מבזקים
לא רק מצוינות: המנהלת החדשה של בית הספר למחוננים במודיעין מביאה גם מבט רגשי עובדות מסרי לנקה ישולבו בניקיון בתי הספר במודיעין במסגרת פיילוט עירוני חדש הם לא באו רק להשתתף: תלמידי החינוך המיוחד מאשקלון כבשו את המים באליפות הקיאקים העירונית בבית שהפך לסמל של 7 באוקטובר באופקים, בנה של רחל אדרי קיבל דרגת רב פקד בת ים על המפה האירופית: נבחרת עובדי העירייה הוכתרה לאלופת אירופה הרגע שבו צריך לדעת להגיד לא: בני הנוער בגבעת שמואל קיבלו כלים לקיץ בטוח מתנדב מד"א בן 26 מנתניה ואב לשלושה קיבל אות הצטיינות ארצי תקף בנתניה חייל בפטיש כי "נכנס לשטח שלו" – ונמלט לחו"ל מסיבת סיום של תלמידי כיתה י' באשקלון הסתיימה בצו סגירה ללופט אשקלון: אהוד בנאי הופך את מערות בית גוברין לחוויית וידאו ארט לילית בגיל שבו רוב האנשים כבר מזמן סיימו ללמוד: 20 גמלאים מאור יהודה חזרו לכיתה 3 מיליון שקל יושקעו בשיקום בריכות הורדוס ביהודה ושומרון אופקים: עבודות להקמת מערך המצלמות העירוני יובילו לשינויים זמניים בהסדרי התנועה מאשקלון לקרנגי הול: עמית יפרח זכתה בפרסים בינלאומיים ותופיע בניו יורק הבמה שלהן: נשים בלוד הופכות את סיפורי החיים להצגה קהילתית מחוז יהודה ושומרון: ניסיון הברחה של 90 ציפורים מוגנות סוכל בגבול המזרחי לא עוד שיעור רגיל: המשחקים שפיתחו מורות מנתיבות ואשקלון כדי לחזק את החוסן של הילדים הבוקר שהרעיד את הרשות: ראש עיר באזור ירושלים עוכב לחקירה בלהב 433 10 שוהים בלתי חוקיים אותרו במפעל סמוך לקריית מלאכי – העסק נסגר ל – 30 יום אחרי 14 שנים: בית ספר ביאליק ביבנה נפרד מהמנהלת שהפכה לחלק מהקהילה

גבורת צ׳רנוביל מקבלת מקום של כבוד בקריית גת

טקס זיכרון והוקרה נערך באנדרטה סמוך לפארק פ״ז בעיר

לפני מספר ימים, התכנסו תושבי העיר ומכובדים רבים לטקס מיוחד לציון 40 שנים לאסון בתחנת הכור האטומי בעיר צ'רנוביל והוקרה למנטרלי האסון אשר מתגוררים כיום בעיר קריית גת.

אסון צ'רנוביל, שהתרחש ב-26 באפריל 1986, נחשב לאחד האסונות הגרעיניים החמורים בהיסטוריה. במהלך ניסוי בטיחות כושל בכור מספר 4 בתחנת הכוח בצפון אוקראינה (אז חלק מברית המועצות), אירעה התפוצצות שגרמה לפליטת כמות עצומה של קרינה רדיואקטיבית לאטמוספירה. הקרינה התפשטה ברחבי אירופה, הובילה לפינוי המוני של תושבים ולנזקים בריאותיים וסביבתיים ארוכי טווח. האסון חשף כשלים חמורים בתכנון הכור, בניהול ובשקיפות השלטונית, והשפעותיו ממשיכות להילמד ולהשפיע על תחום הבטיחות הגרעינית עד היום.

"מנטרלי האסון" בצ'רנוביל, המכונים לרוב "הליקווידטורים", היו מאות אלפי אנשים שנשלחו להתמודד עם תוצאות הפיצוץ בכור בשנת 1986. הם כללו כבאים, חיילים, מהנדסים, כורים ועובדים אזרחיים, שתפקידם היה לכבות את השריפות, לפנות פסולת רדיואקטיבית, לטהר אזורים מזוהמים ולבנות את מבנה הבטון שכיסה את הכור הפגוע. רבים מהם פעלו בתנאים קיצוניים, לעיתים ללא ציוד מגן מספק, ונחשפו לרמות קרינה גבוהות מאוד. עבודתם נחשבת מכרעת בבלימת התפשטות הזיהום ובהפחתת הנזק לאירופה כולה, אך היא גם גבתה מחיר בריאותי כבד מרבים מהם לאורך השנים.

באירוע השתתפו נציגים בכירים מהסגל הדיפלומטי וארגונים ציבוריים. בין האורחים המכובדים- שגריר הפדרציה הרוסית במדינת ישראל, אנטולי דמיטרייביץ' ויקטורוב, המזכירה הראשונה של שגרירות רוסיה, אינה גאורגייבנה בוריסנקו, המזכיר השני של שגרירות רוסיה, אנדריי אלכסנדרוביץ' אובסיאניקוב, וכן היועץ-הקונסול של שגרירות בלארוס בישראל, יורי סימאקוב.

מקום מרכזי באירוע תפסו נציגי הארגונים הציבוריים: יו"ר הארגון הכל-ישראלי של הליקווידטורים, ד"ר ואדים חיים חסדן, וכן יו"ר ארגון הליקווידטורים בקריית גת, אנטולי חודוס.

את הנהלת העיר ייצגו מנכ"ל העירייה, אלברט סחרוביץ', וסגנו, אלימלך קסאי, יחד עם עובדי מחלקת הקליטה העירונית בניהולה של נינה דוקונין. בטקס נכחו גם ליקווידטורים ובני משפחותיהם.

במהלך האירוע התקיים טקס הנחת זרים באנדרטה לזכר גיבורי צ'רנוביל, הממוקמת בסמוך לפארק פ"ז. המשתתפים עמדו דקת דומייה לזכר הנספים והביעו כבוד והוקרה לאומץ ליבם ולהקרבתם של הליקווידטורים.

בנאומיהם הדגישו הדוברים את גודל גבורתם של הליקווידטורים ואת תרומתם המשמעותית לצמצום השלכות האסון. כמו כן, הובעה

הטקס היווה תזכורת חשובה לאסון ולגבורתם של האנשים אשר פעלו באומץ לב יוצא דופן.

יהי זכרם של הנספים ברוך, גבורתם תישאר חקוקה בזיכרון דורות.[


◼️ חדשות קריית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית קריית גת

דילוג לתוכן