מדינת ישראל, באמצעות לשכת תביעות נגב במשטרת ישראל, הגישה לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד יקיר אשתמקר, בן 38 מדימונה, בגין עבירה של סחר בסם מסוכן מסוג חשיש.
לפי כתב האישום, בתאריך 28 בספטמבר 2025, פנה סוכן משטרתי לנאשם באמצעות אפליקציית WhatsApp במסגרת פעילות סמויה למיגור תופעת הסמים. הסוכן ביקש לרכוש מהנאשם סם מסוכן. הנאשם השיב כי באותו רגע אין ברשותו חומר, אך הבטיח ליצור קשר בהמשך.
כעבור מספר ימים, ב 5 באוקטובר 2025, יצר הסוכן קשר חוזר עם הנאשם ושאל אם יש לו "חומר". הנאשם השיב בחיוב ושאל "איזה סוג אתה רוצה?", כשהסוכן ענה "שוקולד" – כינוי לחשיש. בהמשך השניים סיכמו על רכישה של סם בכמות של 100 שקלים, והנאשם תיאם עם הסוכן מפגש לביצוע העסקה.
בשעה 14:15 הגיע הסוכן לחניית סופרמרקט האחים אלון שבין רחוב הרצל לרחוב החשמונאים בדימונה, שם פגש את הנאשם. במעמד זה, לפי הנטען, מכר הנאשם לסוכן סם מסוכן מסוג חשיש במשקל 3.69 גרם (ברוטו) בתמורה למזומן – מבלי שקיבל היתר לכך לפי פקודת הסמים המסוכנים.
התביעה מייחסת לנאשם עבירה של סחר בסם מסוכן לפי סעיפים 13(א) ו־19 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג 1973. החקירה נוהלה על ידי יחידת חקירות דימונה ויחידת הבילוש, בליווי מעבדת הסמים במתחם מרלוג ספיר.
בתיק צוין כי בכוונת התביעה לעתור למאסר בפועל לנאשם, בהתאם למדיניות הענישה המחמירה בעבירות סחר בסמים, גם בכמויות קטנות.
◼️ חדשות דימונה, ערד, ירוחם, ים המלח בווטסאפ לחצו כאן







