מבזקים
שיבושים בירושלים: חפץ חשוד עצר את תנועת הרכבת הקלה בקו האדום בשורה לנושאי הנשק: הוארך תוקף רישיונות כלי הירייה ומועדי ההכשרות בשבוע הבא: הלימודים חוזרים בהדרגה וההסעות מתחדשות ראש העין מתכוננת לפסח – סגן מנהל אגף התברואה, רונן ג'ובאני: "חשבתם שנעלמתי? אני פה! רוצים לספור אצבעות?" נפילה במתחם בתי הזיקוק בחיפה; פגיעה ישירה בקריית שמונה ראש העין: אלה זמני פינוי אשפה לפני חג הפסח ובחג הפסח יבנה: חלקי מיירט אותרו בפארק ציבורי ובחצר גן ילדים פצועים בצומת ביל"ו רגע של שפיות וטעם איטלקי: מסעדת פלומינו בירושלים פתוחה במרחב מוגן חום, נחמה וטעם של בית: חודש החצ'פורי הבינלאומי במסעדת פטרה באשדוד בעיצומו – גם במלחמה המסעדה פתוחה כרגיל! נזק, חסימות ועימותים: הפרת סדר אלימה פרצה בירושלים מענה בזק בגבעת שמואל: מיגונית חדשה הוצבה בשכונת השחר תוך פחות מ-24 שעות טלטלה פוליטית ברמלה: עו"ד מלכה מששה מנגיסטו חוברת לקואליציית ראש העיר, מיכאל וידל "מחצלות בלילות": היוזמה של רחובות למען בני הנוער בימי המלחמה "זו בהחלט שליחות לסיע לתושבים בימים כל כך מאתגרים" – ראיון מיוחד עם הילה קרופסקי, דוברת נס ציונה מהפכה של צבע: אזור התעשייה הישן באילת משנה את פניו לזכרו של עמית מגנזי ז"ל: עגלת קפה קהילתית תיפתח בגן החשמל בנס ציונה מודל ייחודי בגבעת שמואל: פעילויות הפגה חברתיות בבתי הספר מעבר למדים: הפנים האנושיות של שוטרי מרחב אילת בשל העסקת שב"ח: צו סגירה מנהלי לעסק לממכר מוצרי עישון בתל אביב

ההצעות של צור אושרו: כיבוד וציון יום ההוקרה לנפגעי פעולות האיבה וגידור דקורטיבי באתרי בנייה

שתי הצעות לסדר שהציג חבר מועצת העיר גיא צור בישיבת המועצה האחרונה – אושרו. האחת עוסקת בכיבוד וציון יום הוקרה למען נפגעים בפעולות איבה ובמערכות ישראל והאחרת בנוגע לגידור אתרי בנייה באופן שישפר את חזותם.

בעניין ההצעה הראשונה – כיבוד וציון יום הוקרה למען נפגעים בפעולות איבה ובמערכות ישראל – אמר צור הבוקר (ראשון) כי "חוסנה של קהילה נמדד באחדותה, יום ההוקרה מצוין מדי שנה בי"ז בכסלו החל משנת 2014 אישור ההחלטה משמעה הכרה והערכה בתודה מצד הגופים הרשמיים המייצגים את העיר לפצועים. העיר רחובות תורמת ותרמה רבות לביצור ביטחון ישראל בניה ובנותיה שילמו ומשלמים מחירים כבדים בגוף ונפש באמצעות ציון היום הייחודי נראה את הערכתנו ואת חוסננו כעיר. יצירת פעילויות שונות של הערכה והוקרה ברמה העירונית לציון היום המיוחד יכולים לעשות שינויים גדולים. רחובות מחבקת את הפצועים ואנחנו שולחים חיבוק ותמיכה גם ביום זה גם במהלך כל השנה".

צור, מחזיק תיק פרויקטים והתחדשות עירונית התייחס להצעתו הנובךת ואמר כי גידור דקורטיבי לאתרי הבנייה הוא אמנם צעד זעיר, אך כזה שיכול לחולל שינוי משמעותי. "זהו לא סוד שהעיר רחובות בתנופת בנייה. כאשר נעניק מראה רענן ודקורטיבי לאתרי הבנייה – נאפשר גם את פרסומו ונקלע לשתי מטרות: שיפור החזות החיצונית של האתר וגם ערך מוסף שירותי – הן לתושב והן ליזם הפרויקט. למעשה ההצעה הזו מאגדת בין שני הדברים ומהווה חלק מתפיסה כוללת בה העירייה רוצה לייצר סנכרון וסינרגיה לרווחת כולם. מעבר לכך, הדרישה אינה משנה משמעותית את עלות הגידור אך ללא ספק משפרת משמעותית את חזות העיר".

**

כזכור, צור הינו שיאן ההצעות לסדר שאושרו במועצת העיר ונראה כי גם כעת ממשיך צור בפועלו זה. "אני שמח על ההכרה ויותר מכך שמח על השותפות בהנהגתו של ראש העיר רחמים מלול ושל שאר חברי וחברות המועצה באישור ההצעות", אמר. "מה שעושה את הניסוח והאישור מרגש במיוחד היא הידיעה שהדברים מגיעים מהשטח ואני קורא לתושבים להמשיך ולפנות אליי ולהפוך את ההצעות שלהם להצעות לסדר ומשם להחלטה שישפיעו על העתיד של רחובות. לכולנו רצון משותף והוא שיפורה וקידומה של עירנו האהובה".

דילוג לתוכן