מבזקים
34 נפגעים באירוע חומרים מסוכנים בבית ספר בירושלים: 30 מהם ילדים "אישה צנועה ורבת חסד": עדנה בכורי, שהקדישה את חייה למשפחתה ולאהבת האדם אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה

גינת התקווה- פרויקט הנצחה לזכרו של יהונתן חג'בי – זהבי הי״ד 

הונתן גדל והתחנך עד כיתה ח' באלפי מנשה בשומרון, ומשם עבר עם משפחתו לגור במושב יכיני בשל אהבתו המיוחדת לבעלי חיים בכלל ולפרות בפרט. את רוב זמנו העביר יהונתן בין סיום לימודיי התיכון, לרפת המשפחתית, תנועת בני עקיבא שאהב ולכלל תושבי הקהילה, הרגישות המיוחדת, הנתינה וראיית האחר היו המאפיינים הבולטים בחייו. יהונתן חלם מגיל צעיר להיות וטרינר ואף דחה את הגיוס לצה"ל בכדי להתגייס ליחידת עוקץ.
"הדבר הכי טוב פשוט לעשות טוב״ (יהונתן חג'בי – זהבי הי״ד)
 גמלאי מרכז יום שדות נגב של חברת ״משמרות״ שירותי סיעוד ורווחה אירחו את תלמידי נריה בנים ונריה בנות פרויקט פותחים עתיד ותלמידים בפרויקט אמונה, לאירוע מיוחד לכבוד ט״ו בשבט שכלל פעילות של הקמת גינת התקווה לזכר יהונתן חג'בי – זהבי הי"ד. לכבוד הקמת הגינה, הגיע קרן זהבי- אמו של החלל יהונתן  ז״ל, וסיפרה אודותיו. לאחר הרצאתה יצאו התלמידים וגמלאי מרכז יום שדות נגב לשתילה משתופת ולהשריש את האני מאמין שלו "הדבר הכי טוב פשוט לעשות טוב״.
יהונתן גדל והתחנך עד כיתה ח' באלפי מנשה בשומרון, ומשם עבר עם משפחתו לגור במושב יכיני בשל אהבתו המיוחדת לבעלי חיים בכלל ולפרות בפרט. את רוב זמנו העביר יהונתן בין סיום לימודיי התיכון, לרפת המשפחתית, תנועת בני עקיבא שאהב ולכלל תושבי הקהילה, הרגישות המיוחדת, הנתינה וראיית האחר היו המאפיינים הבולטים בחייו. יהונתן חלם מגיל צעיר להיות וטרינר ואף דחה את הגיוס לצה"ל בכדי להתגייס ליחידת עוקץ.
האם קרן זהבי הודתה על ההזדמנות ועל הכבוד לשתף את סיפורו המיוחד של יהונתן ולהמשיך את דרכו בפיתוח הקשרים על כלל הקהילות השונות בגילאים שונים. ״תודה על פתיחת הדלתות והלבבות של כולם בשדות נגב,  שתמיד נקיים את המשפט של יהונתן הדבר הכי טוב פשוט לעשות טוב" ציינה. 
שיתוף הפעולה הבין-דורי בין מרכז יום שדות נגב לבין בתי הספר נולד והתחזק במהלך השנה האחרונה, והוא צפוי להתרחב עוד במהלך החודשים הקרובים. "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה עם בית ספר נריה בנים ונריה בנות ותלמידים בפרויקט אמונה, המפגשים עם התלמידים מרגשים ומחממים את לב בני הגיל השלישי, מחזקים את הקשר הבין-דורי ומדגישים את חשיבותה של קהילה תומכת ונתינה לזולת״. ציינה יהודית מימון- מנהלת המרכז.
הצטרפו לחדשות דת ומסורת בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מרכז יום שדות נגב

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נתיבות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של שדרות

לחצו כאן
דילוג לתוכן