ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה השבוע את בקשת משרד החקלאות לתקן את תקנות מחלות בעלי חיים, כך שבעלי מוגבלויות היוצאים מישראל עם כלבי נחייה או סיוע יהיו פטורים מתשלום האגרה עבור תעודה וטרינרית – בסך 45 שקלים לכל יציאה מהארץ.
המשמעות: בעליהם של כ־700 כלבי נחייה וסיוע בישראל לא יידרשו עוד לשלם אגרה זו.
בדיון הסבירו נציגי משרד החקלאות כי בעלי מוגבלויות מסתייעים בכ־700 כלבים המוגדרים כ"חיות שירות" או "כלבי נחייה" בהתאם לחוק. עד כה נדרשו בעלי הכלבים לשלם אגרה עבור הנפקת התעודה הווטרינרית הנדרשת ביציאה מהארץ. כעת, בעקבות התיקון שאישרה הוועדה, תבוטל הדרישה לתשלום.
הרופא הווטרינרי של אגף יבוא ויצוא במשרד החקלאות, ד"ר שלמה גראזי, ציין בדיון כי "לכל מדינת יעד יש דרישות שונות, ולפני הנפקת התעודה המשרד מקבל אישור מהווטרינר המטפל כי הכלב עומד בכל הדרישות".
נציגת נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, גילת בן זקן, בירכה על ההחלטה והדגישה כי כלבי הסיוע עוברים הכשרה ובחינות כשירות לפני קבלת תעודה רשמית. לדבריה, "ישנם כיום יותר ויותר אנשים עם מוגבלויות הנזקקים לכלבי סיוע – לצערנו, גם בשל השלכות מלחמת חרבות ברזל".
ח"כ שלום דנינו, שניהל את הדיון, סיכם: "מדובר בתיקון קטן אך משמעותי, שמקל על חייהם של אנשים עם מוגבלות ומביע הכרה בחשיבותם של כלבי הסיוע".
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








