מבזקים
הולך רגל ורוכב אופנוע נפצעו קשה בתאונה בצומת רכבת ראש העין צפון שני פצועים קל בתאונה ברחוב ז׳בוטינסקי בקריית מלאכי אסון במתחם הבורסה ברמת גן: פועל בן 30 נהרג בקריסת מנוף ממשאית שריפת ענק ביער בן שמן: כ – 400 מטיילים פונו, כבישים מרכזיים נחסמו אירוע אלימות קשה באשקלון: בן 56 נפצע בראשו, חשוד נעצר אסון עבודה בהרצליה: פועל מהודו נהרג לאחר שמתכת נפלה ממנוף התפתחות בפרשת כוכב ״האח הגדול״ מחולון: שוחרר למעצר בית בתוך רכב סיור צה״לי בעזה: גשש מילואים מהנגב נעצר בחשד לניסיון הברחת 10 ק״ג סמים כביש 90 נפתח בין צומת הלידו לנווה זוהר; הקטע לצומת הערבה עדיין חסום צה״ל: חוסלו שלושה מפקדי חמאס, בהם שניים שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר לאחר ספירת 88.8% מהקלפיות באשקלון: הליכוד מוביל עם 39.4% לאחר ספירת 88.1% מהקלפיות באשדוד: הליכוד מוביל, ישראל ביתנו שנייה אילת של שתי מערכות בחירות: ברובע 8 הצביעו 67%, בערבה רק 41% 44,264 מצביעים ברמלה – לאחר ספירת 60% מהקלפיות: הליכוד מוביל עם 37.9% 74.6% הצבעה באופקים: רמת השקד בראש; הליכוד מוביל עם 46.1% מהקולות 111,632 מצביעים בחולון: הליכוד מוביל עם 32.6%, ישר שנייה עם 20.1% בדימונה: הליכוד מוביל עם 54.1% מהקולות; עלייה בשיעור ההצבעה בעיר 69,048 מצביעים בהרצליה: ישר מובילה עם 33.6%, הליכוד שני המפלגות התחלפו, הרגל אחד נשאר: הסיפור של גני תקווה בקלפי לאחר ספירת 63.6% מהקלפיות בלוד: הליכוד מוביל, הרשימה המשותפת שנייה

האם בתי החולים נערכים לגל חורפי חדש של הקורונה?

ב"חברים לרפואה" שבים ומרימים דגל אדום, ומתריעים כי מצב המלחמה המתמשך והצורך לנייד תקציבים לטובת המלחמה שוב משפיע על מלאי התרופות החיוניות, בקשת רחבה של תחומים ובכללם הקורונה.

קורונה 2024: בתי החולים בדרום ובשפלה מתכוננים לקליטת פצועי מלחמה ומזניחים את הכוננות לגל חורפי חדש של המגיפה?

התחלואה בקורונה בעולם ובישראל במגמת עליה, אך קיים חשש שבתי החולים בפריסה ארצית ובכללם בגזרת הדרום יישארו ללא מענה: לאחרונה דווח בתקשורת כי התרופות הביתיות האנטי ויראליות לטיפול בקורונה – פקסלוביד ומולנופיראוויר, אזלו לחלוטין מהמלאי בארץ.

מסתבר, כי שמשרד האוצר לא העביר תקצוב לרכישתן, וכתוצאה מכך קופות החולים ובתי החולים בפריסה ארצית מהצפון ועד הדרום לא הצטיידו במלאי חדש.

התרופות, שניתנות לחולים בסיכון, מפחיתות תחלואה קשה ותמותה, אולם בשבועות הקרובים לא יישאר מענה עבור חולים שזקוקים להן.

מומחה בכיר למחלות זיהומיות צוטט כמי שחוזה ש"תהיה קטסטרופה. התרופות האלה מונעות אשפוזים ואנחנו צפויים לראות קשישים וחולים מדוכאי חיסון שמידרדרים בגלל הווירוס. נראה מבול של מאושפזים קשים, רק כי אין טיפול ביתי פשוט שהוכח כמציל חיים, והמחלקות בכל בתי החולים שעמוסות כבר עכשיו – יגיעו לאי ספיקה".

בעמותת "חברים לרפואה" מכירים מקרוב את המורכבות סביב תרופות הקורונה, מסבביה הקודמים של המגפה העולמית. את החמ״ל הראשון של המחלקה לסיוע חירום בינלאומי הקימה העמותה כשהעולם נכנס לסגרים והיא נדרשה להקים מערך לוגיסטי מיוחד לאספקת תרופות למבודדים. המחלקה דאגה לתרופות לתסמיני קורונה ולתופעות הלוואי של המחלה, למחלות כרוניות, למחלות קשות ועוד.

"כארגון מוביל בתחום הנגשת התרופות, קיבלנו פניות גם מבתי חולים וקופות חולים שלא יכלו לטפל בחולים הנמצאים בבידוד. בתוך שלושה שבועות למדנו להתמודד עם האתגרים הלוגיסטיים של המצב, ולימדנו גם את קופות החולים שהקימו את מערך הסיוע לחולים עד הבית", מספר ברוך ליברמן מנכ"ל העמותה. כתוצאה מפעילות פרו אקטיבית זו, זכתה "חברים לרפואה" באות שר הבריאות.

"ההיערכות לגלי הקורונה- בשילוב עם אתגרי המלחמה העצומים גורמים לנו להיות על הקצה, גם בצורך לאספקת ציוד סיוע ותרופות בכמויות שאיננו מורגלים, כולל סיוע של ציוד חירום לכיתות כוננות ולכוחות ביטחון בצל הלחימה, וגם עוד חולי קורונה שרוצים תרופה שאין בשוק ואנחנו זקוקים לפתרונות". ליברמן יודע לספר כי כבר בסבבים הקודמים של תחלואת הקורונה, צפה הבעיה של מחסור במענה התרופתי המתאים. כעת, ב"חברים לרפואה" שבים ומרימים דגל אדום, ומתריעים כי מצב המלחמה המתמשך והצורך לנייד תקציבים לטובת המלחמה שוב משפיע על מלאי התרופות החיוניות, בקשת רחבה של תחומים ובכללם הקורונה. "בחודשים האחרונים הביקוש לתרופות גדל, למשל, אנו ערים לעליה במאות אחוזים בביקוש בתחום בריאות הנפש לנוכח אירועי השבת השחורה.

הוא מוסיף ואומר: "יש לכל אחד מאתנו את האפשרות לסייע, אם יש לכם תרופות שאתם לא צריכים, תעבירו לאחת מנקודות המסירה הפרוסות ברשתות הפארם ומיקומים נגישים רבים, זה פשוט ומציל חיים".

אודות חברים לרפואה: העמותה נוסדה בשנת 2003 מתוך חזון לתת תרופה לכל מי שזקוק לה. כיום מהווה את ארגון הגג הגדול בתחומו לסיוע בתרופות, החל מתרופות בסיסיות ועד לתרופות יקרות שאינן בסל הבריאות. בזכות פעילותה, עשרות אלפי חולים מקבלים סיוע בתרופות מדי חודש. עם פרוץ הלחימה פתחה מרלו"ג מרכזי דרכו היא מנהלת את אופרציית חלוקת התרופות והציוד הרפואי בהתאם לצרכים העולים מהשטח. עד כה, העבירה ציוד ותרופות בשווי של מעל מיליון ₪. בכלל זה, כ- 5 טון ציוד חירום רפואי, למעלה מ-500,000 פריטי סיוע שונים לעומדים בחזית המלחמה, לכיתות הכוננות ולחיילים, למעלה מ-16,000 משלוחי תרופות לפצועים ולתושבי הדרום.

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חברים לרפואה

דילוג לתוכן