מבזקים
ירושלים מזהירה בעלי כלבים: ודאו שחיסון הכלבת בתוקף בדרך למכביה: לפיד המשחקים הגיע להרצליה והדליק את הספירה לאחור חדר סמינרים בסורוקה יוקדש לזכר שלושת ההרוגים מפגיעת הטיל בבאר שבע 1.2 מיליארד שקל ו – 65 דונם: הכפר הציוני העולמי בבאר שבע מתקדם לשלב התכנון החשד בתל אביב: צעירה התלוננה כי נאנסה בביתו של מי שנחשד בצילום נשים בתאי הלבשה תחנה שלישית, 22 קווים חדשים וחיבור למטרו: תוכנית התחבורה של נתניה עולה שלב לא רק בייביסיטר: נשות החינוך לגיל הרך ביבנה סיימו הכשרה מקצועית חדשה באר שבע וערד על המפה: המשטרה סיכלה עסקת סמים ותפסה קילוגרם קנאביס ועוגיות חשיש מטרונית הקו הכחול מגיעה לרחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל ובית הפועלים לא להסתיר את הפציעה: בתל אביב לוחמי מלחמה יעלו למסלול אופנה שנבנה סביב הצלקות שלהם תאונה קשה סמוך ללהבים: גבר כבן 30 במצב אנוש, צוותי מד"א מבצעים בו החייאה לא רק עוד מבנה: אשקלון בונה את הבית החדש של הדור הבא לא רק דגלים: בתל אביב גם הקורקינטים יצבעו בגאווה לקראת המצעד הילדים של גן יבנה קיבלו משימה: לשנות את הדרך שבה כולנו מתייחסים למים האם הדבש יהיה זול יותר השנה? המדינה פותחת יבוא מיוחד לקראת ראש השנה פיצוץ רכב בחולון ומטען בכניסה לדירה באשדוד: המשטרה פענחה שני אירועים חמורים משאית פגעה באופנוע סמוך ליהוד: שני רוכבים נפצעו ופונו לבית החולים נפל מקומה שנייה במהלך העבודה: פועל נפצע בינוני ברחובות מהבניין שנפגע ברחוב ירושלים למתחם שלם שיתחדש: תוכניות השיקום בבת ים מתקדמות רגע לפני החופש הגדול: כל תלמידי כיתות א' באילת קיבלו ספר אישי במתנה

בשורה: מחזירים את פיקדונות הגז הביתי לציבור

לאחר שנים של גבייה עודפת – מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות יוצא לדרך עם שימוע ציבורי למהלך מקיף וכולל שנועד להבטיח החזר כספי הוגן, שקוף ואוטומטי לצרכני הגפ״מ

מינהל הדלק והגז במשרד יוצא בימים אלה למהלך רחב להשבת פיקדונות שנגבו ממשקי בית עבור ציוד גפ״מ, ויוצא לשימוע ציבורי למהלך מקיף וכולל שיסדיר את הנושא באופן מקיף וארוך טווח. המהלך נועד להשיב לציבור כספים בהיקף של מאות מיליוני שקלים, לצמצם גבייה עודפת, ולחזק את ההגנה על זכויות הצרכנים במשק הגז הביתי.

לאורך השנים נגבו מצרכנים פיקדונות בתחילת ההתקשרות עם חברות הגפ"מ, אך במקרים רבים הם לא הוחזרו, גם לאחר סיום ההתקשרות, מעבר דירה או פטירה. כעת, מבקש המשרד לקבוע מנגנונים ברורים, מחייבים ושקופים שיבטיחו כי כל פיקדון יוחזר לבעליו, בתוספת ריבית והצמדה, בהתאם לדין.

במסגרת המהלך, מציע מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות שורה של צעדים מעשיים, בהם: ביטול האפשרות לגביית פיקדון עבור מונה ווסת במערכות גז מרכזיות, חיוב ספקי הגז הביתי להשיב פיקדונות שנגבו בעבר-לרבות בגין מכלים נייחים, קביעת מנגנון ייעודי להשבת פיקדונות לצרכני עבר, והקמת מערכת מקוונת שתאפשר לציבור לאתר בקלות פיקדון המגיע לו.

בנוסף, המהלך כולל קביעת מנגנון אוטומטי להחזר כספי הפיקדון כברירת מחדל, ללא בירוקרטיה מיותרת, וכן פרסום מחשבון ייעודי שיאפשר לצרכנים לחשב את סכום הפיקדון המעודכן המגיע להם, על בסיס מועד וסכום ההפקדה.

כעת, פותח מינהל הדלק והגז בשלב השימוע הציבורי וקורא לציבור, לחברות הגז הביתי ולבעלי העניין להעביר את התייחסותם להצעות. הערות הציבור יסייעו לגיבוש הסדרה מאוזנת, ישימה ויעילה, שתבטיח ניהול תקין של כספי הפיקדונות ותחזק את אמון הציבור במשק האנרגיה.

להלן קישור לשימוע הציבורי באתר המשרד

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "המהלך שאנו מבצעים במינהל הדלק והגז, להשיב לאזרחים את כספיהם, הוא מהלך חשוב שיעשה צדק ויתקן עוול של שנים. חברות הגז מחזיקות בידיהן מאות מיליוני שקלים ששייכים לציבור, וכעת אנו נשיב אותו, בתוספת של ריבית והצמדה. במשרד האנרגיה והתשתיות נמשיך לראות לנגד עינינו את טובת הצרכן, ולהוריד מחירים עבור כלל אזרחי ישראל״.


◼️ חדשות שירותים לציבור – ביטוח לאומי / רשות המסים / חשמל / דלק וגז / מים / בנקים בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אופיר אייבי

דילוג לתוכן