מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

הג'יהאד מימש את האיום: 6 שיגורים לעבר ישראל

האיום של הג'יהאד האיסלאמי לירי לעבר ישראל מומש הבוקר: 6 שיגורים

כפי שפורסם בחדשות 08, הג'יהאד האיסלאמי איים בירי רקטות, ומימש: שישה שיגורים לעבר ישראל.

סמוך לשעה 4:00 אזעקות נשמעו ברחבי אשקלון, שדרות ויישובי עוטף עזה. דובר צה"ל דיווח על שישה שיגורים לעבר ישראל. חמש רקטות יורטו ע"י כיפת ברזל, אחת נפלה בשטח פתוח.

דובר צה"ל: מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר (חמישי) אתר לייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס, הממוקם במרכז רצועת עזה. במקביל, נתקף מתחם צבאי של הארגון בצפון הרצועה, המשמש בין היתר לאחסון אמצעי לחימה ימיים של חמאס.

המתחם ממוקם בסמוך למסגד, מרפאה, בית ספר, בית מלון ותחנת משטרה. זוהי הוכחה נוספת לכך שארגון הטרור חמאס ממקם את נכסיו הצבאיים בלב אוכלוסייה אזרחית. התקיפה בוצעה בתגובה לשיגור הרקטות מוקדם יותר הלילה לשטח ישראל. תקיפה זו מהווה פגיעה משמעותית ביכולת ההתעצמות וההתחמשות של חמאס ברצועה.

ארגון הטרור חמאס הוא הנושא באחריות ברצועת עזה, והוא זה שישלם את מחיר ההפרות הביטחוניות נגד מדינת ישראל.

◼️◼️◼️

כידוע, עורף מדינת ישראל מאוים באופן תדיר על ידי רקטות וטילים. במקרה שנשקפת סכנה לאזרחים, פיקוד העורף מפעיל מערך התרעה, שמספק אזהרה מקדימה בדבר האיום הצפוי. זאת במטרה להבטיח שהתושבים יוכלו להתגונן ולנקוט פעולות שיגנו על חייהם ועל חיי יקיריהם. חשוב מאוד לדעת מה זמן ההגעה למרחב המוגן באזור מגורינו ולבחור את המרחב "הכי מוגן שיש" בהתאם לכך.

לכל יישוב קיים זמן התגוננות שמגדיר את הזמן שיש לשוהים בו לפעול ולהיכנס למרחב המוגן. זאת במטרה לאפשר לאזרחים להיכנס למרחב המוגן על פי פרק הזמן העומד לרשותם בכל אחד מהאזורים השונים ובאופן זה לאפשר שגרת חירום על ידי מיקוד ההתרעה רק לאותם אזורים שעלולים להיפגע. לרוב האזורים בארץ הוגדר זמן התגוננות של דקה וחצי. באזורים הקרובים לגבולות הוגדר זמן התגוננות משתנה שנע בין טווחי הזמנים הבאים: מיידי, 15 שניות, 30 שניות, 45 שניות ודקה. בכל מקרה, יש לשהות במרחב המוגן 10 דקות.

חשוב לדעת, משך האזעקה = זמן ההגעה למרחב המוגן. הדבר מספק אינדיקציה לגבי הזמן שבו יש להיכנס למרחב המוגן ומאפשר לוודא שגם מי שאינו יודע מה זמן ההתגוננות הנדרש, יגיע למרחב המוגן בזמן. אם האזעקה נשמעת באזורכם – עליכם להגיע למרחב המוגן לפני תום האזעקה. אם מסתיימת לפני שמספיקים להגיע למרחב מוגן, יש לשכב על הקרקע ולהגן עם הידיים על הראש למשך 10 דקות.

להלן זמני הגעה למרחב המוגן – ביישובי הסיקור של חדשות 08, מוגש כשירות לציבור

אילת – זמן ההגעה למרחב המוגן הוא 30 שניות
דימונה – דקה וחצי
נתיבות – 30 שניות
אופקים – 45 שניות
קרית גת, כרמי גת – 45 שניות
קרית מלאכי – 45 שניות
גן יבנה – 45 שניות
יבנה – דקה
גדרה – דקה
מזכרת בתיה– דקה וחצי
קרית עקרון – דקה וחצי
רחובות – דקה וחצי
נס ציונה – דקה וחצי
באר יעקב – דקה וחצי
רמלה – דקה וחצי
לוד – דקה וחצי
מודיעין מכבים רעות – דקה וחצי

•באזורים "קו עימות" ו"גולן צפון" – משך האזעקה 15 שניות, אך זמן ההגעה למרחב המוגן הוא מיידי. על כן, ברגע הישמע האזעקה, יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
•באזור "עוטף עזה" – תישמע אזעקת "צבע אדום" וזמן ההגעה למרחב המוגן הוא 15 שניות.
•באזור "ערבה" – משך האזעקה דקה וחצי, אך זמן ההגעה למרחב המוגן הוא שלוש דקות.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון חדשות 08

דילוג לתוכן