מבזקים
אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית פתח תקווה שנייה בישראל: 956 דירות בהתחדשות עירונית בחצי שנה נתניה בחמישייה הארצית: כמעט מחצית מהבנייה החדשה מגיעה מהתחדשות עירונית כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד אמו של רס״ן עידו שני ז״ל מרמת גן דורשת ועדת חקירה ממלכתית חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד

דרמה בלוד: בן 70 התמוטט במרפאה ופונה בניידת אקמו מיוחדת

פעולות החייאה אינטנסיביות שבוצעו על ידי כונני "הצלה" וצוותי מד"א הצילו את חייו של גבר שאיבד את הכרתו; בשל מצבו הקריטי, הוזעקה ניידת האקמו המחליפה את פעילות הלב והריאות לצורך פינוי דחוף לבית החולים.

אירוע רפואי חריג התרחש היום במרפאה בעיר לוד, כאשר גבר כבן 70 התמוטט לפתע ואיבד את הכרתו לעיני הנוכחים. כונני ארגון "הצלה" שהוזעקו למקום מצאו את הגבר כשהוא ללא דופק וללא נשימה, והחלו באופן מיידי בביצוע פעולות החייאה מתקדמות. למקום הגיעו צוותי מד"א הכוללים חובשים, פראמדיקים ורופאים, שנאבקו על חייו במשך דקות ארוכות תוך מתן שוקים חשמליים ועיסויים.

בשל מורכבות המקרה והצורך בתמיכה לבבית ונשימתית מיידית, הוחלט להזעיק למקום את ניידת האקמו (ECMO) – ניידת טיפול נמרץ ייחודית המצוידת במכשור רפואי מתקדם המחליף את פעולת הלב והריאות של המטופל. מדובר בטכנולוגיה מצילת חיים השמורה למקרים הקשים ביותר, המאפשרת לייצב את החולה ולהעבירו לבית החולים תוך המשך תמיכה מלאה במערכות הגוף הקריטיות.

חובשי הצלה, צבי רייכמן ומרדכי שטיין, שחזרו את רגעי הדרמה: "כשהגענו למקום, מצאנו גבר בן 70, כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה לאחר שהתמוטט בתוך מרפאה. יחד עם צוותי מד"א ביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות שכללו עיסויים, הנשמות ומתן שוקים חשמליים. הוא פונה בניידת האקמו לבית החולים שמיר-אסף הרופא בצריפין כשהוא במצב קריטי".

השימוש בניידת האקמו בשטח נחשב למהלך קריטי שמשפר משמעותית את סיכויי ההישרדות של חולים במצבי קריסת מערכות. הצוותים הרפואיים בבית החולים "שמיר-אסף הרופא" ממשיכים להיאבק על חייו של הגבר, בעוד בני משפחתו והקהילה המקומית מייחלים לבשורות טובות.


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות הצלה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן