוב צה"ל 47 דוחות בשבוע: המבצע הדרמטי של עיריית מודיעין נגד עבירות שמטרידות את התושבים כך נראית העיר של 2050: תלמידי מודיעין הפתיעו עם חזון עתידני בתוך מיינקראפט יהוד מונוסון: אחרי שנים של מצוקת קבורה, עשרות חלקות ייפתחו למכירה לתושבי העיר נס וסטילה יופיעו בירושלים לבני נוער ממשפחות מילואימניקים: “רגע של שמחה בתוך התקופה הקשה”

בשבוע אחד בלבד: שלושה הסכמי שכר נחתמו על ידי מרחב נגב בהסתדרות

השבוע הצדיק שוב המרחב את הצטיינותו עם הישג משמעותי נוסף בכך שחתם על לא פחות משלושה הסכמי שכר בשלושה מקומות עבודה שונים בתוך פחות משבוע.

מרחב נגב בהסתדרות ידוע כאחד המרחבים המצטיינים והמובילים בהסתדרות העובדים בישראל. השבוע הצדיק שוב המרחב את הצטיינותו עם הישג משמעותי נוסף בכך שחתם על לא פחות משלושה הסכמי שכר בשלושה מקומות עבודה שונים בתוך פחות משבוע.

"זו תזכורת מהותית לחשיבותה של העבודה המאורגנת בישראל", אמר יו"ר מרחב נגב בהסתדרות, נורברט בוקובזה, זאת לאחר שביום שני האחרון חתם על הסכם שכר במפעלי ים המלח, הסכם אשר התווסף לשני הסכמי שכר שנחתמו ביום חמישי בשבוע שעבר וביום ראשון האחרון בכפר השיקומי "עדי נגב" ובמפעל "טבע טק" בנאות חובב.

ההסכם הראשון בסדרה שנחתם ב"עדי נגב" הגיע אחרי שנה קשה שעבר על עובדי הכפר בשל הקרבה לעזה, בשל העלייה הניכרת במספר המטופלים בכפר וכן בשל האבל הכבד ששרר בקרב העובדים, זאת מאחר ו-9 עובדים ובני משפחה ממעגל ראשון של עובדים נרצחו בשביעי לאוקטובר. בשל כך, החליטה הנהלת הכפר להקדים את המו"מ לחתימת הסכם קיבוצי חדש לאור הנטל הכבד על עובדי הכפר ובמטרה להטיב עמם בעת קשה זו. ההסכם, אשר יהיה תקף ל-4 שנים ויחול על 750 עובדי הכפר, כולל שיפור ניכר בתנאי השכר של עד כאלף ש"ח לעובד, שדרוג בתנאי הרווחה, תוספת ותק, מענקים מיוחדים, והגדלה של תקציב הנופש.

לאחר מכן, בתחילת השבוע הנוכחי, חתם מרחב נגב על הסכם שכר במפעל "טבע טק" בנאות חובב, הסכם אשר יהיה תקף לשנתיים ויחול על 340 עובדים. בעיקרו של ההסכם יקבלו העובדים תוספת שכר של 3% עבור שנת 2024 אותה יקבלו כרטרו ותוספת של 3.6% עבור שנת 2025.

בסך הכל יום אחד חלף, ויו"ר המרחב, נורברט בוקובזה, התפנה לחתום על הסכם נוסף, השלישי בתוך שבוע, והפעם ב"מפעלי ים המלח". במעמד החתימה ניתן היה לראות היטב את הפנים המחויכות של המשתתפים במו"מ זאת בשל אורכו של המו"מ אשר התפרש על פני חודשים רבים. ההסכם הקיבוצי שנחתם ל-5 שנים יחול על כ-1,150 עובדי החברה כשגולת הכותרת היא ההסכמה להעביר 540 עובדי דור ג' בחברה לדור ב' וקבלת כל התנאים הנלווים לכך. בנוסף, סוכם בין הצדדים על תוספות שכר משמעותיות שינועו בין 25%-30%, שיפור משמעותי בתנאי הפנסיה, הגדלת קרנות ההשתלמות לעובדים ומתן מענקי פרישה.

"בזכות ההסכמים הללו יתאפשר לאלפי משפחות בנגב, בפריפריה של ישראל, לחיות בכבוד ובביטחון כלכלי", אמר בוקובזה והוסיף: "אני מבקש לשבח את יושבי ראש הוועדים הנהדרים בשלושת מקומות העבודה בהם חתמנו על הסכמים; אושר כהן מ"עדי נגב", יניב רבו מ"טבע טק" ורוני אמר מ"מפעלי ים המלח" אשר הוכיחו שדרך מו״מ ענייני וחכם אפשר להשיג הישגים משמעותיים. בעזרת צוות העובדים המסור של מרחב נגב ובעזרת הוועדים המצוינים שלנו אנחנו מוכיחים כל שבוע מחדש שההסתדרות היא כוח חברתי משמעותי שמסוגל לשנות את המציאות לטובה מקצה לקצה עבור העובדים. זאת הזדמנות להביע הערכה עמוקה ליו״ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, שללא תמיכתו ומנהיגותו, לא היינו מצליחים להגיע להסכם נהדר כזה".

◼️ הצטרפו לחדשות דימונה, ערד, ירוחם, ים המלח בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות הסתדרות

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן