מבזקים
קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים הלוגו השתנה – והסיפור האשדודי מאחוריו שובר לב נחשף: רשת הטרור הסודית של איראן נגד ישראל גדרה משנה את כללי המשחק של חגיגות העצמאות כפר סבא: נהגת בת 75 איבדה שליטה ונפצעה אשדוד: טרגדיה בכביש – בן 25 נהרג, יובא למנוחות לוד: יצא לעבודה – ולא חזר אשדוד לא מחכה לכיכר: שלוש משאיות שמחה ייצאו לרחובות, ובמת הענק כבר קמה המבצע הלילי שישנה את הכניסה לירושלים לכל שם יש סיפור: היוזמה החדשה שמשנה את הזיכרון בירושלים רחובות: בית חולים קפלן החליף את הלוגו – בכתב ידו של לוחם שנפל
מבט כללי על ירושלים – בין שכונות מזרח העיר למערב

דו"ח חדש: הבנייה הבלתי חוקית במזרח ירושלים – פי 40 מהמערב

מחקר שהוצג בוועדת הפנים חושף פערים חדים באכיפה ובבנייה בעיר; בירושלים מדגישים שיפור באכיפה, אך מזהירים מפני אובדן עתודות קרקע בהיקף של אלפי דונמים
מבט כללי על ירושלים – בין שכונות מזרח העיר למערב

בדיון שנערך השבוע בוועדת הפנים של הכנסת נחשפו נתוני מחקר חדש של תנועת רגבים, המצביעים על פערים גדולים בהיקף הבנייה הבלתי חוקית בין מזרח למערב ירושלים. על פי הנתונים, מאז שנת 1999 נבנו במזרח העיר 3,593 מבנים בלתי חוקיים בשטחים פתוחים – לעומת 97 בלבד במערב העיר.

הנתונים, שהוצגו על ידי יהודה נעם, רכז אזור ירושלים בתנועה, מצביעים על אובדן של כ – 3,500 דונם מקרקעות עתודה לבנייה, שטח שגודלו כגודל פארק הירקון. עוד נמצא כי אף ש – 97% מהבנייה בשטחים הפתוחים היא במזרח העיר, רק מחצית מצווי ההריסה מופנים לשם בפועל.

בדיון, אותו יזם יו"ר ועדת הפנים ח"כ יצחק קרויזר, השתתפו נציגי עיריית ירושלים, משרד המשפטים ויחידות האכיפה. לדבריו של קרויזר, “הנתונים שעלו סביב השולחן מספרים סיפור רחב הרבה מעבר לאכיפה נקודתית של החוק. יש צורך בהקמת שולחן עגול לאכיפה שיחבר את כל הגורמים וייצור תיאום מערכתי”.

נועה חדוות, ראש תחום תכנון ותשתיות במזרח ירושלים, ציינה כי “במערב העיר הצפיפות התכנונית מגיעה ל – 15 – 30 יחידות דיור לדונם, בעוד שבמזרח העיר מדובר בכרבע מכך בלבד. במזרח העיר קיימת נורמה של בנייה לא חוקית, והסדרה של מבנים אינה פותרת את הבעיה, להפך, היא מעודדת אותה”.

ביחידה הארצית לאכיפה על תכנון ובנייה התייחסו גם הם למצב. משה וולנוביץ, מהיחידה לאכיפה במקרקעין, אמר כי “יש כיום אלפי מבנים עם צווי הריסה חלוטים מבית המשפט. סעיף 207 בחוק התכנון מאפשר הארכת מועד לביצוע הצו – וזו בפועל מכבסה שמקשה מאוד על מימוש ההריסות”.

נעם הוסיף כי המחקר מבוסס על מיפוי GIS, ניתוח תצלומי אוויר ועבודת שטח, ומציג לראשונה תמונה כוללת של מגמות הבנייה בעיר. לדבריו, “איבדנו פוטנציאל של עשרות אלפי יחידות דיור, לצד פגיעה בטבע, באתרים ההיסטוריים ובתכנון העתידי. למרות השיפור באכיפה, אין עדיין אסטרטגיה כוללת שתאזן בין הצרכים התכנוניים, החברתיים והביטחוניים של העיר”.

לדבריו, הדו"ח כולל גם המלצות אופרטיביות לרשויות, ומבקש להקים מנגנון משולב של תכנון, פיקוח ואכיפה שיפעל על פי נתוני אמת עדכניים.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות כלכלה, נדל"ן הייטק ועסקים בווטסאפ לחצו כאן

צילום: תנועת רגבים

דילוג לתוכן