מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

גן יבנה: איך ספורט תורם לחיזוק הקהילה?

הכנס, שעמד בסימן “ספורט כמרכיב בבניית החוסן הלאומי״, והציב במרכז את הכוח של הספורט לחבר אנשים, לטפח ערכים ולהוות מנוף לבניית קהילות חזקות ומלוכדות. מרבית המועדונים לוקחים חלק בתכנית מטעם ההתאחדות לכדורגל לחיזוק החוסן מועדוני החוסן של מועדוני הכדורגל בצפון ובדרום בעקבות המלחמה.

בכנס בוגרים ראשון שהתקיים בהתאחדות לכדורגל הושקה קהילת ערכים בספורט; הכנס הדגיש את חשיבות הבוגרים כגשר לבניית חוסן בקהילות; מנהל הכדורסל בגן יבנה: שחקני הנוער שהם היום חיילים הפיגו את חששות הילדים ויצאו מחוזקים בעצמם

בכנס ראשון מסוגו הושקה קהילת ערכים בספורט, המיועד של בוגרי תוכניות עמותת “ערכים בספורט” נערך היום על ידי העמותה בשיתוף ההתאחדות לכדורגל במשרדי ההתאחדות. מנהלי מחלקות ילדים ונוער, בוגרי תכניות של ערכים בספורט.

הכנס, שעמד בסימן “ספורט כמרכיב בבניית החוסן הלאומי״, והציב במרכז את הכוח של הספורט לחבר אנשים, לטפח ערכים ולהוות מנוף לבניית קהילות חזקות ומלוכדות. מרבית המועדונים לוקחים חלק בתכנית מטעם ההתאחדות לכדורגל לחיזוק החוסן מועדוני החוסן של מועדוני הכדורגל בצפון ובדרום בעקבות המלחמה.

רוני מאור, מנהל מועדון הכדורסל גן יבנה, סיפר איך בזכות התכנית של ערכים בספורט הוא מצליח לשמר קהילת בוגרים במועדון ואיך הקשר עם בוגרי מחלקות הנוער, היום חיילים בחובה ובסדיר, מחזק את הקשר לקהילה.

"החיילים, שחקני נוער לשעבר, הגיעו למפגשים עם הילדים ביישוב שסבלו מאוד במהלך המלחמה והפיגו חששות וחרדות. אנחנו רואים איך הקשר עושה טוב גם לחיילים מיחידות מובחרות שנותנים מעצמם ופוגשים את הקהילה לשיח כן ופתוח וגם לילדים ולנוער, שסופגים ערכים ולצד הפגת הפחדים זה מגביר אצלם את המוטיבציה לשרת".

יוסי בוחבוט, מנהל מועדון כדורגל הנשים בקרית ים, הציג את פרויקט "בואי לשחק", עליו זכה בהוקרת אות הנשיא: "במסגרת הפרויקט ילדות ונערות מהמועדון תורמות לקהילה לפי גילן ויכולתן. מלוות וסועדות קשישים וניצולי שואה, עוזרות בניקיון ובטיפוח המוסדות הציבוריים בעיר. זה הופך אותן לספורטאיות טובות יותר חד משמעית"

המשתתפים בכנס הדגישו את חשיבות טיפוח ערכים של עבודת צוות, שיתוף פעולה וכבוד הדדי כחלק בלתי נפרד מבניית קהילה חזקה, וזאת באמצעות הספורט כגורם מאחד.

עמותת “ערכים בספורט” פועלת בין היתר לחיזוק החוסן האישי והחברתי של ילדים, ילדות ונוער הפעילים במסגרות הספורט בישראל. העמותה מובילה למעלה מעשור תהליכים חינוכיים, חברתיים וקהילתיים עם הנהלות, מאמנים, ילדים והורים מהמגוון הרחב של החברה הישראלית.

נורית דאבוש, יו״ר ערכים בספורט, אמרה: ״למדינת ישראל יש חוסן לאומי כי אנו רואים שהמדינה ממשיכה לתפקד, ליצור ולהצמיח, גם בתקופות קשות ובעתות מלחמה. בעיני חוסן לאומי הוא דבר משמעותי שבא לידי מבחן אמיתי בשעת משבר. ואני בטוחה שכל אחד ואחת מכם שנמצא פה תרם משהו משלו לחוסן הלאומי של מדינת ישראל."

בתאל גרבי, מנכ"לית ערכים בספורט, הוסיפה: ״החוסן הקהילתי נקשר גם להתנהלות איתנה של הקהילה בשגרה ומהווה משאב להתמודדות הן אישית והן קהילתית. הקמת קהילת בוגרי תוכנית ערכים בספורט מאפשר הובלת שיח ערכי, חינוכי וקהילתי במועדוני הספורט וקידום מחלקות הנוער והילדים במועדונים. כחלק מתפיסת ניהול ספורט מתקדמת יש חשיבות ליצירת חממה, האב, עבור הקהילות, וזה בדיוק מה שאנחנו עושים כאן".

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ערכים בספורט

דילוג לתוכן