מבזקים
בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים רמלה במוקד: כתב אישום חמור נגד ארבעה בני משפחה | כל הפרטים מול חופי תל אביב: לאחר 10 ימי חיפושים – אותרה גופה בים, טרם זוהתה רמלה על המפה: יליזבטה פרולוב שולטת בבריכה וזוכה בשלושה זהבים – בדרך לאליפות אירופה לנוער סמוטריץ’ קורא לכיבוש מלא של עזה ולהרחבת גבולות ישראל אשקלון משנה תוכניות: חגיגות העצמאות נדחות לל״ג בעומר – פעילויות משפחתיות יתקיימו בפארקים ארנונה 2026: התקנות החדשות פורסמו – שינוי בחישוב ההכנסה עשוי להשפיע על גובה ההנחות גבעת שמואל חוגגת בקטן: ילדי הגנים מציינים עצמאות בשירה, ריקודים ופלאפל אשדוד מצדיעה: פרידה ממפקד זרוע הים – “הנהגה מעוררת השראה בזמן מלחמה” תאונת דרכים בין שני רכבים בראשון לציון

ההתיישבות הלא חוקית תפונה ממזרח דימונה

בית המשפט המחוזי בבאר שבע החליט לדחות את הערעור שהגיש ארגון עדאללה והשאיר על כנו את פסק הדין לפינוי

לאחר מסכת משפטית ארוכה, דחה בית המשפט המחוזי בבאר שבע הערעור שהגיש ארגון עדאללה על פסד דין של בית המשפט השלום -שהורה על פינוי  התיישבות לא חוקית ומקבץ צבירים מזרחית לדימונה  וקבע כי תושבי המקום השתלטו שלא כדין על קרקעות הנמצאות בבעלות המדינה.

במקבץ צבירים, הממוקם מזרחית לדימונה התיישבו עשרות משפחות על פני שטח של למעלה מ-326 דונמים, עליו מתוכננת להיבנות שכונה חדשה אשר תכלול אלפי יחידות דיור.

בשנת 2019, לאחר שרשות מקרקעי ישראל הציעה לתושבים פתרונות דיור חלופיים אשר נדחו על ידם, עתרה הרשות לבית משפט השלום במטרה שיורה על פינוים בטענה שהשתלטו שלא כדין על קרקעות מדינה.

בפסק דין מפורט שניתן על ידי בית המשפט השלום, התקבלה עמדת המדינה ובית המשפט הורה על פינוי הנתבעים מהמקרקעין וחייב אותם בהוצאות משפט.

על פסק דינו של בית משפט השלום הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי בב"ש על ידי ארגון עדאללה.  במסגרת הערעור הועלו טענות עקרוניות נגד בעלות המדינה במקרקעין ותביעתה לפינוי המערערים, וכן טענות מתחום המשפט החוקתי והפלילי לרבות הזכות לשוויון, אפליה, מידתיות, גירוש אתני והגנה מן הצדק.

בין היתר טענו המערערים, באמצעות תצלומי אויר ומומחים מטעמם, כי הם מחזיקים במקרקעין קודם להקמת המדינה והעיר דימונה ולכן זכותם בקרקע גוברת. עמדת המומחים מטעם המערערים נסתרה באמצעות חוות דעת של איש המיפוי ברשות מקרקעי ישראל, מר שגיא ניר, המלווה בתצלומים מהשנים 1961 ו-1978.

לבסוף, הערעור נדחה פה אחד בבית המשפט המחוזי בהרכב של שלושה שופטים בראשות סגן הנשיא השופט ואגו. בהחלטתו קבע ביהמ"ש כי הוא לא מצא כי הגשת התביעות על ידי הרשות נעוצה בשיקולים זרים או בחוסר תום לב. עוד נקבע בפסק הדין כי המדינה הציעה למערערים חלופות מגורים וכי "המערערים אינם יכולים להתנגד לפתרונות המוצעים להם ולהיאחז רק בפתרון בו הם חפצים, הישארות במקומם".

ביהמ"ש המחוזי העניק שיהוי נוסף לנתבעים בפינוי המקרקעין ובמימוש פסק הדין עד לסוף השנה.

התיק הוכן וטופל בחטיבת השמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל על ידי עו"ד אלדר גלבוע ועו"ד זינה סקורטרו. רשות מקרקעי ישראל יוצגה בבית משפט השלום ע"י עו"ד דוד קנטור ועו"ד יניב מזוז ממשרד קנטור מזוז ובבית המשפט המחוזי על ידי פרקליטות מחוז דרום (אזרחי) על ידי עו"ד נאוה גוטמן.

עו"ד שירה תם, מנהלת החטיבה לשמירה על הקרקע, רשות מקרקעי ישראל: "מדובר בבשורה חשובה לעיר ולתושביה אשר סוללת את הדרך להמשך פיתוחה של דימונה. לאחר הליכים משפטיים ממושכים, אשר לוו במקצועיות על ידי עו"ד אלדר גלבוע ועו"ד זינה סקורטרו ברשות מקרקעי ישראל ועל ידי פרקליטות מחוז דרום (אזרחי) קיבל בית המשפט המחוזי את עמדת המדינה במלואה. כעת הוסרו המכשולים להמשך קידום בניית השכונה החדשה בדימונה, אשר מטרתה לענות צרכי ההתרחבות והפיתוח בה נתונה העיר."

 

◼️ לקבוצת חדשות דימונה, ערד וים המלח בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: אילוסטרציה freepik

דילוג לתוכן