מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

גיבור בשכונה | האירוע המסכם של הפרוייקט המרגש נערך בביתם של אופיר עותמי, סגן מנהל אגף שכונות ורעייתו רעות

במסגרת אירועי חנוכה התקיים פרויקט "גיבור בשכונה" ביוזמת חבר המועצה גיא צור ובשיתוף חבר המועצה שאול צגהון -מחזיק תיק שכונות. במסגרת הפרויקט התקיימו בשישה בתים מפגשי תושבים עם פצועי מערכות ישראל אשר שיתפו אודות מעשי גבורתם וההתמודדות האישית עם הפציעה והטראומה.

אירוע הבכורה התקיים בשבוע שעבר בביתה של הגב' שולה צור, אלמנתו של חבר מועצת העיר רחובות לשעבר שמשון צור ז"ל, ואימו של חבר המועצה המכהן, גיא צור. לדברי צור היה זה אחד האירועים המרגשים להם היה שותף, אירוע שרבים לא הסתירו בו את דמעותיהם. צור: "אירחנו בביתנו כ 60 אנשים שהגיעו לשמוע את סיפורו המדהים והמרגש של דני בן אבו, פצוע מלחמה שריתק את המשתתפים בסיפור חייו, תודתי לאימי היקרה שטרחה רבות ועמלה להצלחת הערב מכל הבחינות".

האירועים השונים התקיימו במספר שכונות ומוקדים – רחובות החדשה, מזרח העיר, אבן גבירול, צפון העיר, רחובות ההולנדית והאירוע המסכם התקיים בביתם של רעות ואופיר עותמי, סגן מנהל אגף שכונות שפתחו את ביתם ברוחב לב, עם כיבוד עשיר וטקס הדלקת נרות חנוכה המסורתי.

"זו זכות עבורי ועבור בני משפחתי לפתוח את ביתנו לתושבי השכונה כדי לפגוש את גיבורי ישראל האמיתיים", אמר עותמי, "אותם אנשים שבחירוף נפש נלחמו ובדרך נס ניצלו ובהחלט הזדמנות להודות, להלל ולשבח אותם".

חברי המועצה צגהון, צור ואיטל בציר-אלשיך כיבדו את המעמד בבית משפחת עותמי.  "מרגע שגיא צור העלה את הרעיון לקדם פרויקט זכרון של חיילים בפורמט של זכרון בסלון, הרמנו תוך זמן קצר והופתענו מההיענות הגדולה של תושבים", אמר חבר המועצה שאול צגהון. "לשמחתנו, היוזמה של גיבור בסלון , הצמיחה מהר מאד כנפיים והגיעה לערים נוספות שביקשו לאמץ גם כן את הפרויקט", הוסיף גיא צור.  "כמובן שאנו שמחים להיות החלוצים ועוד יותר נשמח שהמפגשים הללו יהפכו למסורת מדי חנוכה בערים נוספות. כך תהא לנו הזדמנות גם לפגוש ולחבר את הקהילה, וגם להודות לאותם חיילים על התעוזה, ההקרבה ואהבת המולדת" .

חברת המועצה איטל בציר-אלשיך סיכמה: "אני גאה בחבריי למועצה העומדים מאחורי היוזמה היפה. היה נעים לפגוש את התושבים והקהילה בסלון הבית לצד הזדמנות לשמוע ולהאיר את סיפור הגבורה של הלוחמים, והמחיר הכבד שגובה המלחמות. כולי תקווה, שבעידן של היום נמצא את הפתרונות החלופיים כדי לחיות על הארץ האהובה ולא למות עליה. לבחור בהידברות ובתקווה, ולא בנשק ובמלחמה".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן